Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 1

Recenze (331)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenazval bych to přímo alergií. Na CW mě ale přesto cosi permanentně odpuzuje. Takže i když si to chci jak se patří užít, stejně mi na pilotu vadí ty směšný teen dialogy, urážející herecké výkony a častokrát nechtěně zabitá atmoška... Má to svý nadupaný momenty a uteče to jedna báseň, zápory ale zatím převládají. Jestli si to další týden zapnu, tak jenom kvůli tý uhrančivý brunetce. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak jsem tenhle seriál před lety shlédl jenom kvůli Henry Ian Cusickovi a i když to často právě on zachraňuje, tak je to celkové hrozně lidl seriál. Ten nápad je fakt skvělý a hlavní motiv druhé a třetí série je hrozně super, ale ty postavy, které se ve většině skládají z teenagerů, jsou často fakt na facku. Třeba takové postavy Raven nebo Octavie, u mě často vyvolávaly můj vnitřní hněv a potřebu svrhnout vládu a nastolit patriarchát. Takže když opomeneme, že to má tak čtvrtinový rozpočet, scénaristy, kteří jedou minimálně crack a v celku hrozné herce, tak se jedná o ucházející alternaci na LOST. Jakože proč ne. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Mé největší guilty pleasure. Kdyby mi někdo během prvních tří dílů řekl, že si The 100 dám jednou do top 10, řekla bych mu, že je blázen. Seriál na svém počátku opravdu působil jako další typický teen seriál od stanice CW, čili hezké tvářičky, hloupé dialogy a vztahová dramata. Jenže tvůrci od toho všeho po chvíli upustili, uvědomili si potenciál a stvořili nejtemnější a pro mě nejlepší seriál na CW za dlouhá léta. Nebojí se odstranit kohokoliv a hlavně v seriálu neexistují dobré, nebo záporné postavy. Toho si na seriálu vážím nejvíce. Samozřejmě, The 100 nepatří mezi nejchytřejší seriály, ale ani si na to nehraje. Logické kiksy jsou na každém kroku, jenže já si v současné době snad žádný seriál tak neužívám. A vždy jak o The 100 mluvím, nezapomenu použít spojení "guilty pleasure". A vy žádné takové nemáte? 1.série: Pokud vydržíte první tři díly, můžete být velice překvapeni. Série hodně těžila, že měla jen 13 dílů, takže nebyl čas na výplňové díly. S odstupem času dokážu toto sérii ocenit ještě více. 2. série: Tohle byla jízda od začátku do konce, tady tvůrci ukázali, že se skutečně nebojí zabít hlavní postavy a diváci se tak o své oblíbence mohli začít opravdu bát. Právě touto sérií se The 100 dostal nad všechny CW seriály. 3. série: Tady se tvůrci snažili o takové menší GoT. Hlavní postavy umírají jak na běžícím páse, spousta dalších přibude a příběh už se stává komplikovanějším, bohužel někdy zcela zbytečně. Nepochybuji o velkých ambicích tvůrců, ale zkrátka jejich tvůrčí schopnosti na to ještě nestačí. Stále jsem si to však nepřestala užívat. 4. série: Ano, ta hlavní premisa této série je logicky úplně mimo, ale čert to vem, tvůrci téma konce světa dokázali řádně využít. Roli záporáka tentokrát hrála příroda, hrdinové byli postaveni před nemožné volby, neexistovalo dobré, nebo špatné řešení. A to finále! To už byla jen třešnička na dortu. 1. série: 70%, 2.série: 90%, 3. série: 80%, 4. série: 90%, 5. série: 50%, 6. série: 70%, 7. série: 30% - bohužel, celý seriál začal značně upadat po čtvrté sérii, šestou jsem si ještě užila, ale finálová řada byla tak děsná, že musím snížit i celkové hodnocení seriálu. Je to škoda. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

“Znovu se potkáme.” ■ Viděl jsem všech 7 sérií asi za dva týdny a je to velmi zajímavé. Poslední série je výrazně slabší. I šestá byla slabší. Ale jako celek dobré. Ze všech seriálů, které jsem dosud viděl, probíhá v The 100 největší posun od prvního k poslednímu dílu. 1. série - 100 teenagerů je vráceno na postapokalyptickou zemi, zatímco lidé ve vesmíru bojují o kyslík. Les, nebezpečí, divoši. 2. série - do hry vstupují přeživší, kteří nesnesou denní světlo. 3. série - boj s Pozemšťany a umělou intaligencí (nejsilnější negativní postava série). 4. série - boj s časem a hrozící apokalypsou. 5. série - boj o životní prostor. 6. série - Sanctum. 7. série - čisté vesmírné sci-fi. Spojovací prvek je, že vedoucí postavy musí činit rozhodnutí, při kterých umírají lidé a následně s tím žít. Musí se rozhodovat mezi menším a větším zlem, musí se rozhodovat zda zachrání ty, které milují. Traumata se hromadí a dlouhodobě prohlubují, dobří lidé dělají zlá rozhodnutí. Docela temné. Herci byli na začátku starší, než jejich charaktery, což se ale finálně časovými posuny na konci sympaticky srovnalo. Osobně se mi nejvíc líbyly série 2, 3 a 4. 1 a 5 byly ok. Sérii 7 musím i přes slabiny (minimálně osud jednoho člověka je trochu pokašlaný) přiznat pozitivum v tom, že vysvětlila určité věci z úvodu. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ja tomu můžu dát s čistým svědomím 4 hvězdy už po sedmi dílech, protože tenhle postapo scifi/fantasy LOST má něco do sebe, tenhle žánr si myslím, že ještě není tak úplně ohranej a aby se mi to zalíbilo už po téměř 2 dílech se málokdy stává. Dole teenageři, nahoře starší vedení, na svý si můžou přijít všichni + spousta otázek a záhad, který to klidně na 3 řady natáhnout můžou. Přijemně překvapenej. 2.sérieZvedám na 5 absolutně. Druhá řada toho nabídla tolik a takovej progress. Jednotlivý skupiny, všechny ty neshody o nadvládu, akce a pořád tam maj scénáristi prostor pro další vymejšlení. Hlavně aby jim to ještě vydrželo chvíli. Viz Jaha a jeho město světel. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Prístroj, ktorý našli strážnici v aute, hral melódiu známej skladby "Carol of the Bell". (metal.storm)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Alors On Danse“ od Stromae. (Duoscop)

Reklama

Reklama