Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 3
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (74)

Fanita 

všechny recenze uživatele

Keby sa takto dievčatá chovali na dvore, tak im zotnú hlavy skôr než si stihnú vyzuť črievice... Mám z toho taký pocit, že američania si zase zobrazili do úst príliš veľké sústo a zadusili sa hneď na začiatku...Neverím ani jednému hereckému výkonu, herci sú škaredí a nesympatickí. Soundtrack je divne zvolený. Veľké sklamanie... ()

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Mix Twilightu, Upířích deníků a jednoho odstavce na téma Marie Stuarovny z učebnice dějepisu... Akorát bez upírů... Postavy jsou mdlé a nezajímavé, milostné mnohoúhelníky k zblítí a to rádoby politické intrikaření nanejvýš k smíchu. Herci jsou sice sexy, kostýmy krásné a prostředí dokáže skvěle navodit atmosféru 16. století, ale celé to padá na tupém scénáři a přehršli postav. Po pád dílech dávám ignor, škoda už jen kvůli Adelaide Kane, která mi v roli sedla :( Z námětu se dalo vytěžit víc. Pokud historickou telenovelu, tak radši Velkolepé století :D ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

U Reign se můžete královsky bavit - ale pouze v případě, že si ho připustíte jako svoje guilty pleasure. Historie se bát nemusíte - tvůrci se o ni stejně moc nezajímají, ale spíše o románovou předlohu, která se soustřeďuje na romantické trable královny Marie Stuartovny a jejího ansáblu dvorních dam. Jde o šílený mix The Tudors s Gossip Girl, který má úchylku v krásných NE-dobových kostýmech a moderně znějící hudbě, která však nikdy nepřekročí tenkou linii mezi šmrncovní volbou a nehorázným kýčem. Reign se zpočátku může jevit jen jako další teen dramedy od stanice CW - jenže jsou tu britští herci, anglický venkov snažící se suplovat za Francii, poutavý mystický sub-plot, občas odvážné násilné i erotické scény (CW se překonává!), ale především spousta děje - co se stihne stát během jediné epizody, se většinou v jiném seriálu roztáhne do celé série. Opravdu se nestačíte divit - scénáristi se rozhodli netrápit diváky filozofujícími dialogy a vsadili na nepředvídatelnost děje. Takže nakonec nejde jen o romanci pro náctileté holčiny, ale o svižnou zábavu (u které nemusíte moc myslet), jenž může zaujmout i pánské diváky (v rámci GP). ()

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Pokud úplně zapomenete že by mělo jít o historický seriál a jste ochotni tolerovat pár naprostých blbostí (bubáci, vize budoucnosti...) pak se na to dá poměrně s klidem koukat. Podle mě něco pro fanoušky módy protože kostýmy (ač jsou z historického hlediska totální blbost) jsou určitě nádherné. O hudbě a některých "hercích", jistě vybraných pouze na základě vnějšího vzhledu, se potom raději vyjadřovat nebudu. /// V polovině druhé řadu zvyšuji hodnocení ze dvou na tři hvězdy. Přijde mi že s druhou řadou seriál tak nějak potemněl a to mu rozhodně neškodí. A navíc zmizí postava Nostradama která mě vytáčela už od začátku takže určitě změna k lepšímu :-) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první sezóny: Nakonec se to slušně rozjelo. Mary začíná jako ufňukaná pipinka a končí jako osoba, která se naučila výti s vlky. Jak to bylo doopravdy, neřeším, ale jako zábava slušné. Rozhodně to není seriál, ze kterého by se dalo učit do dějepisu. Nebýt matinky z rodu Medici, sledování bych vzdala v prvních dílech, ale postava Catherine je chytrá a zábavná. Nad Mary vyhrává na plné čáře. Dala bych 4/5 kdyby se snažili alespoň s kostýmy a účesy. Holky tam pobíhají prostovlasé jako rusalky napůl nahé v zimním období, jako by v zámku vylo vytopeno jak v paneláku. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Nick Slater, ktorý hrá Henriho ako mladý dospelý, je o deväť rokov starší ako Spencer Macpherson, ktorý hrá jeho staršieho brata Charlesa. V skutočnom živote bol Charles asi o rok starší. (Arsenal83)
  • Väčšina kostýmov bola na začiatku požičaná zo second-handov v Európe a Los Angeles, ale po úspechu seriálu začala Meredith Markworth-Pollack dostávať vintage látky, s ktorými mohla sama pracovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama