Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 1
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Recenze uživatele Pavlosos k tomuto seriálu (2)

Dobrodružství kriminalistiky (1989) 

Špička mezi českými seriály, která již za dlouhou dobu své působnosti oslovila mnoho generací. První dvě řady jsou skvělé. Každý díl má své osobité kouzlo, díky čemuž vás nikdy neomrzí se na něj znovu podívat. S koncem třetí řady to už malinko skřípe a na konci čtvrté řady to už není ono. Je to pořád dobrý seriál, ale už to nemá ten správný náboj jako na začátku. Ale jinak se jedná o (podle mě) nejlepší seriál (krom Hříšných lidí města pražského, Zdivočelé země, Slavných historek zbojnických a Osudových okamžiků) natočený na našem území. Vynikající režie a opravdu pestré herecké obsazení dělají z tohoto seriálu jeden z klenotů naší kinematografie. ()

Krev (1989) (S01E06) 

Můj nejoblíbenější díl. Hlavní složkou v něm je hudba. Když jsem poprvé slyšel kvičící housle a tísnivou atmosféru okolo, trochu mi běžel mráz po zádech. ()

Reklama

Reklama