Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 2
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 2

Recenze (355)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Seriál je to výborný, zejména první polovina dílů. Kvalitní scénář, dobří herci a díky koprudukci s Němci i dost peněz. Ale nejlepší je Svobodova hudba. Kdo nezná, je to asi takhle: Tááááá, tadadada tadadada tadadada tadadada BUCH BUCH tadadada tadadada tadadada BUCH BUCH, úúúú, úúúú húúúúú húúúúú trrrrrrdm. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Nevyvážená studie... Mám dojem, že tento cyklus si mělo mezi sebe rozdělit více tvůrců. Podepřeno Moskalykovým vztahem k nečistému prostředí a pramálo galantním charakterům by snad vznikla živější série, protože právě živost je především u pozdějších epizod ten základní nedostatek. Věřím, že většina objevů vydá na nervydrásající vyprávění, ale inteligentní scenář a pedantsky pohlídané kostýmy ho ještě netvoří. Působí to jako pokus o vývozní seriál s předními herci, který využívá inscenační zkušenost štábu československé televize a osvícenost jejich dramaturgů. Není to vůbec málo, ale ten potenciál se mi zdá asi až příliš slibný. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí sezóna byla mizerná, a celkově hodnocení sráží - obávám se, jestli to spíše taky nerežíroval už někdo jiný, jako tomu bylo s poslední sérií Četnických humoresek, kde to však bylo alespoň přiznané. Podobná změna stylu vyprávění, až to bije do očí. První dvě série jsou však dokonalé jak filmařsky, výpravou, herecky, tak i napínavým dějem a představením jednotlivých kroků a objevů kriminalistiky. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Československá klasika a rovněž vrchol tuzemské televizní tvorby. Revoluční vyšetřovací postupy, legendární zločinci a komplexní historie kriminalistiky, demonstrovaná na konkrétních případech. Od počátků daktyloskopie či balistiky až po rozlišování krevních skupin. Plejáda výborných herců, svižný spád a legendární hudební doprovod Karla Svobody. Co epizoda, to jeden konkrétní případ. PS: Díl s názvem "Krev", považuji za jeden z vrcholů seriálu. Mohlo mi být tak jedenáct let, když jsem tuto konkrétní část poprvé viděl a její temná, takřka hororová nálada, mi na dobrém spánku rozhodně nepřidala :-) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Obhájce (Viktor Preiss) při zpochybňování věrohodnosti metody, použité při zjišťování arseniku v těle oběti, uvádí a několikrát to i opakuje, že byla použita metoda z roku 1806, tudíž stará 44 let. Epizoda se však odehrává v roce 1840, což znamená, že metoda je stará pouze 34 let. (cundak)
  • Natáčelo se v klášteře Chotěšov, Praze na Hradčanech, Starém Městě - Klementinu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • V epizodě "Krevní skupina" ztvárnil hraje herec Karel Pospíšil dvojroli. Zahrál si zaměstnance divadla a podvodníkaTanakiho. (M.B)

Reklama

Reklama