Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

Caminzind

všechny recenze uživatele

Uf, no... je to vážně děs. Jsou tam asi dvě pěkné baby, jinak je to zhruba na úrovni Hvězdné brány s Mc Gyverem. S tím rozdílem, že tady poskakují jen samí nagelovaní fracci. Zvládl jsem prvních 5-10 minut pilota, pak přetočil a tím to pro mě skončilo. Hodnotit proto raději nebudu, ale zdejší vysoké hodnocení lze vysvětlit asi jen nižším věkovým průměrem uživatelů, anebo tím, že to hodnotí pouze ti, kteří na tom děsně ujíždějí. Na Imdb to samé. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě teenage post-apo příběh o povedené partičce, která rozvrací a ničí jednu dobře fungující společnost za druhou. Scénář je při nejmenším pozoruhodný, jelikož kadence hlášek a slovních obratů jako „I’m in“, „I got this“, „my people“, „your people“ a „it doesn’t have to be like this“ je skutečně na úrovni stropu. Zrady, podrazy, výměny stran a dramatické míření zbraněmi do všech směrů jsou rovněž na denním pořádku, jako by se nechumelilo. Všechny ty „nečekané“ zvraty obvykle ústí v nekonečné zástupy mrtvol a potoky krve. Dokola se všichni permanentně ujišťují, že dělají správnou věc nebo že jim záleží na tom či onom. Myslím si, že pro nejlepší zážitek z tohoto seriálu musí člověk co nejdříve vypnout mozek. Je to celý tak brutálně našlapaný a cool, že vůbec nevadí, že je to jeden velkej nesmysl. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí třetí série jsem se rozhodl okomentovat seriál i jako celek. Jde o velkolepou podívanou, které scházejí kvalitní herecké výkony, jakýkoliv scénář a režie. Celá tato záležitost na mě působí jako jedna velká a nepodařená improvizace, což je škoda, protože původní nápad rozhodně nebyl špatný, jenže pak evidentně přestal chodit do práce scénárista a už to jelo. Hercům se nedá v žádném případě upřít snaha, naopak je jí tam tolik, že místy přechází až do křeče. Dalšími záležitostmi, kterých je jednoduše příliš mnoho, jsou patos, heroické pózy a prohlášení a motivační promluvy, kvůli kterým často utichnou i nejzuřivější boje, aby se později znovu rozhořely plnou silou. Na druhou stranu uznávám, že se člověk dozví i věci netušené, jako příklad uvedu, že je možné v primitivních podmínkách se základním nářadím a s použitím trosek z kosmické stanice vybudovat hermetickou místnost za 20 minut. Nejtrapnější postava:Octavia. Nejotravnější postava:kancléř/prorok Jahahááá. Závěrem bych rád dodal,že nejsem zuřivým odpůrcem CW,například seriál iZombie si užívám. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

První série: 60% - skvělý námět, povedený výběr herců a od poloviny se slušnou gradací a temnotou. Škoda jen chyb, které jsou u CW seriálu běžné - zbytečné teen romace, ale oproti knize je to snesitelné. Druhá série: 90% - ve všech ohledech zlepšení, až se nechce věřit, že je to od stejných tvůrců. Námět se neskutečně rozvinul a přináší obrovské množství morálních otázek a dilemat, které nejsou běžné u žádného tv studia natož u CW. Škoda, že seriál nemá větší finanční podporu, abychom dostali trošku pompéznější podívanou. Na druhou stranu aspoň forma nemlátí obsah jako je tomu například u Hry o trůny. Patřičně temné, krvavé, herci HRAJÍ, triky dostačující, příběh šlape kupředu a nenudí, množství překvapení s přesahem. Nečekaná seriálová pecka, která si zaslouží každého diváka. Snad to další řadou neposerou. Náběh na pátou hvězdu tu je. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nelogická sci-fi, kde banda otravných puberťáků, co nemají vůbec žádné praktické dovednosti pro přežití, jsou "vyhozeni" na "nebezpečnou" Zemi, aby zjistili, zda se na ní dá žít... jako nápad na knihu/seriál to není špatný, jenže divák (kterému už obličej nepokrývají pubertální beďary) si bude na ty paka zvykat těžko a rozhodně jim nebude fandit - kdyby šlo o survival thriller, kde by ti manekýni jeden po druhým odpadávali jak mouchy - joo to by bylo něco jiného:)) Aspoň že skupinka dospělých (kteří se zbaví "mladých delikventů", aby si o pár měsíců déle zajistili pobyt na hnusné Arše) je o něco zajímavější, takže se dočkáte i nějakých těch hereckých výkonů... ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • V 16. minutě vidíme v pokoji obraz „Hvězdná noc“ od Vincenta van Gogha. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Hymn“ od Joela Portera. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Evil“ od Interpolu. (Duoscop)

Reklama

Reklama