Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Potetovaná babenka v cestovnej taške na time square, ktorá si nanič nepamätá? To nemusí byť zlý nápad... Ide o to, že podobné seriály, v ktorých sa vyšetrujú kriminálne prípady (oficiálny zástupca FBI + niekto "z vonka") sú vždy! závislé na hereckej posádke hlavných predstaviteľov a ich vzájomnej chémii. Príkladov kde to fungovalo je mnoho, takisto ako príkladov kde to nefungovalo. V tomto prípade sa mi zdá hlavná mužská postava po pilotnom dieli ako ľahký fail (nesedí mi tam), ženská je síce v pohode ale oscara dostane jedine tak od svojho nabijaka vo forme robertka. Takže, skúsim ďalšie časti, ale ak sa to začne točiť v kolotoči schémy a neposunie sa to k zaujímavejšej premise, tak tomu dám ľahko vale. Edit: 17.11.2015 Tak nie, po 9. časti mám toho už plné zuby, je to slabé, bez atmosféry a napätia, pozerať, ako sa všetci protivníci postavia našej hlavnej dvojici ako terče na strelnici aby následne mohli byť odbachnutí je jedna z najväčších trápností tejto mydlovej opery. To si radšej pozriem NCIS celé od začiatku. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Realitu si zde proměňují, jak se jim to hodí, se střelným zraněním do břicha vydrží Jane řídit přes půl města, druhého střelili do nohy a za chvíli je na pokraji smrti. V prvním případě holt potřebovali zabavit diváka na celý díl, ve druhém nás chtěli k obrazovce přikovat strachem, zda to přežije. V FBI (ani těch dalších CIA, CIS, FIS, WTF) jsem sice nikdy nebyla, ale něco mi říká, že jejich ředitelé a čelní představitelé prostě akci nechali někde daleko za sabou při stoupání po kariérním žebříku. Zde jsou to však taková esa, že když je potřeba, zachraňují mocnými kopanci životy svým podřízeným a neváhají se chopit zbraně, na níž je i chudák roky a bojovými nasazeními trénovaný sniper krátký. Dopouštějí se chyb. Vakcína proti malárií? Kéž by, jen z 50 % účinná antimalarika. Když je potřeba z ústředí FBI prolomit vstup do přísně střeženého baráku v Moskvě, není problém, když potřebujeme drama, nejsme schopni zavřít dveře před vetřelci ve vlastním přísně střeženém hnízdě. Seriál je prostě o emocích, i když víte, že je stupidní, na emoce to působí, něco jako na feťáka droga. Co se však dle mého s realitou bilo asi nejvíce, je, že zatímco dnešní vývoj spěje v profesích ke stále větší specializaci (už nestaří říci biolog, ani mikrobilog, ale biolog se specializací na E. coli), naši hrdinové jsou specialisté naprosto na všechno. Těch 5 zvládne prostě vše, akci, vyšetřování, analýzu vzorků, evakuaci mrakodrapu, všechny zbraně a bomby, vedení a řízení lidí, medicínu, silniční zátarasy, převleky, sledování, chlast, drogy, ztrátu paměti. Už mě prostě nebaví to americké zvýrazňování superhrdinů tam, kde ve skutečnosti dřou bezejmenní jiní. A chemie mezi Jane a Kurtem? Vytratila se po pár dílech, zůstalo jim jen její kousaní do rtů a chraplavé hlasy, když zakrývali rozrušení, takže i herecky žádná sláva. Za vše mluví, že končím pár dílů před koncem 2. série a je mi srdečně jedno, jak to dopadne… ()

Reklama

Ouwen

všechny recenze uživatele

Vzdávám to po asi šesti dílech. Určité kvality to má a myslim si, že tvůrci na to jdou víceméně dobře. Jenže scénář... je na hovno. Pije mi krev, jak všechny postavy mají všecko po ruce a absurdním vysvětlováním kecaj, jak k tomu přišli. Navíc všecko působí úplně samoúčelně. Jako kdybych sledoval snahu o nejakčnější seriál všech dob. Vidim v tom mix Legends, Person of interest a Strike back. A jako ano, je to akční dost a jsou tam prvky, kterým nejvíc holduji. Rková střílečka, jenže těžce nezajímavá. Záporáci jsou úplně nudný a jejich motivace nezajímavé, co se týče bitek, je to sice lepší, ale............... ono nevadí, že choreografie je civilní a je to spíš o loktech a dlaních, jenže kamera je úplně příšerná, třese se a snímá moc blízko u těla. Střih katastrofální, a to i v neakčních scénách!!! Vizuální stránka průměrná, bitky nejsou moc kontaktní, ani drsné, natož dynamické mi taky nepřišli. Herci jsou už fakt výrazně lepší a potěší i neustále hrající hudba, i slušné tempo a především premisa. Stapleton ale šlápl vedle a jeho kolega z Strike back Winchester si vedl o dost lépe v Playerovi. Blindspot krom dobrých xichtů a premise vlastně nemá co nabídnout, scénář je o těžkých náhodách, je to furt o tom samém, záporáci nezáživný, akce hrozná. A je to škoda, protože hlavní duo je fakt fajn. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

To je teda pořádná novinka. Prvních deset dílů sem dala jedním hltem jenom za víkend. Má to chytlavej děj, atmosféru a ústřední dvojici, mezi kterou to pořádně jiskří. Už dlouho sem neviděla takhle dobře zvolený herce. Sem opravdu zvědavá, jak se to bude vyvíjet dál. // Po třetí sérii si to pro mě drží pořád dobrou kvalitu, ikdyž značnou zásluhu na tom má ''prettyboy'' MItchell. Takže uvidím jestli se nakonec pustím i do další série. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Ehm, odkašle si modrooký speciální agent hrubým chraplákem, prohrabujíc husté mužné strniště. Já vím, že trpíte abnormální cílenou ztrátou paměti, máte záhadná tetování po celém těle, výcvik tajných NAVY jednotek, mluvíte jazykem Ďábla a ovládáte kung-fu, jak nikdo jiný, ale zatraceně, tu násadu od koštěte jste zlomila přímo neuvěřitelně. Na oko rozcuchaná, ostře řezaná děva ve vypasovaných bílých šortkách roztomile našpulí dokonale nalíčené rtíky. Díky Kurte, ty jeden federální chlapáku, ale koukej dát tu ruku zase zpátky na svou neprůstřelnou vestu, jasný? Sice mám tvý jméno na zádech, ale pamatuj, že Njů Jork se sám od sebe nezachrání. Kurt rozpačitě pokrčí rameny, a dál předstírá přísný pohled na rozsvícenou obrazovku s volně protékajícím, blíže nespecifikovaným číselným kódem. Tak jo. Mimoděk pohladí hrubou rukojeť nabitého Smith&Wessona u pasu. Džejn, už jste nahackovala ten extrémně zabezpečený notebook? ... Hned to bude, agente. Jen se mi přehraje tahle animace z federální čtyřgigovky.Dvoubarevný koláčový graf postupně nabývá na objemu, zatímco roztomilá, domestikovaná brunetka zintenzivní svůj výraz a nekontrolovatelné bušení do klávesnice nabude takové kadence, až se jí mimovolně odšpuntuje blikající handsfree z ucha. Aaa... jsem tam! ... Divné, je tu jen nějaký nějaký video vzkaz v komprimovaném formátu a VLC přehravač. Mám to spustit? Agent Kurt přejede ukazovákem po hrubé bradce, až zapraská v mikrofonu. Hm... jo. Na obrazovce se objeví ošklivý padouch s orientální vizáží, drsnou kapucí a dobře nacvičeným mandarínským proslovem. Co říká? Ozve se zmatený Kurtův baryton. Chce ovládnout svět, odvětí bílé šortky, načež si pravačkou ještě trochu rozhází ofinu. Aha. Možná to má něco společného s tím, že stojíme až po kotníky v pilinách od plastické trhaviny. Co myslíte, agente Browne? Zhruba pětatřicetiletý afroameričan v dokonale padnoucím sáčku vzhlédne od displaye pistolového snímače čárkového kódu s nálepkou WalMart, nebezpečně namířeného na vzorek bílého prášku. Asi jo, šéfe. Ale zadarmo mu to nedáme. Zvláštní agent Kurt pozvolna sáhne do zadní kapsy upnutých džín, kde tuší stříbrné sluneční pilotky. Tohle vypadá na zatraceně zapeklitý případ, prohlásí nosohltanem a očima hledá kameru. Rozcuchaná, záhadná dívka po něm hodí šibalský pohled. Tak ještě, že tu máme odborníka. Pokusí se mrknout. Speciální agent Kurt se pobaveně ušklíbne. Heh, i přes vaši záhadnou amnézii jste flirtovat tedy rozhodně nezapomněla. A sluncem prozářenou, perfektně vybavenou amatérskou dílnou budoucího nezdárného teroristy se line bodrý, nenucený americký smích. 2* ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jedním z tvůrců tetování Jane Doe (Jaimie Alexander) je David Kwong, absolvent Harvardu, kouzelník a iluzionista. (Nykki)
  • Policista, který najde tašku na Times Square, nosí odznak z 22. okrsku. Times Square je v 18. okrsku. 22. okrsek je však v Central Parku. (Epistemolog)

Reklama

Reklama