Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 3
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Recenze uživatele Víteček k tomuto seriálu (6)

Otisk (1989) (S01E04) 

Zatím asi nejlepší díl a tak dávám nejlepší známku, i když je to pořád blíž třem hvězdám. Jen teda to zpodobnění Američanů bylo řekněme takové vtipné. ()

Tým (1989) (S01E08) 

Vůbec mi nepřišlo, že by zrovna tenhle díl zobrazoval dobře týmovou práci detektivů. To už některé předchozí obsahovali tenhle prvek víc. Navíc bylo takové zvláštní, že to zcela ignorovalo dobu, ve které se to odehrávalo a její reálie. ()

Antropologie (1990) (S02E04) 

Díl, kde se autoři nesnažili, aby to dávalo nějaký smysl. Sama antropologie tam navíc až do úplně samotného závěru prakticky nefigurovala. ()

Krevní skupina (1990) (S02E05) 

Když už se snažili o nějaké dobové zasazení, tak mohli alespoň tu dobu nějak zohlednit. Pár obrázků Lenina to opravdu nevytrhne a atmosféru nenavodí. Podobné to bylo u dílu Tým, z Německa 30. let. V obojím se tvůrci tvářili, jako by zrovna ta doba nebyla nijak specifická. Když už to zasazuji do takové doby, tak by se to mělo v díle nějak promítnout. ()

Mechanoskopie (1990) (S02E06) 

Zajímavě to zprostředkovává Moskalykův pohled na Čechy. Zatímco všechny zahraniční příběhy jsou vážně pojaté, tak jakmile dojde na české země, mění se všichni v bandu praštěných poživačných mamlasů.  Mně osobně komediální nota nesedla, má to být hlavně krimi. ()

Identifikační kresba (1990) (S02E07) 

Nejlepší díl řady. Konečně zde měla metoda, která byla tématem dílu, důležité využití a celé to bylo slušně zpracované. Jindy často na konci někdo nastoupil a řekl, ano, je to on, protože má metoda to určila a konec. Zde to bylo mnohem lépe pojaté a bylo to rozhodně k dobru celého dílu. ()

Reklama

Reklama