Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer

Recenze (297)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První řada nebyla žádný zázrak. Pro fandy WD fungovala jako nucená výplň a pro fanoušky zombie žánru jako zajímavá možnost vidět téma z úplně jiného pohledu. Spin-off svou absencí logiky, sympatických postav a práce s tempem vyprávění stojí svému staršímu bratříčkovi po boku. "Mrtvolné" tempo, protivné postavy, jeden walker za epizodu a ke všemu dějová vata. Úvodní série naštěstí měla příjemnou atmosféru nastupujícího zoufalství a excelentně vygradované finále. Druhá řada se svým konceptem alá "zombie-opera" na vodě mohla uspět. To by ale tvůrci nesměli celý koncept po pár dílech zazdít absolutní imbecilitou valící se ze všech stran. 1. série: 60% ____ 2. série: 40% (Dějově se to nikam neposunulo. Od seriálu upouštím po páté části). ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Téměř celá první série je pro mě neuvěřitelným zklamáním. Měla jsem prostě moc velká očekávání, to je nejprimárnější chyba. Je velká blbost očekávat na začátku apokalypsy nějaké větší akce a zvraty? Jediné, co mi nutí se těšit na pokračování je poslední díl, kdy se to už konečně rozjelo aspoň trošku dle mých představ a opravdu jsem zvědavá, co tvůrci vymyslí zajímavého na Abigail, pokud se tam hrdinové vůbec dostanou. Velkou reklamu tomuto seriálu dělá právě originální Walking Dead, nečekám že bez spojení s ním by to mělo nějaký velký ohlasy. K tomu všemu se nedá říct, že by mi to zatím odpovědělo na nějaký otázky k TWD. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem TWD dal 3* za celej průběh, kde byly perfektní série/epizody, tady musím jít s hodnocením níž. Už jenom zařadit spin-off, potažmo prequel, do vysílání v průběhu původního seriálu, se mně zdálo zvláštní, ale dobře, je to rozhodnutí, se kterým těžko něco uděláme. Každopádně toto se nepovedlo. Postavy jsou mně nesympatický, děj není ničím zajímavej, je to celý takový pomalý a přijde mně, že celkem k ničemu. Možná se to nějak rozjede, ale tím si nejsem jistej. Velká většina seriálů má totiž 1. série zdaleka nejlepší a pak už se to vyplňuje vatou a vaří se z vody. EDIT 5.10.2016 Po druhé sérii vůbec s hodnocením nemůžu hýbat, protože se to nijak nezlepšuje. Když už dorazí nějakej lepší díl, tak v dalším se zase najdou jiný blbosti a nesmysly, kdy si jako divák říkáte, proč to neudělali takhle, proč se chová tak debilně nebo proč nešel tam a tam atd. Já chápu, že je to seriál se zombíkama, ale i tak to přece musí mít nějakou logiku. EDIT 12.10.2019 Po šesté sérii snižuju hodnocení na 1*. To, co z toho scénáristé a spol. vytvořili, to je absolutní výsměch všem divákům! Logika nikde, neustále všichni melou jenom o tom, že oni myslí na budoucnost, na zítřek, na dobrou a fungující komunitu, proto nebudou nikoho zabíjet a i toho největšího hajzla je možný "přeučit" a přivést ho na správnou cestu. Začalo to být tak tupý a nudný, že už se na to dívám jen ze setrvačnosti - tohle nemůže dopadnout dobře. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série:Což o to, potenciál na atmosférickou zombie šlehu tu byl slušný. Tvůrci přeci jen v některých pasážích efektivně ukazovali, že jako pohled na rozpad společnosti a rozlez viru to může být slušná podívaná. Jenže tvůrci ty nejzajímavější věci tak nějak přeskočili a i když mě armádní linka docela bavila, pořád se nemůžu zbavit dojmu, že se potenciál vydařilo vytěžit jen tak nějak z poloviny. Postavy navíc nejsou kdovíjak sympatické a nepovedený závěr napovídá, že teď už se pojede spíše ve šlépějích staršího bratříčka. A podruhé na to samé se mi koukat zrovna nechce.60% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Podívat se na zombie apokalypsu schizofrenní optikou drogově závislého člověka je na celých Fear the Walking Dead zatím to nejlepší. Upachtěnému pokračování, které se mátoživě plouží do srdcí diváků, ale chybí nosnější příběhová linka a zajímavější charaktery. Takhle je to hodně roztažené a málo znepokojující. UPDATE: ve výsledku je první polovina soustředěnější a mnohem zajímavější, než její militaristický dovětek, který ve finále nedává prakticky žádný smysl. Kdo to sakra píše? ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • V jedné scéně začne Victor (Colman Domingo) spouštět dítě výtahovou šachtou. V dalším střihu se k tomu ale teprvé chystá. (Duoscop)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama