Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (292)

Teorie velkého třesku (2007) 

Ačkoliv v tuto chvíli seriál otevírá již svoji desátou řadu, pořád je to sranda. Ano, věci, ze kterých se dělá sranda se s časem proměňují. Nejdříve to byl čistě svět geeků, teď už je to více o jejich vztazích. Ale není nad dobrý sitcom, ač se může zdát sebeblbější. Bohužel úroveň přibližně od deváté série šla dolů a to s přibývajícími díly čím dál tím rychleji. A poslední tři díly zachránit nemohou. A byť jsem tu jednou psal, že je možné mít i dalších 10 sérií, tedy bych jich celkově bylo kolem 20, tak tento názor beru zpět. Utnout se to mohlo i dřív. ()

Série 1 (2007) (S01) 

První série byla asi přece jenom nejlepší, bylo tu nejvíc geekovin a o hodně míň vztahů. A když se teď na ní koukám zpětně, je vidět, jak všichni byli strašně mladí. Podobně, jako když se člověk podívá na M*A*S*H. ()

Pilot (2007) (S01E01) 

Jak se zrodila zápletka. "Naše děti budou chytrý a krásný." Edit: Když jsem teď první epizodu viděl z znova, přišla mi úplně jiná, než jak se seriál vyvinul. Jakoby totálně jiný styl. ()

Hypotéza otrubové vlákniny (2007) (S01E02) 

Intouši v akci, to člověka prostě baví. "Je tu horko, asi si sundám tričko." A nic. Prostě nic. ()

Korolár seržanta Sněhulky (2007) (S01E03) 

Ta scéna s Leslie byla k nezaplacení, rande s Penny a blábolící Leonard mě už tak nenadchli, celkově ale spokojenost. ()

Hamburgerový postulát (2007) (S01E05) 

Docela znám tu Leonardovu situaci, jak neustále řeší, co tím Penny myslela. Teda, ne tak vyexponovaně jako tady, ale taky si tím člověk prošel. ()

Koktejlový experiment (2007) (S01E08) 

Je úžasné vidět, že pokud jde o ženy, tak Sheldon ještě neví, co dělá. A také poprvé vidíme co s ním udělá alkohol. ()

Loobenfeldův rozpad (2008) (S01E10) 

Snaha o to udělat neprůstřelnou lež. To normální člověk fakt nevymyslí. ()

Lívancová anomálie (2008) (S01E11) 

Skvělý díl. Sice se toto téma později několikrát opakuje, ale nikdy to nedosáhne tak dobré úrovně jako v tomto díle. ()

Jeruzalémská dualita (2008) (S01E12) 

Nejlepší pro mě asi byla scéna, jak začala trojice hledat patnáctiletou holku, která sbalí Kima a šli s tím za Penny. To se prostě neomrzí. ()

Zkáza mimoňoráje (2008) (S01E14) 

Klasika v podstatě za života, člověk si hraje na dospěláka, do té míry, pokud si myslí, že se mu to vyplatí. ()

Roštěnkové distribuční dilema (2008) (S01E15) 

Válel jsem se smíchy od začátku do konce. A taky mi došlo, že Sheldonova sestra se v seriálu už pak neobjevila, sice je o ní řeč, ale neviděli jsme jí. Což je trochu škoda. ()

Reakce na arašídy (2008) (S01E16) 

Není nad to uspořádat narozeninovou oslavu, na kterou oslavenec nakonec nedorazí. Nevadí, i tak jsi všichni ostatní užili. ()

Mandarinkový faktor (2008) (S01E17) 

Génius Sheldon a nenaučí se čínsky. To je nějaké divné, ale přeřeky má skvělé. A pochvala za Talisman, akorát to políčko, na kterém skončil Raj mi nepřijde úplně známe. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Oproti první sérii druhá řešila více vztahy, geekovin trochu ubylo. Objevili se nové postavy, jako Leonardova matka, která do seriálu vlítla jako raketa. A celkově druhá řada patří k tomu lepšímu, co seriál nabízí. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama