Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Recenze (331)

Ryorka 

všechny recenze uživatele

tak jo. opět jdu proti proudu. po první sérii jsem chtěla napsat koukatelná blbost. po druhý píšu už jen blbost. špatná love story mezi zbytky lidstva. ()

janisricos 

všechny recenze uživatele

No není to žádná velká filmařina, ale mě to baví. Nelogičností je jako v každém jiném sci fi. Prostě tak aby se daly napsat zápletky. Baví mě právě ta nelogičnost chování postav, myslím že je prostě lidská, každý má své motivace a není moc spojenců. spejenci se využívají jen do naplnění vlastních cílů. To že se postavy nechovají, tak jak divák chce a z pohledu toho, že ví více než hlavní hrdinové je trošku naivní. Dal bych tomu 4 hvězdy, ale hlavní hrdinové nejsou moje věková kategorie takže za 3. Ale silný tři. Howgh ()

jakubesd1 

všechny recenze uživatele

CW sa snaží podat teenegerom vec ktora nema taky kontext aby zaujala každého. Toto pre mňa absolútne hned pri prvých troch častiach serialu sklamalo a tak nemam dôvod to pozerať ďalej ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Tak po třech letech sledování musím seriál opravdu pochválit . Je to jeden z nejlepších seriálů co CW momentálně vysílá . Zajímavý děj a nikdy nevíte kdo umře další . ()

louie100 

všechny recenze uživatele

Nečakal som, že ma tento seriál až tak chytí, práve pre to množstvo mladistvých v seriáli a na množtsvo trápnych katastrofických filmov. Nakoniec som však zistil, že to až toľko neubralo na napätí a práve staršie osadenstvo v seriáli trochu prekáža. Autori možno čerpajú aj z nápadov zo zásuvky, ale všetko odkrývajú postupne a snažia sa vyvarovať neustálemu vysvetľovaniu, čo a prečo ako je to v podobných filmoch a seriáloch. Malým negatívom je príliš veľa zbytočnej romantiky. (Ešte som nepodozeral 1. sériu, ale už môžem dať kľudne 80% a teším sa na ďaľšie pokračovanie) ()

Bulywif odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neměl větší chuť jít se dobrovolně vyblinkat a nalít si savo do očí...:-D každopádně pokud tohle má být smysl pilotu, pak mě deportovali na špatnou planetu, spíš možná i v blbý kout galaxie...nevidím nejmenší důvod trestat se dalšími díly, na to si svého volného času až příliš vážím...no nic, tudy cesta nevede... ()

Foxgirl 

všechny recenze uživatele

Ne moc často se zakoukám do seriálu, jako do The 100. Do seriálu jsem se zamilovala už u prvního dílu, ale pak se to bohužel trochu zhoršovalo. Naštěstí se díky nečekanému (ale zároveň očekávanému) zvratu podařilo udržet mojí pozornost. V druhé sérii již byl děj zaměřen na víc postav a byl o hodně zajímavější. A o třetí sérii už není třeba mluvit... U jediného dílu jsem se nenudila a čas mi při sledování utíkal neuvěřitelně rychle. ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pitomý seriál, ale člověku to prostě nedá a kouká pořád dál, aby viděl, která parta zrovna zradí a vyvraždí jinou, uzavře nové spojenectví a okamžitě ho zruší, protože nějaký borec či borka musí být nutně zachráněni, jinak by se svět zbláznil. Láska, přátelství, (ne)spravedlnost a pomsta, to je oč tu běží a co je zrovna IN, to vítězí! Doufám, že čtvrtou sérií to celé ukončí, protože si nejsem jistý, kolik toho ještě snesu.:o))) ()

Dejte na me 

všechny recenze uživatele

Nápad super a po slabším rozjezdu má celkem spád. Ale celý seriál už od 1.série zabíjí neschopnost tvůrců nechat sem tam umřít někoho z hlavních postav. Je to až trapný, že hlavní postavy (a že jich je) jsou vlastně nesmrtelný a tím to není vůbec napínavý, protože předem víte, že když se něco semele, hlavní postavy přežijou. Ve 4.sérii pak úplně k smíchu, bohužel. 3* za originální nápad ()

d-nao odpad!

všechny recenze uživatele

Svetu stačí po jadrovej apokalypse 100 rokov! a je opäť všetko pripravené pre novú generáciu slniečkárov a ich komplikované vzťahy... no ja som po pilote s týmto hnojom pre istotu skončil. ()

metla 

všechny recenze uživatele

Ne, prostě, to nejde, víc jak 70% to prostě nedostane, pokud se to nespraví v další sérii. Od počátečního nechutenství v podobě přehrávání neherců, zaměření na adolescentní publikum, totálně nelogické kroky a nevysvětlení příběhu světa se to pomalu do třetí série dávalo do kupy. Byl moment, kdy jsem se na to těšil. Ale pak přišla ubohá čtvrtá série, prima tam je posun některých charakterů a jejich vývoj v rámci děje (třeba Jaha, Murphy, Octavia, ale mění se značně většina z nich, někteří napříč díly a pak jsou zase sráčové co byli předtím). Ale ta 4tá série, by se dala shrnout do 4 dílů a mohlo se pokračovat dál. Konec 4té to zase trochu napravil, ale ty vole ... chápu, že peníze se získávají z další sérky, ale už mi to přijde moc přehnané. Snad se to zlepší... ()

Lapedro 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé tri série nebudem veľmi rozoberať, v prvej šlo o rozjazd a predstavenie charakterov, druhá s Mount Weather už začala šlapať a profilovali sa charaktery, kde sa jasne ukázalo že môžeš byť good guy a aj tak môžeš robiť badass rozhodnutia. Svet totiž nie je čiernobiely. Tretia séria ma bavila najmenej. Mocenské hry medzi klanmi a A.L.L.I.E išli mimo mňa, postavy sa začali chovať dementne, a hoci som mal veľa z nich rád, v priebehu tretej série kebyže sa reálne v tom svete vyskytnem, veľa z nich pre ich tuposť zabijem. No dalo sa to pozerať a osobne som to pozeral, aby som sa dopracoval k štvrtej sérii. PFUUU a to vám je niečo. Neskutočne našlapaný príbeh, všetky postavy sa až na malé zakuľhanie Clarke pekne vyprofilovali a nemenili sedemkrát za sériu kabát ako v predošlých (samozrejme v záujme "I just want to protect MY people"). Osobne mi liezol mega na nervy len Jaha, Jasper a jeho fellas. Finále série si ale tvorcovia náležite vychutnali a ja sa už mega teším na piatu sériu. Verím, že si zachová úroveň štvrtej. Obľúbené postavy: Bellamy, Octavia, Echo, Raven, Monty, Murphy ///EDIT po 5 sérii: Táto séria sa vliekla horšie ako tretia, napočítal som asi tri dobré epizódy, zvyšok bola otravná vata, počas ktorej som chytil instantnú averziu aj na to málo postáv, ktoré som si v predošlých sériách obľúbil...no potom prišla posledná časť Damocles 2...nejdem spoilerovať, ak máte tento seriál radi, odpustite mu asi najslabšiu 5. sériu a pretrpte ju...koniec za to naozaj stojí. 1.séria:80%, 2.séria:85%, 3.séria:75%, 4.séria:90%, 5.séria:70%. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

44,32% Série 1 ..... 51,68% Série 2 ..... 23,42% Série 3 ..... zial tretia serka to total poserkala ... lesby, buzny, drísty, tona uplne zbytocnej vaty ... uz chybal len transvestita Yeti a novodoba SodomaGomora je komplet. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Seriál The 100 je parádní sci-fi nakopávačka. Ačkoliv se děj vlastně posouvá malými krůčky, tak jsem celou dobu zíral s napůl otevřenou pusou a žral každý kousek o 100 let staré země nebo Arku. Prostředí vesmírné lodi je naprosto úchvatné, až jsem si občas říkal, že je škoda, že tam toho není z lodi více. A příběh o přežití je taky dost zajímavý. Takovéhle seriály boje o přežití mě vždycky zaujmou a jsem rád, že tenhle mě i baví. Nejoblíbenější postavy: Bellamy, Octavia, Raven. 1. série 85% Druhá série pokračuje přesně tam, kde 1. skončila. Naprosto miluji vytvořenou zemi v The 100, která ukazuje spoustu různých tváří. Kouzelné je i to, jak takové množství rozdílných komunit existuje na malém území. Mount Weather ukazuje velmi kontroverzní komunitu, která udělá vše pro své přežití. Je vynikající sledovat, jak se i hlavní postavy navzájem zrazují a dělají vlastní rozhodnutí, i když ví, že to může negativně ovlivnit další kroky. Seriál opravdu ukazuje život přítomností. 2. série 70% 3. série, která odhaluje velké množství i z minulosti, ukazuje svoji futuristickou tvář. Miluju to, jak se na začátku o Město Světel nikdo nestará a pak se to stane skoro nezastavitelnou epidemií. Velmi cením i to, že si zde nikdo nemůže být jistý svým životem a autoři se nebojí zabít i hlavní postavu, když přijde její čas. Znám spoustu seriálů, kde i v nevýchodné situaci se objeví nějaké nesmyslné řešení, aby udrželi všechny postavy po celou dobu na živu. To tu neexistuje 3. série 90% 4. série jen ukazuje a prohlubuje následky Města Světel. A tentokrát je tu opět hloupá lidská minulost, která ohrožuje naše hrdiny v podobě jaderné katastrofy. Asi se už budu opakovat, ale fakt zbožňuju to, jak se tvůrci nebojí postavit hrdiny před neřešitelné rozhodnutí, kdy při jakékoliv volbě hrdina něco ztratí. Konec je o to zajímavější, kdy se dvě promíchané skupiny postaví do pozice, jak celý seriál začínal - pod zemí a ve vesmíru. 4. série: 75% Předchozí série mě velmi naštvala časovým skokem a nevěděl jsem, jestli to překousnu. Nicméně setkání po 6 letech bylo pro mě jako diváka dojemné. Bloodrain je vynikajícím zobrazením toho, když se člověk dostane k moci a zároveň bojuje o přežití. Trochu je mi líto, co se stalo na konci a že s příchodem nové planety je strašně lehký vybudovat nové a nové série. 5. série: 80% ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Dal jsem na doporučení a jako milovník post-apo a vesmíru obecně jsem seriál "ochutnal". Po třech dílech (a to jsem se musel přemáhat už po prvním) si rvu vlasy. Takových kravin, které člověk musel překousnout. Takových technických i lidských failů, kterých se scénáristé za ty tři díly dopustili. No hnus. Mají scénáristé své diváky za úplné idioty?! Nejvíc mi to připomíná mix THE LOST a WALKING DEAD. Kravina, tuctovka, ničím nezajímavý seriál, snad možná v nějaké fázi puberty se to může líbit... Nápad se znovu-osídlováním naší planety je fajn, ale tím to končí. Dál už je to jen reklama na hloupost vyspělého lidstva budoucnosti. Pryč od toho... Brrrr.. EDIT: Možná se v dalších dílech a sériích více pracuje s charaktery postav a možná se tam děje něco zajímavého, na co pasují logické a fyzikální zákony, ale to já už se naštěstí nedozvím... SPOILER: To jako lidstvo žijící na orbitě nedokáže vytvořit robota s pár čidly, aby situaci dole zmonitoroval? Proč se přeživší trestají smrtí i za úplné banality - to je jich tolik?! Proč mládež nikdo nevyzbrojil, když letěla "dolů"? Proč lze náramky sundat, to nikoho nenapadlo, že to "trestanci" zkusí? Proč vodní had neurval tý vochechuli nohu v kyčli, když ji tam vláčel sem a tam po celý řece - namísto toho má šrám, jako by prošla ostružiníkem.. Proč přeživší lidstvo skoro vede (zástupce) totální idiot a asketik, pro kterého je doslovný výklad zákona víc, než lidský život? Proč jsou ve skupině 2-3 vůdčí osobnosti a zbytek jsou jen tupé ovce?! Kde se naučili schopnosti, které pak uplatnili na Zemi, např. rozdělání ohně... - na tři zhlédnuté díly je to myslím kopanců až až... ()

HuLimBRK 

všechny recenze uživatele

je to furt dokola, furt valci aniz by museli, kdyz uz nevalci tak to tam nekdo zas posere a zase se valci, z holcicek se staly nejvetsi drsnacky a vudkyne, za me prvni 3 serie supr ale ted uz je to vo hovne a jak skoncila 5 serie, to se muzu rovnou mrknou od zacatku a nemusim cekat na 6 serii abych videl co tam bude... ()

Regig 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný seriál. Někdy napínavý, někdy nudný. Skončilo to trochu divně, ale přesto průhledně, že asi každý tuší o čem bude 6 série. Ta expedice 3 před 100 lety co se ztratila a následně jejich potomci, bude pravděpodobně příběh 6 série. No, nechám se překvapit. Počítám že pokud expedice na jinou planetu čítala 1000 lidí, tak po 100 letech to bude minimálně 10000. Lidi jsou jako králíci. cca 10000 vs 500 bude zajímavý boj ()

Reklama

Reklama