Reklama

Reklama

Mrtvý bod

(seriál)
Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2020), 71 h (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Martin Gero

Hrají:

Sullivan Stapleton, Jaimie Alexander, Audrey Esparza, Ashley Johnson, Rob Brown, Luke Mitchell, Ennis Esmer, Ukweli Roach, Michelle Hurd (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Na newyorském Times Square se najde taška, ve které je živá mladá žena, jejíž tělo je pokryto záhadným tetováním. Vůbec nemá ponětí, kdo je, odkud přichází a jak se tam dostala. Agent FBI Kurt Weller, jehož jméno má vytetované na zádech, byl díky tomu k případu povolán. Začíná se domnívat, že každé tetování je vodítkem ke zločinům, které bude třeba vypátrat. S každým vyřešeným případem se agenti dostávají blíž k identitě záhadné krásky, kterou prozatím pojmenovali Jane Doe (neznámá). (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Jaimie Alexander, Sullivan Stapleton

Recenze (116)

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

S hodnocením nerada začínám u pilotního dílu a na tento seriál jsem byla docela zvědavá, co si budeme namlouvat Jaimie Alexander je prostě nádherná a ne nadarmo mnoho záběrů v tomto seriálu vede k jejím nádherným očím. Nicméně, seriál má zajímavou zápletku a zatím všechny odvysílané díly opravdu šlapaly, ale stále mám pocit, že seriál zůstává krok za tím, čím mohl být a to je škoda. Má to sympatické obsazení, dostatečně napínavý scénář a podle mne rozhodně za to shlédnutí stojí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad. Sice jde jen o další hlavolamovou akční krimi, ale vodítka k jednotlivým případům jsou vyvedena originálním způsobem. Dobré je i to, že seriál má celkem široký záběr, takže se tu najde jak klasická kriminální zápletka, tak motivy špionážní či teroristické. Kromě řešení případů je tu samozřejmě linka hlavní hrdinky, která se snaží zjistit, co je vlastně zač, hry v podání CIA a FBI a najde se i pár minipříběhů vedlejších postav, které dotvářejí kompaktní celek. Jediná výhrada směřuje k občas až krkolomnému řešení a vyřešení některých deliktů, ale to se dá v pohodě přehlédnout. 85% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Když už nic, tak mi dal Blindspot odpověď na otázku, jestli v seriálu radši uvidím chlapa s charismatem, nebo krásnou babu bez osobního kouzla. Tenhle pomyslný souboj na K.O. vyhrál šarmantní Raymond Reddington. A nejen že je výmluvnější a zábavnější než tetování a dokonce i než to umístěné na zajímavých místech těla Jaimie Alexander, ale zápletka stojící na něm je uvěřitelnější. V Blindspot práci vrchního našeptávače patří postupnému luštění hádanky. Případy se objevují nahodile, přesto tým vyšetřovatelů vždy přichází v tu pravou chvíli a to zpravidla v tu poslední možnou. Ergo, stačilo by aby šlo zkoumání obrázků trochu pomaleji a parta agentů by na svých akcích potřebovala leda bílé křídy na obkreslování mrtvol. Podobných nedokonalostí ve scénáři neustále přibývá. Přitom pilot budil dojem že půjde o jedno z těch komplexních a progresivních dramat s vypilovaným příběhem a psychologií postav. Od druhého dílu z dojmu zbyla jen naděje. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Potetovaná babenka v cestovnej taške na time square, ktorá si nanič nepamätá? To nemusí byť zlý nápad... Ide o to, že podobné seriály, v ktorých sa vyšetrujú kriminálne prípady (oficiálny zástupca FBI + niekto "z vonka") sú vždy! závislé na hereckej posádke hlavných predstaviteľov a ich vzájomnej chémii. Príkladov kde to fungovalo je mnoho, takisto ako príkladov kde to nefungovalo. V tomto prípade sa mi zdá hlavná mužská postava po pilotnom dieli ako ľahký fail (nesedí mi tam), ženská je síce v pohode ale oscara dostane jedine tak od svojho nabijaka vo forme robertka. Takže, skúsim ďalšie časti, ale ak sa to začne točiť v kolotoči schémy a neposunie sa to k zaujímavejšej premise, tak tomu dám ľahko vale. Edit: 17.11.2015 Tak nie, po 9. časti mám toho už plné zuby, je to slabé, bez atmosféry a napätia, pozerať, ako sa všetci protivníci postavia našej hlavnej dvojici ako terče na strelnici aby následne mohli byť odbachnutí je jedna z najväčších trápností tejto mydlovej opery. To si radšej pozriem NCIS celé od začiatku. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení (jo představitelé postav mi sedí) a chytře napsaný děj. Pilot vytvořil spoustu otazníků a každá epizoda postupně rozkrývá co je třeba. Je vidět, že nad scénářem někdo přemýšlel, protože přesně otázky které si pokládám já (jak je možné, že...) padnou i na obrazovce! Autoři vědí, že se na seriál nemusí dívat jen tupá ovce co jí stačí, když něco občas exploduje a nebo někoho zastřelí. Počítají s chytrým publikem a to se mi líbí. Ta snaha o uvěřitelnost a zapadnutí všeho do sebe je znát. Ano, občas to klopíte, ale nejde o nic co by nešlo odpustit. Pro mě rozhodně po dlouhé době seriál co má mou pozornost. ()

Galerie (1 302)

Zajímavosti (20)

  • Jane Doe (Jaimie Alexander) má tetování s latinským heslem „Pro Aris et Focis“, což v překladu znamená „Pro krb a domov“. (Epistemolog)
  • Prvních 32 epizod (celá první série a prvních 9 dílů série druhé) jsou anagramy, přičemž názvy první série jdoucí po sobě, vyprávějí příběh související s dějem seriálu. (Nykki)
  • Policista, který najde tašku na Times Square, nosí odznak z 22. okrsku. Times Square je v 18. okrsku. 22. okrsek je však v Central Parku. (Epistemolog)

Reklama

Reklama