Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 2

Recenze (331)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. a 2. seria - 4* Skvely napad,len malo vyuzity postapo potencial,riesia sa len problemy medzi ludmi,postapo moze ponuknut aj viac. 3. seria - 5* City of light, velmi dobre premyslene. 4. seria - 3* Zase bojuju len medzi sebou a nic nove,hlavne postavy stale preziju,nic necakane. 5. seria - 4* Znova medziludsky konflikt, aspon ze novi protivnici. 6. seria - 4* Nove prostredie, nove moznosti. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Tuctový seriál od CW, který se zaměřuje na mladé lidi v nehostinném prostředí. U těchto typu seriálů je největší problém asi vykreslit charaktery postav. To se zde moc nepovedlo a chování se tu hodně rychle mění, snaží se tvářit hrdinsky a celej děj je moc průhlednej. Herecké obsazení mě vůbec nebavilo a jediná Octavia mi trochu přirostla k srdci i když to nepochybně byla tak trochu kráva. Sice jsem tu vypsal převážně negativa, ale na seriál se koukat dá a poslední díl první série mě docela dost bavil. Jsem rád, že jsem od toho nic moc nečekal a bohužel taky nic moc nedostal. Pro mě moc naivní a jak jsem zmiňoval tuctový. Po první sérii ukončuju. 45% ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nelogická sci-fi, kde banda otravných puberťáků, co nemají vůbec žádné praktické dovednosti pro přežití, jsou "vyhozeni" na "nebezpečnou" Zemi, aby zjistili, zda se na ní dá žít... jako nápad na knihu/seriál to není špatný, jenže divák (kterému už obličej nepokrývají pubertální beďary) si bude na ty paka zvykat těžko a rozhodně jim nebude fandit - kdyby šlo o survival thriller, kde by ti manekýni jeden po druhým odpadávali jak mouchy - joo to by bylo něco jiného:)) Aspoň že skupinka dospělých (kteří se zbaví "mladých delikventů", aby si o pár měsíců déle zajistili pobyt na hnusné Arše) je o něco zajímavější, takže se dočkáte i nějakých těch hereckých výkonů... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (80 %): The 100 je přesně ten příklad seriálu, který nemusí být stoprocentní ve všech filmařských kvalitách, ale díky "nadupanosti" zaujme a nenudí ani na chvíli. Díly neskutečně odsýpají, protože se tam stále něco děje, opravdu výborně zrežírované jsou veškeré akční scény. Že to "lehce" připomíná Lost či Hunger Games nevadí, ale na čem seriál hodně ztrácí jsou mnohdy příšerné herecké výkony mladých herců a občasné přiblblé dialogy, které opravdu tahají za uši. Nicméně uteklo to jako voda a já se stále těšil na nový a nový díl, myslím, že potenciál to rozhodně má. // 2. SÉRIE (70 %): První série začala v čistě modrých barvách, druhá série končí na sebevědomé červené. A já vlastně nějak moc extra nerozumím proč. Přestože se děj hodně posunul jinam, klady a zápory zůstaly v podstatě stejné jako v 1. řadě, tzn. opět jsme se dočkali výborných dílů s atmosférou, ale herci a dialogy se rozhodně k lepšímu neposunuly. Není to nějaký extra pád dolů (a má to i naprosto skvělé díly a momenty), ale o chlup horší mi to přišlo. I od opěvovaného finále jsem čekal víc... ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně. Ovšem potom kvalita začala ani ne tak klesat jako spíš zůstala na stejné úrovni. U jiného seriálu by to bylo dobré znamení, ale u The 100 jsem měl pocit, že se nic nemění (k lepšímu). Nepřekonatelné pro mě bohužel je i hlavní hrdinka, která mi není ani trochu sympatická a s tím padá celý seriál. Druhé mínus krom nesympatické hrdinky jsou také momenty, kdy se lidé v seriálu chovají naprosto nepochopitelně (ale to spíš dávám za vinu autorce knihy). Tak či onak... původně jsem seriálu dal čtyři hvězdičky, ale jednu jsem odebrat musel. Jde o podařený ale průměrný seriál. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Jedna z hlavných hrdiniek, Octavia (Marie Avgeropoulos), je v seriáli o štyri roky staršia v porovnaní s knihou. V seriáli má 18 rokov, v knihe len 14. Zabránilo sa tým kontroverzii pri niekoľkých scénach. (mivr)
  • Když obědvá Gabriel (Chuku Modu) s Pastýřem, tak věci na stole mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama