Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele JosefTomas k tomuto seriálu (7)

Zpátky do školy (2009) 

Pozvolně a poměrně tradičně začínající sitcom, který to ke konci série otočí do nevídaných vod v podobě speciálně laděných dílů a toto nadšení si udrží do druhé (nejlepší) série, kde to až na jednu výjimku šlape neustále. Třetí v malém úkroku takto pokračuje a možná by tak pokračovala i nadále, nebýt vyhazovu tvůrce Dana Harmona ve čtvrté sérii. Ta obecně je dobrá, ale možná je až příliš potřeštěná a přeplněná nápady, že se málokterý podaří využít na maximum. Pátá s navrátivším Harmonem zkouší chytit zpátky ten dech, co měla, ale začíná mizet nejen původní obsazení, ale i to nadšení, které bylo seriálovou předností. O smutném pohledu na poslední řadu, kde jedna epizoda sice funguje a jedna je milou nostalgickou tečkou, už možná člověk usoudí, že tahle partička řekla, co mohla. Jednou třeba definitivně přijde ten film a naposledy trefí onen cíl, který se dařilo trefovat výborným paintballovým epizodám. ()

Série 1 (2009) (S01) 

Zpočátku ničím nevybočující sitcom, který to ke konci otočí k tomu nejlepšímu, co obrazovka snese. Všechna ta popkulturní omáčka kolem totiž chutná velmi dobře a jakmile i tvůrci přestanou kašlat na zábrany, vzniká z toho pamětihodné dílo, plné skvělých postav a pomrkávání na každého fanouška filmů. ()

Série 2 (2010) (S02) 

Dotažená forma toho, co nastolila ke konci první sérka. Prakticky neustále stoupající tendence překonává i mírné zaškobrtnutí 11. epizody, která krom formy nemá moc jak uchvátit obsahem. Vše ostatní ale bez výrazných přešlapů. ()

Série 3 (2011) (S03) 

Mírný sešup, ale pouze v úvodu, neboť po rozkoukání se opět neustále šlape na plyn a speciální epizody si svojí kreativitu udržují neustále. Pravda, staly se spíš vyžadované, protože jsou prakticky dokonalé. Tak dokonalé, že chvílemi zakrývají ty "obyčejnější" epizody, které tak spíš zapadnou. ()

Série 4 (2013) (S04) 

Odchod Dana Harmona je znát. Ubyl počet epizod a přibyla naopak kvantita, JENŽE... Kvantita není to samé, co kvalita, takže většina těch nahromaděných nápadů do jednoho dílu působí trošku přeplněně a hlavně, někdy je to už trochu moc a paradoxně po zvyknutí i dost málo. ()

Série 5 (2014) (S05) 

Tam kde se čtvrtá série urvala ze řetězu, tam se paradoxně drží při zemi pátá. Community se vždycky vyznačovalo tím, že její start je pozvolný a to nejlepší si připraví pro všechny až ke konci série, ale i když pátá tohle prokletí porušuje, tak vzápětí nikam nestoupá. Jedinou jistotou zůstali snad jen speciální epizody a nově na povrchu vstupující emoce. ()

Série 6 (2015) (S06) 

V rámci jiných seriálu jednoznačně povedené, v rámci zakončení vrcholu takového klenotu, jakou je Community, průměr a bohužel ne moc dobře odvedený. Vtipy už nedokáží překvapit, filmové reference prakticky vymizely a speciály sice opět zpátky, ale jsou spíš vyžadované, než chtěné. Kdo by se netěšil na další paintball epizodu, další dokument a podobně? Jenže to všechno je jaksi vynucené a hlavně, extra nezajímavé. Třeba již zmíněná nová paintballovka, do které jsem vkládal osobně velké naděje, byl v podstatě ten nejslabší odvar, jaký jsem kdy zažil. Finále nakonec srdcervoucí, to ano, ale jsem rád, že nakonec další řada není. Jsem maximálně ochotný po těch letech přijmout ten film, ať se splní #sixseasonandthemovie, ale každý seriál má svojí životnost a tady už bohužel došla. ()

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama