Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 3
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Recenze uživatele Laerry k tomuto seriálu (1)

Království (2013) 

U Reign se můžete královsky bavit - ale pouze v případě, že si ho připustíte jako svoje guilty pleasure. Historie se bát nemusíte - tvůrci se o ni stejně moc nezajímají, ale spíše o románovou předlohu, která se soustřeďuje na romantické trable královny Marie Stuartovny a jejího ansáblu dvorních dam. Jde o šílený mix The Tudors s Gossip Girl, který má úchylku v krásných NE-dobových kostýmech a moderně znějící hudbě, která však nikdy nepřekročí tenkou linii mezi šmrncovní volbou a nehorázným kýčem. Reign se zpočátku může jevit jen jako další teen dramedy od stanice CW - jenže jsou tu britští herci, anglický venkov snažící se suplovat za Francii, poutavý mystický sub-plot, občas odvážné násilné i erotické scény (CW se překonává!), ale především spousta děje - co se stihne stát během jediné epizody, se většinou v jiném seriálu roztáhne do celé série. Opravdu se nestačíte divit - scénáristi se rozhodli netrápit diváky filozofujícími dialogy a vsadili na nepředvídatelnost děje. Takže nakonec nejde jen o romanci pro náctileté holčiny, ale o svižnou zábavu (u které nemusíte moc myslet), jenž může zaujmout i pánské diváky (v rámci GP). ()

Reklama

Reklama