Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 7
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 7

Recenze (331)

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Tuctový seriál od CW, který se zaměřuje na mladé lidi v nehostinném prostředí. U těchto typu seriálů je největší problém asi vykreslit charaktery postav. To se zde moc nepovedlo a chování se tu hodně rychle mění, snaží se tvářit hrdinsky a celej děj je moc průhlednej. Herecké obsazení mě vůbec nebavilo a jediná Octavia mi trochu přirostla k srdci i když to nepochybně byla tak trochu kráva. Sice jsem tu vypsal převážně negativa, ale na seriál se koukat dá a poslední díl první série mě docela dost bavil. Jsem rád, že jsem od toho nic moc nečekal a bohužel taky nic moc nedostal. Pro mě moc naivní a jak jsem zmiňoval tuctový. Po první sérii ukončuju. 45% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nelogická sci-fi, kde banda otravných puberťáků, co nemají vůbec žádné praktické dovednosti pro přežití, jsou "vyhozeni" na "nebezpečnou" Zemi, aby zjistili, zda se na ní dá žít... jako nápad na knihu/seriál to není špatný, jenže divák (kterému už obličej nepokrývají pubertální beďary) si bude na ty paka zvykat těžko a rozhodně jim nebude fandit - kdyby šlo o survival thriller, kde by ti manekýni jeden po druhým odpadávali jak mouchy - joo to by bylo něco jiného:)) Aspoň že skupinka dospělých (kteří se zbaví "mladých delikventů", aby si o pár měsíců déle zajistili pobyt na hnusné Arše) je o něco zajímavější, takže se dočkáte i nějakých těch hereckých výkonů... ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Mé největší guilty pleasure. Kdyby mi někdo během prvních tří dílů řekl, že si The 100 dám jednou do top 10, řekla bych mu, že je blázen. Seriál na svém počátku opravdu působil jako další typický teen seriál od stanice CW, čili hezké tvářičky, hloupé dialogy a vztahová dramata. Jenže tvůrci od toho všeho po chvíli upustili, uvědomili si potenciál a stvořili nejtemnější a pro mě nejlepší seriál na CW za dlouhá léta. Nebojí se odstranit kohokoliv a hlavně v seriálu neexistují dobré, nebo záporné postavy. Toho si na seriálu vážím nejvíce. Samozřejmě, The 100 nepatří mezi nejchytřejší seriály, ale ani si na to nehraje. Logické kiksy jsou na každém kroku, jenže já si v současné době snad žádný seriál tak neužívám. A vždy jak o The 100 mluvím, nezapomenu použít spojení "guilty pleasure". A vy žádné takové nemáte? 1.série: Pokud vydržíte první tři díly, můžete být velice překvapeni. Série hodně těžila, že měla jen 13 dílů, takže nebyl čas na výplňové díly. S odstupem času dokážu toto sérii ocenit ještě více. 2. série: Tohle byla jízda od začátku do konce, tady tvůrci ukázali, že se skutečně nebojí zabít hlavní postavy a diváci se tak o své oblíbence mohli začít opravdu bát. Právě touto sérií se The 100 dostal nad všechny CW seriály. 3. série: Tady se tvůrci snažili o takové menší GoT. Hlavní postavy umírají jak na běžícím páse, spousta dalších přibude a příběh už se stává komplikovanějším, bohužel někdy zcela zbytečně. Nepochybuji o velkých ambicích tvůrců, ale zkrátka jejich tvůrčí schopnosti na to ještě nestačí. Stále jsem si to však nepřestala užívat. 4. série: Ano, ta hlavní premisa této série je logicky úplně mimo, ale čert to vem, tvůrci téma konce světa dokázali řádně využít. Roli záporáka tentokrát hrála příroda, hrdinové byli postaveni před nemožné volby, neexistovalo dobré, nebo špatné řešení. A to finále! To už byla jen třešnička na dortu. 1. série: 70%, 2.série: 90%, 3. série: 80%, 4. série: 90%, 5. série: 50%, 6. série: 70%, 7. série: 30% - bohužel, celý seriál začal značně upadat po čtvrté sérii, šestou jsem si ještě užila, ale finálová řada byla tak děsná, že musím snížit i celkové hodnocení seriálu. Je to škoda. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Od počátečního znechucení odfláknutou výpravou, výběrem herců a celkovou laciností nejen zápletky jsem se posunul k docela pozitivnímu přístupu. Young adult tématika mi je spíš nepříjemná, ale co se sérii (alespoň té první) nedá upřít, je zajímavý vývoj postav a jejich motivací, machiavellismus sympaticky přerůstající obvyklé hranice „pán much“ klišé. Spoustu výhrad jsem si uchoval, ale přesto mě to baví. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Závěr první řady tak trochu naznačoval, že by má oblíbená Clarke mohla být ve druhé dokonce držena takříkajíc na chov .. a to vypadalo samozřejmě hodně slibně /čti: lákavě ... ... ale nic z toho .. tedy, ne že bych to nečekal, nejsem přeci žádná TV naivní seriálová prvnička ... ale stejně se moc dobře kouká na ty mladý pohledný kočičandy s věčně blátem zmazaným obličejem a nesmytými neustálými četnými krvavými šrámy ... Summary: druhá sezona paráda a spokojenost ... a trochu obavy ze třetí serie .. obzvláště po shlédnutí s03e01-3 .. bohužel, dle mého předpokladu to jde celý do kopru ... ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Jazyk Trigedasleng, ktorým rozprávajú seriáloví "grounders", vytvorila presne tá istá osoba, ktorá vymyslela jazyk Dothraki pre seriál Game of Thrones (2011). (mivr)
  • Jedna z hlavných hrdiniek, Octavia (Marie Avgeropoulos), je v seriáli o štyri roky staršia v porovnaní s knihou. V seriáli má 18 rokov, v knihe len 14. Zabránilo sa tým kontroverzii pri niekoľkých scénach. (mivr)
  • Všetky scény, ktoré sa odohrávajú v lese, sa v tom prostredí skutočne aj natáčali. Vôbec sa nepoužili tzv. "zelené plátna". (mivr)

Reklama

Reklama