Reklama

Reklama

Endeavour

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2023), 59 h 8 min (Minutáž: 88–120 min)

Scénář:

Russell Lewis

Hrají:

Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, Jack Laskey, Simon Kunz, Jonathan Hyde, Nigel Cooke, Chris Larkin, John Light, Rosalind Halstead, Tom McKay (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(36)

Seriál se odehrává v 60. letech a soustředí se na začátek kariéry Endeavoura Morse na pozici policejního strážníka. Morse se s partnerem detektivem Fredem Thursdayem zapojí do vyšetřování v Oxfordu. (Viasat)

Recenze uživatele Aniki k tomuto seriálu (4)

Endeavour (2012) 

Tak po Poirotovi a Colombovi další komplexní séroš s hlavním představitelem - policistou géniem (Holmese do této společnosti neřadím). Dobře zvolená dobovost a nádherně napsaný vývoj všech seriálových postav. Jen mne malinko mrzí překotné finále v závěrečném díle, to bylo přeci jen trochu laciné a rozhodující slovo zde měli gauneři, kteří byli zcela neznámí, nově zakomponovaní, což nebylo vzhledem k vývoji celého seriálu fér. ()

Pilotní díl (2012) (S01E01) 

Slusne, chytre, zamotane, zatim zajimave. Sherlock, dopoustejici se i mylneho usudku. ()

Země nezemě (2014) (S02E04) 

Celý Endeavour je vynikající, ovšem tento díl seriálu, nesoucí se v duchu neměně brilantních "Spáčů", mne přímo nadchl. Dva hlavní hrdinové zažívají ty nejhorší možné časy. Jeden bojuje o život v nemocnici, druhý skončí ve vězení jako obviněný z vraždy. Taktéž se nemohu třetí série dočkat. ()

Chvalozpěv (2017) (S04E02) 

Tak presne na toto jsem myslel. Pro mne zatim nejslabší díl, nicméně nic se nedeje. Občasné zakolísání předvedly i dnes již kultovní kousky jako třeba Colombo. ()

Reklama

Reklama