Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 9
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 9

Recenze (331)

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Jděte někam s tím, že už předem je to "teen seriál" a proto je to odsouzeno k 3 a míň hvězdičkám. Má to svoje nedostatky, tak jako každá věc, ale zaslouží si mnohem víc respektu. První série byla docela tragická, nicméně poté, co CW zjistilo, že seriál se druhou sérií spravil o 100% a získal pořádnou fanouškovskou základnu, začali do Stovky investovat a vyplatilo se. V druhé sérii je mnohem více lokací, svět se dost rozšířil a počet postav mnohonásobně zvýšil. Nemluvě o morálním rozhodování, na kterém dle mě stojí celý úspěch, spolu s entuziastickými tvůrci. Třetí sérií to šlo do kytek, touto sérií končím. Tak špatné linky už jsem dlouho neviděla, navíc větší shitstorm na internetu také ne :D 1. série - 6/10, 2. série - 9/10, 3. série - 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ale prosím vás, fantasy? A to kto kde nabral? Zato, že tam bol dvojhlavý jeleň, alebo jaskyňa čo žrala všetko živé?  Vo vesmire je všetko možné. Čistokrvné scifíčko. Začalo to ako také celkom príjemné postapo s bojom o prežitie a nakoniec sa to zvrhlo na monštruózne medzihviezdne scifi s chaoticky prepleteným, no uceleným dejom. Miestami pritiahnuté za vlasy, miestami pár opakujúcich sa prvkov nudilo, ale celkovo príjemné prekvapenie. Sranda, dráma, tragika, zrady, zvraty, akčné scény... Všetko v jednom. Len dlhé ako fras. Prvé série bavili najviac, potom sa to trošku zamotalo, ale ešte v norme. Aj chaos môže byť zaujímavý. A zaujímavých bolo aj pár pekných myšlienok o povahe ľudstva. A Clarke? Liezla na nervy, ale z časti sa aj dá chápať. Pri mnohých scénach by som ju však najradšej kopol do riti. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Avari.73 

všechny recenze uživatele

První série: 60% - skvělý námět, povedený výběr herců a od poloviny se slušnou gradací a temnotou. Škoda jen chyb, které jsou u CW seriálu běžné - zbytečné teen romace, ale oproti knize je to snesitelné. Druhá série: 90% - ve všech ohledech zlepšení, až se nechce věřit, že je to od stejných tvůrců. Námět se neskutečně rozvinul a přináší obrovské množství morálních otázek a dilemat, které nejsou běžné u žádného tv studia natož u CW. Škoda, že seriál nemá větší finanční podporu, abychom dostali trošku pompéznější podívanou. Na druhou stranu aspoň forma nemlátí obsah jako je tomu například u Hry o trůny. Patřičně temné, krvavé, herci HRAJÍ, triky dostačující, příběh šlape kupředu a nenudí, množství překvapení s přesahem. Nečekaná seriálová pecka, která si zaslouží každého diváka. Snad to další řadou neposerou. Náběh na pátou hvězdu tu je. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (80 %): The 100 je přesně ten příklad seriálu, který nemusí být stoprocentní ve všech filmařských kvalitách, ale díky "nadupanosti" zaujme a nenudí ani na chvíli. Díly neskutečně odsýpají, protože se tam stále něco děje, opravdu výborně zrežírované jsou veškeré akční scény. Že to "lehce" připomíná Lost či Hunger Games nevadí, ale na čem seriál hodně ztrácí jsou mnohdy příšerné herecké výkony mladých herců a občasné přiblblé dialogy, které opravdu tahají za uši. Nicméně uteklo to jako voda a já se stále těšil na nový a nový díl, myslím, že potenciál to rozhodně má. // 2. SÉRIE (70 %): První série začala v čistě modrých barvách, druhá série končí na sebevědomé červené. A já vlastně nějak moc extra nerozumím proč. Přestože se děj hodně posunul jinam, klady a zápory zůstaly v podstatě stejné jako v 1. řadě, tzn. opět jsme se dočkali výborných dílů s atmosférou, ale herci a dialogy se rozhodně k lepšímu neposunuly. Není to nějaký extra pád dolů (a má to i naprosto skvělé díly a momenty), ale o chlup horší mi to přišlo. I od opěvovaného finále jsem čekal víc... ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení této seriálové sezony. Jak je vidět i z komentářů, spousta diváků k seriálu přistoupila již s počátečním despektem, jelikož "je to od CW, jsou tam teenageři a je to dystopie". A teď můj pohled, jakožto diváka, který v první řadě neřeší televizní příslušnost nebo "přehnaně hezký" vzhled hlavních postav, ale samotný námět. 1. série: "Stovka" boduje přímočarým příběhem, který je navíc rozložen do zkrácené třináctidílné první série, která nedávala téměř žádný prostor pro natahování jednotlivých dějových linek. Postavy jsou dobře rozehrané, přičemž tvůrci se nebojí odstraňovat postavy téměr s epizodní pravidelností, popírat některá klišé a ani pro drsnější akční scény nejdou daleko. Moje další seriálové guilty pleasure je na světě. Díky CW. 2. série: To nejlepší ze seriálové tvorby sezony 2014/2015. Neskutečný vývoj hlavních postav, nečekané zvraty téměř v každé epizodě, spousta dilemat a těžkých rozhodnutí, nové lokace a v neposlední řadě výborně připravená půda pro další sérii. 95% ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Během pikniku hraje „Darkness“ od Pinegrove. (Duoscop)

Reklama

Reklama