Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 7
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 7

Recenze (74)

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Je opravdu neuvěřitelné, co CW je schopná pustit do éteru za srágory, už jsem od nich viděl hodně kravin ale tohle bych zařadil na vrchol. Herci vybraní z úplného dna, dialogy na úrovni venezuelských telenovel, do toho moderní hudba, postavy se chovají jako malomocný idioti. Pro CW je vlastně úplně jedno, do kterého prostředí ty svoje vztahy použijí, prostě od čehokoliv od nich, můžeme čekat to samé, postavy opět jako z časopisu a hlavně řešení vztahů na prvním místě, prostě to, co od CW čekáte. CW przní historii jak se jen dá, i ta poslední čistička hoven na hradu je oblečená v luxusních šatech a je krásně namalovaná i kdyby měla dělat dvanáctky v kamenolomu. Opravdu pokud chcete intriky a propletený děj, pusťte si něco jiného, toto nudí, a nasere vás to, že jste zbytečně ztratili hodinu života. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Historie mě nikdy moc nebavila, takže na nějaké prznění dějin si stěžovat nemůžu. Chvíli mi ale trvalo, než jsem se smířila s tím né-moc-dobovým vzhledem, s moderní hudbou atd.. Ale! Má to fajn zvraty, obraty, převraty :-D Na herecké obsazení si nemůžu stěžovat, všechny dějové linky jsou zajímavé, skvěle to odsýpá a baví, plus... Bash. Bože, hormony řádí. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

U Reign se můžete královsky bavit - ale pouze v případě, že si ho připustíte jako svoje guilty pleasure. Historie se bát nemusíte - tvůrci se o ni stejně moc nezajímají, ale spíše o románovou předlohu, která se soustřeďuje na romantické trable královny Marie Stuartovny a jejího ansáblu dvorních dam. Jde o šílený mix The Tudors s Gossip Girl, který má úchylku v krásných NE-dobových kostýmech a moderně znějící hudbě, která však nikdy nepřekročí tenkou linii mezi šmrncovní volbou a nehorázným kýčem. Reign se zpočátku může jevit jen jako další teen dramedy od stanice CW - jenže jsou tu britští herci, anglický venkov snažící se suplovat za Francii, poutavý mystický sub-plot, občas odvážné násilné i erotické scény (CW se překonává!), ale především spousta děje - co se stihne stát během jediné epizody, se většinou v jiném seriálu roztáhne do celé série. Opravdu se nestačíte divit - scénáristi se rozhodli netrápit diváky filozofujícími dialogy a vsadili na nepředvídatelnost děje. Takže nakonec nejde jen o romanci pro náctileté holčiny, ale o svižnou zábavu (u které nemusíte moc myslet), jenž může zaujmout i pánské diváky (v rámci GP). ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Jůů, CW mi vrací GG, akorát v jiném století!!! :)) Moje historické já občas popláče, ale co, lepší aby mládež měla Marii Stuartovnu za černovlasou kočku, než za paní x z učebnice dějepisu. Občas jsou dialogy úsměvné (konkuruje jim i "Ach Žofréé"), ale děj je i přesto napínavý a přitažlivý. Koho baví intriky, pletichy a politika, ted se vyžije. Uvidíme, jak dopadne první série, po 7. dílu zatím 3*. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Historie upravena po vzoru komerce. A víte co, vůbec mi to nevadí. Chcete realitu, pusťte si Tudorovce, chcete krev, prosím, Hra o trůny ... chcete si odpočinout u Mladí a neklidní za dob Stuartovců? Here we go. Popravdě nehistoričnost kostýmů mi vůbec nevadí (až na bílé svatební šaty), ale opravdu mě udivuje rozdíl v českém a americkém hodnocení. CSFD 62% IMDB 7,7/10 ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Veľká časť natáčania prebehla v Toronte a Írsku. Na napodobenie Škótska 16. storočia boli použité chránené oblasti Rockwood Conservation Area blízko Guelph, Ontario, a Parkwood Estate v Oshawe, Ontario. (Arsenal83)
  • Laurie McCarthy opísala seriál ako zámerné oslobodenie sa od histórie a že ide skôr o „zábavu“ ako o históriu. Zároveň dodala, že show je navrhnutá tak, aby bola zaujímavá pre súčasné publikum, takže diváci, ktorí nie sú oboznámení s históriou, si budú vedieť získať vzťah s postavami. (Arsenal83)
  • Pred vydaním druhej sezóny Adelaide Kane ubezpečila fanúšikov seriálu, že sa nemusia obávať, že by seriál ubral na sexuálnej otvorenosti. Ako dodala: "V skutočnosti som väčšinu času v prvých troch epizódach nahá." (Arsenal83)

Reklama

Reklama