Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 1
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Recenze uživatele Igy007 k tomuto seriálu (8)

Dobrodružství kriminalistiky (1989) 

Naprostá špička. Plejáda herců čs i sk, úlitbou i řada zahraničních - ti nebyli věru boh vie čo, ale dalo se to skousnout. Miluju i tu znělku - dramatyše zaše. Chytlavost se snoubí s užitečností, stokrát lepší než debilní školní dějepis. Z těch informaci v seriálu čerpám po celý život. Tenkrát ještě ČST měla nejakej fištrón (dnes je to jen hlásná trouba dementního režimu, neodpustí si US/IZRA propagandu ani v seriálech, dokonce ani dětem nedají pokoj, zaprodaná chátra mizerná. Takové fuje nedělali ani komáři.). Nejmilejší díl : Mechanoskopie. Paradoxně vybočuje z celého cyklu, neb je silně komediální (gejzír hlášek a gagů, no masakr). A jde o příběh od nás, z Čech (taky vám trhá uši "česko" ?). ()

Bertillonáž (1989) (S01E03) 

V 16. minutě můžeme vidět přímo pana režiséra v roli sprostého vraha, nebo aspoň sprostého podezřelého. ()

Rekonstrukce (1989) (S01E07) 

Jeden z dílů, které se mi z dětství zaryly do paměti nejvíce. Moc se mi líbilo, jak to bylo provedeno, ty vraždy - nebo ne tak úplně ty vraždy, ale to vypátrání - jak se říká "v jednoduchosti je krása". Škub a je to - dědí se :-)))) Ten komediant koupelnovej nemá chybu (a pak se vdej, ciwe).  A ty dvě mesdammes mě na rozdíl od jiných uživatelů baví ... Gaierka je k popukání, mě se vždycky líbilo, jak přehrávala (pamatujete si naftalínovou baletku z Já už budu hodný, dědečku ? Teta Dita :-))) ... A o Fabce už vůbec nemluvím, to byla wizzardka. Inteligentní osoba, měla EQ a na tom jejím herectví to bylo znát. Když hraje hodnou, miluju ji, když hraje mrchu, nenávidím jí (třeba geniálně odporná je v Setkání v červenci, žůžo ... anglína pektórys). Hele a Vašut - ty gesta :-))) To je taky komediant jak víno - myslím to v dobrým ()

Mechanoskopie (1990) (S02E06) 

Tak tohle bylo roztomilý až na půdu ! Proč nebylo víc dílů v podobném duchu ? Jak tady čtu. některé zakyslé okurky to dokonce až uráželo, s těma teda musí být radost žít :-( Četník Kája je o tři galaxie výš než vyčůránek a neherec rebe Topfer, který zničil jinak krásný serial Humoresky !!! Dozvěděla jsem se něco o další z krim. metod a ještě jsem se hodně zasmála. Skvělé obsazení ! Nevíte někdo, hrál ten písek Ferda i někde jinde ? :-))) Heřma i Postra jsou mágové a Vetchýho mám v komediální roli mnohem radši, než když si hraje na rabína smutného Všeználka (viz princ v Čarodějných námluvách). Jo a eště něco : jako jenom 88%, jó ? Já to vidím nejmíň, ale fakt nejmíň - na 98 % ! ()

Padělek (1992) (S03E05) odpad!

Inu tento díl byl naprostý výsměch. Otřesný fail ve všech směrech. Ohavný dědek v hlavní roli, naprosto ubohé toporné herecké nevýkony, akční scény jak z jedličkárny - chvílema jsem myslela, že koukám na další díl naked gun (písek do očí) ... no průůůůůser ... ciwe, dělali to vůbec stejní lidé jako zbytek seriálu??? Že tomuhle trapasu dá někdo pět hvězd, to je tedy velice smutné. ()

Hon na rozhlasových vlnách (1993) (S04E01) 

Překrásná ukázka toho, že media nejsou k ničemu jinému než k manipulaci a ničení lidských životů. A taky že pravda je zásadně to poslední, co by tupou lůzu zajímalo. Může to být totální šajze, ale jak to vyblejou v televizi, tak tomu stádo bude věřit i přes mrtvoly. Doublespeak vede ke kognitivní disonanci (nebo k rouškám na tlamách :-))). Mimochodem velmi aktuální téma - většinová společnost je tupá jak necky a kohokoliv, kdo se od stáda odchýlí, jsou schopni lynčovat. Je to otřesné a nebylo tomu tak ani za komančů - ani zdaaaaaaaleka; všechno to nechutné bonzování, nálepkování a konformní hyenismus, to fakt z dětství nepamatuju. Tohle bych pouštěla všem prorežimním idiotským "demokratům" povinně 5x denně, místo jídla ! ()

Volavka (1993) (S04E02) 

Scéna s bojovýma uměníma na konci - k nezaplacení hilarijózní - Křížová je hotovej džekí čečen :-))))))))))))))))))))))))))) ()

Portrét duše (1993) (S04E03) 

Vašut jako zloun utržený ze řetězu, bravo. Je to skvělej herec, i když jak sám říká, je to pro něho jenom práce a žádné poslání (aspoň si nehraje na pana umělce, takhle brutálně upřímnej je málokdo z nich). Tak boží role, že bych si jí ráda zahrála i já - stačí zařvat a zesere se všechno v okruhu sta mil, vlastně ani řvát nemusí a stane se to samý - žůžo ! Slušně vystavěný děj, dialogy, obsazení ... Všichni hrajou jak na bále - s chutí. Chválím obsazení mé oblíbené a nedoceněné  Jaroslavy Tiché - další z trestuhodně nevyužitých talentů. Dále můj milovaný Bohumil Vávra (neplést s Milošem) - šaman z pravěké trilogie a hlavně dědeček z Prázdnin pro psa. Táborský pěkně vystřihl toho debila, ale tak on je solidní (umělecky, ne lidsky) herec od mládí, to se vědělo. ()

Reklama

Reklama