Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 664)

modrapapaja odpad!

všechny recenze uživatele

Spíše slabé 2 hvězdičky, ale dávám odpad pro dorovnání hodnocení. Bohužel je to vtipné jen prvních pár epizod a potom je humor spíše sporadický. Nejvíc mi vadí hraní Parsona, protože ten evidentně hraje a paroduje buzeranství (od slova buzerant) - čili spíše ukazuje iritující a nevtipné projevy homosexuality. To s parodováním aspergera nemá nic společného, takže ústřední postava je nevtipná a zcela mimo. Sám mám AS. Jiné známé sitcomy jsou lepší. ()

dark_globe 

všechny recenze uživatele

typicky priklad toho kedy sa nevie povedať dosť a serial včas a dostojne ukončiť . stalo sa to friends , stalo sa to HIMYM , stalo sa to 2 a pol chlapom (po odchode sheena) a mnohym dalšim serialom . big bang bol vtipny prvych par sezon , 9-tka a 10-tka už su ale takmer nepozeratelne : humor došiel , napady vyprchali , všetky možne interakcie (vtipne aj romanticke) medzi postavami sa už stali a herci su na svoje postavy už skratka priliš prestarnuti . galecki a parsons boli 30-tnici už v dobe ked serial začinal a to bolo vyše 10 rokov dozadu . dnes sa zufalo snažia hrať o 10 rokov mladšich nerdov čo už v principe nemože dalej fungovať a ked sa k tomu prida "prestarnuta" bialik , ktora hra po 40-tke 30 ročnu "pannu" tak je to už na zaplakanie. nepomaha tomu ani fakt , že vyvoj postav je nulovy a riešia stale tie iste hluposti ako ked boli o 10 rokov mladši . je to rovnako silene a neprirodzene ako ked v nejakom filme hra postavu nesmeleho maturanta 27-30 ročny chlap . 2.5 hviezdy sa dať neda tak sa priklonim ku 3 koli prvym sezonam . tieto posledne by ale balancovali medzi 0.5-1 hviezdou . celkovo tak 55% . keby serial skončil tak po 5-6 sezonach zaslužil by si hodnotenie medzi 75 a 80% . tunajšich takmer 90% je už ale priliš prehnanych . ()

CassidyXXX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se někdo chystá začít sledovat tenhle seriál, měl by vědět, že první tři série jsou výborný a postupně to jde do kopru. Vůbec nejhorší je pátá série. Je to dáno tím, že tam tvůrci přidali nový postavy, z nichž některý jsou vyloženě protivný. Ale ty tři první stojí za to vidět, je fakt sranda sledovat tyhle "mimozemšťany". ()

Adam1408 

všechny recenze uživatele

Najlepší seriál z môjho pohľadu. Neuveriteľne strelené a naozaj dokonale spravené a zahrané postavy. Top je samozrejme Sheldon a nekonečné množstvo komických situácií, vyplývajúcich z jeho samotárskeho a zároveň geniálneho pohľadu na život. Veľmi veľa zábavných častí a mne osobne ani vývoj jednotlivých postáv v neskorších sériách nevadil. Dokonca skôr vítam nejaký vývoj, hoci chápem aj to, že humor z posledných epizód a sérií už samozrejme nie je totožný s tým zo začiatkov a niekomu to môže prekážať. 5 hviezd u mňa absolútne jednoznačných... ()

JaKoPra 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, kdy přesně si mě tenhle seriál omotal kolem prstu. A drží. Stále. A kupodivu, když si ho po čase pustím od začátku (a to se už stalo víckrát), bavím se snad ještě víc. Výběr herců nemá chybu, Sheldon jasně kraluje - což by bez Leonarda a Penny nešlo, ale postupně si mě stále víc získává Howard - v dílech spojených s cestou do vesmíru je boží. Zpočátku jsem měla trochu problém s přibývajícími ženskými hrdinkami, ale zvykla jsem si i na ně, teď už mají i ony jasnou roli a skoro si myslím, že by chyběly - Amy určitě. Zkrátka NEJZÁBAVNĚJŠÍ seriál z poslední doby. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Teorií velkého třesku téměř pohrdám. Seriál mi přijde jako pomsta vůči lidem, jenž mají IQ nad pokojovou teplotou. A nešťastné mi připadá i herecké obsazení... mimochodem až na Christine Baranski, na jejíž výkon jsem hrdý. Ona jediná má vtip. Dílo je jinak zkrátka mizerné a utahané... :-( (viděno s dabingem) ()

Drinovak 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem přestal sledovat někde na začátku 7 série, jelikož se postupně vytratil vtip většiny postav a jsou často i otravné. Jediná postava,která se trochu drží, je Sheldon, jenomže jako důvod ke sledování to nestačí. ()

tvmini 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápala, proč je tento seriál tak oblíbený. Uznávám, že jsou zde mnohdy velice vtipné dialogy, ale přesto mě seriál jako celek příliš nezaujal. Postavy mi přijdou nepříliš propracované a mnohdy až trapné. Jakoby snad každá postava měla být geniální podivín, který má jen hrstku přátel a pořádně ani neví co se svým životem. Zkrátka to na mě takovým dojmem působí. Neviděla jsem sice všechny epizody a vlastně ani nechci, protože už při sledování první jsem se místy dost nudila. Ale uznávám a podotýkám, že někdy jsem se opravdu dobře bavila. Přesto ale převládá spíše negativní reakce. ()

Rangifer 

všechny recenze uživatele

Sheldon Cooper je strašný kretén, hajzl, namyšlený hovado, pičus, čurák, ještě jednou pičus a já nevím co ještě. Ale upřímně, to on je tahoun tohoto seriálu, a bez něj by to nebylo ono. Hlavní postavy považuji taky za nerdovské kretény. Ind, co má fóbii z žen, brejloun a žid, jehož máma je tak tlustá, že než se otočí, tak má druhý narozeniny. A sousedka odnaproti je pěkná Šťabajzna, což komixové šílence a panice nenechává v klidu. Fakt sranda tuhle partu blbounů sledovat, jen u těch novějších sérií už úroveň klesá, jak už tam má každý partnerku, dokonce i asexuální Sheldon. ()

McZmener 

všechny recenze uživatele

Změnil jsem hodnocení ze **** na ***. Na začátku seriálu se děj odehrával hlavně kolem tech čtyř nerdů a jejich vtipných životů, které trávili tím, že koukali na seriály, hráli hry a hlavně občas řešili i tu vědu. Jakmile se do seriálu dostali po Penny další ženy, tak kvalita upadala. Nyní koukám na 10. serii a už se řeší hlavně vztahy. Některé scény jsou vyloženě trapné. SPOILER: jedna z nejtrapnějších věcí mi přišla ta, jak se všechni stěhují sem a tam a Raj se pořád musí vtírat trapné Bernadete a Howardowi, kteří budou mít děcko. Často si všímám detailů a co mě začalo fakt vadit, je Kaley Cuoco alias Penny. Nejen že neumí hrát, ale často se dívá do kamery. Pozorný divák si i všimne toho, když se otevře jídlo, tak se v něm každý přehrabuje a skutečně nejí. Ovšem jsou to detaily, ale při té časté nudě jsem si toho všiml. Nedivím se, že se seriál ukončuje, protože kvalita šla rapidně dolů. ()

hmyzovrah 

všechny recenze uživatele

Skvělé postavy, skvělý humor a podle mého jeden z nejlepších sitcomů co vůbec jsou. Ale to platí zhruba do poloviny. Druhá polovina je už spíše rodinný seriál a vtip se už prostě vytrácí, či opakuje. ()

Hidoshito 

všechny recenze uživatele

Závěrečné finále bylo opravdu povedené. Gratuluji tvůrcům, že ukončili celý seriál se ctí! Bez "otravných ženských" Amy a Bernadette to bylo minimálně o hvězdu lepší, ale chápu, že udělat tolik sérií jen s geeky, jednou sousedkou a fyzikou dost dobře nejde, takže bylo nutné přidat vztahové problémy po vzoru Friends. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem úspěšně dnes viděl poslední dvojdíl. Po Přátelích nejlepší komediální seriál v historii. Vynikající závěr. Přátelé mě provázejí již hodně dlouho a i na TBBT se budu těšit opakovaně ... ()

ricardo2803 

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí prvního dílu, který jsem viděl (a nebyl první chronologicky, byl to ten, ve kterém se Sheldon a spol. vracejí z výpravy na severní pól), jsem si říkal, co to je za kravinu a kde tvůrci našli tak příšerný typy herců. Jenže po nějakých dalších 3 dílech se to ve mně nějak zlomilo a to natolik, že jsem si musel koupit první tři řady na DVD, abych se do toho dostal. Dostal jsem se do toho tak, že když jsem viděl úplně poslední epizodu, tak jsem měl pocit, že můj život končí anebo, že mě navždy opustili moji nejlepší kamarádi. Je pravda, některé řady byly slabší, o to víc jsem se však těšil na příští. Pro mě jednoznačně nejzábavnější sitcom a není to Bazinga. ()

jmennno 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě zaráží tak vysoké hodnocení. Porce rádoby inteligentního humoru každý dvě sekundy, parta sociopatických vědců, a "hlášky", jsou asi důvod, proč to má být tak skvělý. Ale opravdu není. ()

Tyrannotitan 

všechny recenze uživatele

Tak letos skončil můj nejoblíbenější sitcom a já z celkového hodnocení ubírám 1 hvězdu. Poslední 4 série už mě tolik nebavily. 85% ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama