Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 18
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 18

Recenze (355)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obsah - populárně vzdělávací ... forma - nadprůměrně atraktivní ... hudba - kromobyčejně výmluvná. Název mluví sám za sebe, neboť dějiny kriminalistiky spojené s objevováním nových vědeckých metod použitelných pro řešení kriminálních případů prostě a jednoduše JSOU velkým (a divácky vděčným) dobrodružstvím. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moskalykovo opus magnum. Další ze seriálů mého dětství, u jehož dílů jsem se často klepal strachy a napětím. Pokud mohu po letech pracně lovit z paměti to, co mi po Dobrodružství kriminalistiky zůstalo dodnes, pak mohu napsat jen jediné: klenot! Kam se hrabou Četnické humoresky... Mimochodem famózní hudba Karla Svobody, který byl v 80. letech v nejlepší formě. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, že tehdy šlo natočit kriminální seriál, kterej by nebyl trapnej ani hloupej a kde by každej jeden díl byl perla sama o sobě. Škoda že nebylo víc dílů, do pozdějších by mohli zapojit i třeba genetický testy a genetický otisky prstů a nebo dnešní největší poolicejní výhody, kterými jsou vysílačky a množství. Prostě jich udělat aspoň dvojnásobek. Plus k výborným scénářům ještě skvělí herci a režisér, prostředí a kostýmy, a vznikne nejlepší český kriminální seriál všech dob. A podle mě i jeden z nejlepších světových. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jojo, kdopak by neznal tento legendární seriál v režii Antonína Moskalyka. Přesvědčivě, zajímavě a pro diváka atraktivně natočených 26 etap kriminalistiky, jak se vyvíjela a zmenšovala prostor nejrůznějším zločincům. Navíc považuji za pozoruhodné, že při tolika dílech si seriál udržuje vysokou kvalitu. Nejraději mám Bertillonáž s Havelkou, Otisk a Paprsek, ovšem i ostatní jsou skvělé. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • K natáčení interiérů věznic se filmaři velmi často vydávali do bývalého barokního vězení v Kutné Hoře, které bylo od roku 1945 opuštěno. Vězení však již prošlo úpravou a dnes je v něm Okresní soud. Díky citlivé rekonstrukci zůstaly v objektu zachovány všechny artefakty upomínající na původní účel budovy. (sator)

Reklama

Reklama