Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Luckyboy k tomuto seriálu (1)

Miliardy (2016) 

Psychologické drama s jednou hlavní postavou, která je podle scénáře hodně dobrá psycholožka, má největší slabiny právě v psychologii postav. Akorát trvá cca 10 nebo 11 dílů, aby to člověk dostatečně prokoukl. Dívá se na to celkem dobře, i přes často pomalé tempo a dost nepřehledné skákání v časové linii s občasnými flashbacky (např. pohřeb Donnieho). Jednotlivé episody jsou z větší části soběstačné, ale seriál má přitom ambici vyprávět složitý a vrstevnatý příběh. Spolu to jednoduše neladí. Jde o hezký exkurz do z části fiktivního světa investičního kapitálu a žalobců a vyšetřovatelů, ale upřímně, pokud bych si měl vybrat, raději se podívám na Suits, i když je to víc právnická soap opera než drama. Vlastně jediné, co seriál drží na úrovni, která pro mě znamená chtít se dívat, jsou některé dobře napsané dialogy a pak oba mužští hlavní herci, kteří, i když role nejsou napsané zdaleka tak dobře, jak by je uměli zahrát, podávají dobré výkony. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak druhá série už nabrala víc směr k mocenským hrátkám a přímo z ní čiší (i když zatím distingovaná) touha po moci. Proto lze jen vroucně doufat, že se děj nezvrhne směrem, kterým se zvrhl House of Cards. Nakonec se nezvrhl, a Chuckův machiavelistický meisterstueck v podobě tahu obětování dámy, jezdců a koňů, jenom aby zasadil finální (? - samozřejmě, že ne :-) ) úder, byl hodný respektu a pohrdání zároveň. Reakci některých aktérů, hlavně Rhoades seniora, nejsou příliš uvěřitelné, ale tak podklady pro další zápletky jsou nutné. ()

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama