Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už sleduju skoro vyhrádně jen seriály z produkce kabelovek, protože pořady normálních stanic mi připadají všechny stejné a hlavně zoufale neoriginální, pro sitcomy to platí dvojnásob. O to více na mě zapůsobil seriál Community. Konečně sitcom, který se nebojí experimentovat a je plný chytrých a originálních fórků! Zejména v druhé sérii je v podstatě každý díl off the hook. Zkuste se podívat například na Abed's Uncontrollable Christmas (asi nejlepší vánoční díl jaký jsem kdy v nějakém seriálu viděl), Modern Warfare nebo Epidemiology. Vsadím se, že něco takové jste v sitcomu ještě neviděli! Bohužel však tvůrci velmi často nechávají své postavy moralizovat a většina dílů končí nějakým klišovitým poučením pro diváka. U jinak tak originálního seriálu to zamrzí dvojnásob. Nebýt tohoto věčného umravňování, dal bych jasných 5*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně všestranné. Někdy jsou jak nerozlučná rodina, jindy se ničí desítkami ironických průpovídek. Jednou mají sílu v dialozích a podruhé v nepřeberném množství popkulturních odkazů, protože Abed velmi pravděpodobně viděl všechno. Ale ať už na to jdou vážně nebo mnohem častěji s humorem nejtěžšího kalibru, funguje to na výbornou. Onen dodatečný punc jedinečnosti totiž dodává fakt, že díky děkanovi, rok od roku vtipnější Brittě i mému oblíbenci Jeffovi dostává seriál excelentní říz díky necenzurovaným a přitom zcela nenásilným narážkám na úplně všechny sociální skupiny, vyznání či orientace. V téhle studentské všehochuti jsou právě takové nečekané vtípky přesně odměřeným ostrým kořením. A nejde než žasnout nad tím, že ani po zombies, dokumentu, mafiánech, animáku, muzikálu, loutkách či paintballu tvůrcům nedošly nápady. Jenže jedna věc je inspirace, druhá věc pak celkový dojem. V posledních dvou sezónách totiž i vzhledem ke stoupajícímu počtu odchodů stálých tváří šlape parta z Greendale až překvapivě často vedle a stálý úsměv proto mění téměř do nenápadné křeče. Díky definitivnímu finále, které zcela v duchu oněch šesti let boří vyprávěcí hranice, přesto mávám Community s plnou spokojeností. Konečně mám pocit, že právě tuhle epizodu psal Dan Harmon pro ty fanoušky, jejichž šeptanda dotáhla seriál z nenápadných vod až na pozici dlouholetého nerdovského kultu. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct. Pro mě momentálně největší překvapení a zábava na poli 20ti minutových seriálů. Ačkoli se dá Community považovat za sitcom, tak rozhodně nezapadá do jeho škatulky. Chybí studiový smích a celý seriál je točen spíše ve filmovém duchu. Největším tahounem Community jsou samotné postavy, jejichž spojení do jedné studijní skupiny tvoří snad nekonečné množství různorodých dialogů. Každá postava, lišící se věkem, vyznáním, či barvou pleti, má svůj silně typický charakter a z toho právě seriál těží. A jako bonus, častým prvkem je citování, nebo odkazování k filmům. A to je teprve pořádná zábava. ♥2x21♥ ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na rozdíl od BBT/HIMYM si zachoval stejnou úroveň i v dalších dílech. Nehraje si na nic a v zásadě si ze všeho dělá prdel. Osobně se mi líbí vyobrazení Abeda, coby vyobrazení teenagera závislého na filmech a seriálech, který se snaží svoje zážitky z jejich pozorování, promítnout do obyčejného a nudného života. Myslím že jeho role hezky vystihuje i dnešní pop-kulturní dobu. Každému se někdy postesklo nad Přátelema, každá slečna chce být ověšená taškama od Gucciho... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po první sezóně se tento seriál řadí do TOPky mezi komediálními seriály... doufejme, že se neodebere stejným směrem jako HIMYM. Hlavně musím vyzdvihnout skvělého Chevy Chase (jehož Cartman-like postavička - akorát bez sprostých slov-, která chrlí jednu rasistickou hlášku za druhou, mně nemálokrát vykouzlila úsměv na tváři) a Kena Jeonga (seňor Cheng FTW!). Ono tak nějak celkově to má skvěle napsané postavy a navíc PAINTBALL díl!!! Už se nemůžu dočkat dalších dílů! UPDATE: Tak bohužel nastal stejný problém jako HIMYM.... od třetí série naprostý propad směrem dolů a podle začátku čtvrté sérky to vypadá, že se žádného zlepšení nedočkáme ... škoda. ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Úvodnú znelku má na svedomí americká skupina The 88, ktorá skladá hudbu pre mnoho seriálov, znelka sa volá "At Least It Was Here". Skupina po odvysielaní celej série nahrala k znelke celú pesničku. (David_SVK)
  • Chevy Chase, který ztvárnil 7x rozvedeného Pierce Hawthorna, byl ve skutečnosti potřetí ženatý. (7trpasliku)
  • Během 4. série se vedení show dohodlo s Chevy Chasem, představitelem Pierce Hawthorna, na jeho ukončení působení v seriálu, a proto se v posledních dílech této série neobjevoval. Chase kromě sporů s Danem Harmonem, tvůrcem seriálu, který skončil po 3. sérii, veřejně prohlašoval, že mu show nepřijde vtipná a že sitcomy jsou nejnižší formou televizní zábavy. Nedlouho před svým odchodem také vyslovil nadávku "negr" před svými afroamerickými kolegy Donaldem Gloverem a Yvette Nicole Brown, když byl rozčarován ze svého scénáře. (Céčko)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama