Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Big Bear k tomuto seriálu (1)

Sanitka 2 (2013) 

Je těžké navazovat na řekněmě slavné (označení legendární jak se často uvádí u Sanitky není na místě) seriály. Už jsme to zažili u Nemocnice na kraji města a teď tu máme z dalších pokusů. Předně musím pochválit ve všeobecné rovině ČT za slušnou propagaci tohohle seroše. Bývalo celkem pravidlem, že nejeden tvůrčí tým dal pod křídly ČT hodně slušný TV film, ale kdyby o něj člověk náhodou nazaškobrtl při vysílání v Tv, utekl by mu... (předesílám, že nepatřím k těm co si na začátku v týdne zakroužkovávají co by chtěli vidět). A teď k té Sanitce. Renče nemám rád, nesedí mi. Na Sanitce byla velmi vidět ta úporná snaha natočit něco ve stylu západního střihu, aby to bylo akční, aby tam byla krev, aby tam byly jednotky integrovaného záchranného systému, ale také aby tam byla příběhová linie se známými herci a aby se podařilo zrecyklovat hlavně původní postavy v původním obsazení. Po prvním dílu (a po skončení třeba změním názor) jsou dojmy více než rozpačité. Celé to připomíná mexickou telenovelu ze zdravotnického prostředí. Řada dialogů je opravdu tupá. Rádoby akční záběry na houkající ambulance, první nehoda (jak z Kobry 11), dialogová komixová okna, nepřesvědčivé herecké výkony (Jiráček, Kolesárová, Veškrnová - Havlová) vše to bylo takové nemastné neslané. Máme zde i první konflikty mezi Jiráčkem (začínající doktor u záchranky) a Vašutem (dlouhosloužící řidič) a jelikož je pro Renče divák pitomec, je třeba každý názorový střet doprovodit hudebním podtrhem jako z hororu. Proč při vyprošťování raněných z autobusu zvolili tvůrci jako hudební podklad chorál také moc nechápu.... Zkrátka tohle je jen za dvě houčkačky, třeba bude lépe, ale pokud Sanitka pojede stejným tempem, nepomohla by jí ani nehoda vlaku či pád dalšího letadla v Suchdole. * * ()

Reklama

Reklama