Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Až do chvíle, kdy došlo na Paintball, jsem chtěl dát 4 hvězdy za moc příjemnou oddechovku, ale tenhle díl to zlomil. Nejlepší seriálová epizoda roku 2010! A Halloweenský speciál v druhé řadě je těsně za ním. ABBA už nikdy nebude znít stejně :-). EDIT: Po druhé sérii na svém hodnocení nebudu měnit nic ani o píď! EDIT2: Nejde mi do hlavy jediná věc. Jak tento geniální seriál mohl nedostat ani jedinou (JEDINOU!!!) nominaci televizních cen EMMY? A to ani za první, ani za druhou sérii? Jediné rozumné vysvětlení, které mě napadá, je, že Dan Harmon musel předsedovi poroty přefiknout manželku... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct. Pro mě momentálně největší překvapení a zábava na poli 20ti minutových seriálů. Ačkoli se dá Community považovat za sitcom, tak rozhodně nezapadá do jeho škatulky. Chybí studiový smích a celý seriál je točen spíše ve filmovém duchu. Největším tahounem Community jsou samotné postavy, jejichž spojení do jedné studijní skupiny tvoří snad nekonečné množství různorodých dialogů. Každá postava, lišící se věkem, vyznáním, či barvou pleti, má svůj silně typický charakter a z toho právě seriál těží. A jako bonus, častým prvkem je citování, nebo odkazování k filmům. A to je teprve pořádná zábava. ♥2x21♥ ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů to evidentně hledá prostor, na kterém se bude operovat, pak se z toho vyklube sympatická vysokoškolská pohodička, která kouzlí jeden úsměv za druhým a v poslední třetině se to definitivně zvrhne v nekonečnou citaci (a parodii) všeho, na co si vzpomenete. Ano, Modern Warfare bez diskuze boží, ale díl s kuřecími křidélky á la Goodfellas snad režíroval sám Scorsese. Aktuální srdcovka, která ze všech komediálních stálic současnosti dělá podvyživené chudinky. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne priemerná ale nápaditá záležitosť. Jediným problémom Community je že akokoľvek dobre vytvorené, zahrané a obsadené charaktery sa v určitom momente prestanú posúvať do predu a len prešľapujú v príbehoch, kde má každý svoje miesto - Jeff a jeho záverečné preslovy, Abed a Troy ako dvojica mysliaca za hranicu reality, Pierce ako rasista a samotár, Shirley ako milá maminka veriaca v Ježiša atď. Jediným veľkým kladom celého seriálu, že aj keď sa po príbehovej rovine neposúva ďalej, tak po formálnej si vystriedal niekoľko odlišných žánrov a splnil ich na výbornú, či už sa jednalo o horor, western, sci-fi, animák, alebo počítačovú hru. Je to pozerateľná záležitosť, ktorá bola zaujimáva len prvú sériu, potom to začalo všetko upadať. Skončil som teraz tretie sériu a už sa k tomuto seriálu nemienim vracať. Čakal som niečo omnoho pamätnejšie. Postavy sa snažia ako môžu dostať sa divákovi pod kožu a ako vidím tak sa im to aj podarilo. Mňa to ale akosi obišlo. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po zhlédnutí 1. řady. Zatím jsem se bavila snad během sledování každé epizody ažaž, chytlo mě to asi po 2. dílu... většina postav je velmi zábavná. Nejradši mám Pierce :D Samozřejmě to není sitcom pro každého. Jsem zvědavá na další řady a možná i zvýším na 5 hvězd. EDIT: Jsem téměř v polovině 2. řady a neskutečnej mazec! Vlastně nechápu, jak tenhle sitcom může hodnotit někdo nízko, obzvláště pokud je filmový a TV nadšenec, protože tohle je opravdu nabušená záležitost, při které zapomínám, že existuje Big Bang Theory... ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Abed je muslim, Troy je členem Svědků Jehovových, Shirley je křesťanka, Annie je židovka, Jeff je agnostik, Britta je ateista a Pierce tvrdí, že je buddhistou (i když je členem vesmírného kultu). (Zuzyzss)
  • Tato epizoda, která se po návratu svého původního tvůrce Dana Harmona snaží znovu nastartovat celý seriál, často naráží na 9. sérii (2009) seriálu Scrubs: Doktůrci (od r. 2001). Ta byla pro tento seriál také zásadní, protože se tvůrci snažili znovu oživit seriál s téměř celým novým obsazením. Na konci epizody v závěrečném shrnutí dokonce můžeme vidět shrnutí Zacha Braffa z epizody Náš první den ve škole (2009) ze Srubs: Doktůrci. Posléze se ukáže, že Abed (Danny Pudi) ukazuje studijní skupině tento díl na svém notebooku. (tom.nosek)
  • Dan Harmon vytvoril postavy Jeffa (Joel McHale) a Britty (Gillian Jacobs) podľa seba a svojej bývalej priateľky. (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama