Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uňouňaný. Mrtvý bod měl solidní 2 série, pak se základní zápletka jaksi vyřešila, jenže seriál se točil dál... a utápěl se čím dál tím víc, až do skoro nesnesitelný a příšerný pětky. Seriál má oproti filmům výhodu, že divák investuje čas, a tím i city, do postav. Fandí jím, má je rád, chybí jim, když seriál skončí. Baví ho jejich vývoj a vztahy. Blindspot měl postavy, který se jednoduše nikam neposouvali, a to je za těch několik let, co seriály jedu fakt ve velkym, poprvé, co mi je úplně ukradený co se s nimi stane. Závěr alá Ztraceni je možná zajímavý, ale to vůbec nemění na faktu, že Blindpot měl skončit MINIMÁLNĚ o jednu sérii dřív, spíš o dvě. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem teprve na uplnym zacatku, ale vypada to koukatelne, smrncovni tempo, radoby sofistikovany hadanky a rebusy na tele hlavni hrdinky, solidni souboje na telo, zadna kasirka. Neco mezi Dlouhym polibkem na dobrou noc, Mementem, Prison Break a Bournem, samozrejme v hodne light vydani... V nekterych momentech se totiz serial sam srandovne shazuje, treba kdyz se hrdinka pta chlapka s trubici v krku, odkud ji zna, nebo nektere sceny z analytickyho tymu...ale jinak celkem chytrej prefabrikat, tak akorat spravne paranoidni a akcni. A pozor, 4. dil ma jako hlavni tema smrtici virus! ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, Lady Sif se mi líbí a ostatní zatím víc než dobrý. Děj udržuje mou zvědavost co se z toho nakonec vyklube, takže po 5-ti dílech příjemných 74% s obavou, že snad mají tvůrci solidní plán co s tím dál... //Edit:// V polovině úvodní série začínám mít tradiční obavy, že se to celé posunuje směrem, který se mi ve výsledku nebude moc zamlouvat... Snad se pletu... ()

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Pilot Blindspot tedy nešetří nadějnou zápletkou a skvělým obsazením v čele s výtečnou Jaimie Alexander, které vás donutí sledovat minimálně dalších několik epizod. Celé je to navíc servírováno v tak svižné a nenáročné podobě, že divácký hit mají u NBC zkrátka zaručený. Zároveň se ale nemůžu zbavit dojmu, že novinka se až příliš veze na vlně divácky úspěšného Blacklistu. Také zde tvůrci zpočátku operovali se slibným a napínavým příběhem za podpory charismatického antihrdiny. Stačilo ovšem několik dílů a seriál se změnil v totální kriminální rutinu, jež dokázala zprvu výtečný děj téměř pohřbít. Tak trochu se proto obávám, aby se touto nepěknou cestou nevydal i Blindspot. Doufejme tedy, že scenáristé se budou hlavní lince věnovat co nejvíce a začnou svůj potenciál co nejdříve těžit na maximum. Byla by totiž škoda, kdyby se výtečná herecká dvojice nakonec utopila v seriálovém průměru.60% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Základní nápad s nalezenou zdrogovanou nahou ženou na ulici s vytetovanou mapou na těle, se ztrátou paměti, bez identity, jíž to někdo udělal, aby FBI pátrala po stopách zločinů a vyobrazených hesel a indícií... její postupně se objevující útržky vzpomínek a střípky vedoucí k řešení kriminálních činů.... začátek byl dobrý. Zpracování špatné. Nezáživné + nelogičnosti v tom, že jí například FBI od začátku bere do party s sebou na nebezpečné akce, nechá jí překládat z čínštiny (i když si pak možná překlady zpětně ověřují) a důvěřují osobě s neznámou identitou... Nakonec se z toho vyklubala neuvěřitelná, nepříjemná blbost. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Policista, který najde tašku na Times Square, nosí odznak z 22. okrsku. Times Square je v 18. okrsku. 22. okrsek je však v Central Parku. (Epistemolog)
  • Na začátku epizody naráží Tasha (Audrey Esparza) na hru „Dungeons and Dragons“ s tím, že Patterson (Ashley Johnson) je elfka. Ta odpoví, že není elfka, ale gnóm klerik (v českém dabingu je chybný překlad „trpaslík“). Ashley Johnson opravdu hraje postavu gnómské kleričky Pike v seriálu Critical Role (od r. 2015) a tutéž postavu dabuje v seriálu Legenda jménem Vox Machina (od r. 2022), který z této kampaně přímo vychází. (hcborring)

Reklama

Reklama