Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (115)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

39 minút, 40 sekúnd - to je čas, ktorý som to vydržala sledovať pilot. Nuda, že som mala chuť zoškriabať omietku a znova namaľovať stenu. Nezachránil to ani výborný Paul Giamatti, ktorého som si všimla v American Splendor, ani Damian Lewis, ktorý je výborný všade, kde sa pohne, aj kde sa nepohne. Ale kto sa má pozerať na egocentrických čurákov (aj keď v ich podaní), ktorí sa zaujímajú iba o to, koľko klesajú a stúpajú akcie, čísla, a zase čísla? To si rovno pozriem stav na svetovej burze, a nepotrebujem okolo toho kopu zbytočných rečí a "akože" ponor do čuráckej psychiky. Neverím, že by som zmenila názor po pozretí ďalšieho dielu. Nie a nie! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zábavné i poučné poměřování pindíků. 1) Jak se po čtyřech řadách postupně vyjevuje, určité vzorce chování (člověk člověku vlkem) jsou imanentní určitým společenským vztahům, jsou jejich neoddělitelnou součástí. Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti zkrátka platilo a platí a žádné ušlechtilé úmysly ani neušlechtilé kecy na tom nic nezmění._____ 2) U podobných filmů obvykle nemám komu fandit. Vlci bývají nesympatičtí a chovají se hnusně. Ale zde máme vlky charismatické, kteří ještě nezapomněli, jaké to je být normálním člověkem, nebo si na to alespoň občas letmo vzpomenou. A vždycky mi byl sympatičtější inteligentní darebák - osobnost, než oslizlý poctivec, kterého se jeho dobrota drží jako lepkavá cukrová poleva._____ 3) Seriál ale není o boji hodných proti zlým. Je to o boji Dobra a Zla v našich duších. Téměř všechny postavy si tento boj nesou s sebou. Právě zápas s vlastními démony dělá seriál tak zajímavý, možná bych měl napsat fascinující._____ 4) Wendiny psychoterapeutické konzultace pro začátečníky v oboru mi poskytly čiré potěšení._____ 5) 45letý Damian Lewis (Bobby Axelrod), 49letý Paul Giamatti (státní zástupce Chuck Rhoades), 42letá Maggie Siffová (Chuckova žena Wendy) a 33letá Asia Kate Dillonová (Taylor Masonová) nebinárního pohlaví (je pansexuální) podávají přesvědčivé herecké výkony. Věk protagonistů uvádím k datu jejich prvního účinkování v seriálu._____ 6) Kladu si otázku. Opravdu bych na místě našich "hrdinů" udělal všechno možné, abych získal peníze a moc, jak to vidíme u Bobbyho, Chucka a jejich okolí? Trochu mě děsí, že neřeknu jasně a energicky - ne, v žádném případě. Ale na druhé straně je to dobře. Morální proklamace typu "jak bych se zachoval, kdybych..." nebývají ani upřímné, ani pravdivé._____ 7) Těším se na pátou řadu._____ 8) 15.2.2021 - Pátá, šestá a sedmá řada pokračují v nastoupeném trendu. Zápas o vliv, postavení a likvidaci soupeře pokračuje ve stále stejných intencích. Trochu se mění okolnosti, občas se ukážou i noví protivníci i problémy, ale základní linka se nemění. A, věřte nebo ne, pořád je to napínavé a zajímavé. ()

Reklama

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Koncert dua Giamatti vs Lewis. Koncert, který byť má již mnoho epizod, stále baví a neustále přináší něco nového. Já jsem v týmu Axe, kde vy? :) PS: S pátou sérii končím. V nejlepším přestat, což se u mě rovná skončit s Bobby Axelrodem, kterého už v castingu na šestou nevidím. Byla to ale moc pěkná jízda. PS back on track se 7kou. Závěr jsem si nemohl nechat ujít a stálo to za to. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souboj dvou stejně špinavých světů a dvou nezdolných rivalů na opačných stranách barikády. Z pohledu studie dvou zajímavých protagonistů vlastně docela působivá série. Jak postava Giamattiho, tak Lewise má charizma, obě jsou dobře napsané a zdatně zahrané. Zobrazení fungujícího universa kolem nich už jde hůře a mnohdy jsou některé pohyby na pomyslné šachovnici velmi zjednodušené. Když už jsme u těch filmových metafor, kterých tu máme tucet v každém díle, tak lze zcela jistě říci, že Neil McCauley vs Vincent Hana se zde opravdu nekoná, ale když bude divák ochoten akceptovat podívanou o level až dva níže, tak se jednou tahle série dokoukat dá. Velká škoda, že poslední 2-3 série sklouzávají těžce do průměru a působí vyčerpaně, genericky a zbytečně natahovaně. První polovina za čtyři, druha horko těžko za tři. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejočekávanější novinka roku mě chytla po pár minutách. A to přesto, že svět financí není zrovna můj koníček. Výborně napsané, skvěle obsazené, zkrátka chytrá podívaná, která si diváka získá od samého začátku. Tenhle duel mezi Damianem Lewisem a Paulem Giamattim rozhodně bude stát za to. Pilot - 100% Jediný slabší díl jsem hledala marně, Billions jsou jedna velká jízda plná skvělých dialogů, překvapivých momentů a především vynikajících hereckých výkonů. Většinu času na tuhle výborně rozehranou hru jen civíte s otevřenou pusou a věřím, že tvůrci v další sezóně na obrátkách rozhodně neuberou. 1. série - 100% Druhá řada byla snad ještě větší jízda, promyšlená do nejmenšího detailu, korunovaná závěrečnými dvěma epizodami, které jsou hotovým mistrovským dílem. A navíc to mají tvůrci do další série parádně rozjeté. 2. série - 100% ()

Galerie (1 448)

Zajímavosti (6)

  • V 4. epizóde 1. série sa objavila v malých cameo rolách trash metalová legenda Metallica. (Irktus)
  • Během rodinné dovolené, kterou trávil Damian Lewis v Irsku, někdo zavolal FBI, protože se domníval, že se jedná o skutečného majitele hedge fondu, který se skrývá před zákonem. (tedvidek94)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama