Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezajímavý sitcom z americké produkce, který, jak už zde bylo zmíněno, napodobuje Ženatého. Ale za těch pár obstojných vtipů hlavně od majordoma Nilese dám aspoň tu jednu hvězdu. *** Doplněk (12.10.2009): Původní verdikt anulován. Možná jsem se asi pomátl, ale při nynější repríze na Primě se mi tento seriál začal celkem zamlouvat. Už mi ani nevadí postava Fran a její částečné vykrádání Peggy (ono ani nic jiného nezbývá, když si Dreschner napsala seriál sobě na tělo). Ovšem pořád zůstává kolísává úroveň epizod a situací. Zvyšuji hodnocení o dvě hvězdy. Český dabing je na primácké poměry opravdu povedený (předveším Čech). ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Tak hrozný sitcom to zase není. Sice to nedosahuje takových kvalit jako tady např. zmíněných "Bundovic rodině" aj. podobným seriálům, ale já se aspoň trochu pobavila snad u každého dílu. Gagům chůvy Fran dost zřídka, zato sluha Niles a jeho neúprosný sarkasmus, obvzvlášť vedoucí k neurotické slečně CC Babcock, mě dostával do kolen. Nebo Franina matka byla taky speciálně zábavná. ()

Reklama

fisikk 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovouhle chůvu bych taky potřebovala, ale dalo by se říct, že jsem ji vlastně měla. V televizi ji dávali tak často, že mě prakticky také vychovala. Vyrůstala jsem s Brightonem, Maggie i malou Grace. Nejen, že mně pomáhala s pubertálními problémy, ale dávala mi i vědomí , že i tak pěkná ženská jako je Fran, může mít problémy s chlapama. Spoustu lidí přemýšlí, proč jsem tak praštěná a já vím, že je to z velké části kvůli ní! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Fran Drescher je prostě krásná baba a tento seriál se jí povedl. Nejde o nic světoborného, ale jako odreagování poslouží dobře. Průhledná hlavní zápletka se ubírá pomalu dopředu a nestresuje vás, že někdy díl prostě nestihnete. A určitě si zamilujete postavu stárnoucího sluhy Nilese, jehož závěrečný románek SPOILER se Sisi měl později víc šťávy, než vztah hlavní dvojice./// Vždycky se ráda podívám, i když znám díly div ne nazpaměť (pro časté opakování na našich TV stanicích). Moje hodnocení je někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami... trochu nadsazuji. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Tento sitcom som objavila asi pred dvoma rokmi, hoci už patrí medzi klasiky. A zamilovala som si ho od dielu k dielu stále viac. Úžasná zábava, trápne vtipy, pri ktorých mi je totálne ukradnuté či sú alebo nie sú predvídateľné alebo otrepané, podstatné je, že sa na nich fakt nahlas smejem. Fran Drescher je nesmierne sympatická, rovnako Charles Shaughnessy a romantika medzi nimi je veľmi uveriteľná. Franina matka Renée Taylor a jej bezodný apetít si ma celkom podmanil a na záver to najlepšie... sluha Niles v podaní Daniela Davisa je ten moment, ktorý drží celý seriál pokope a keď všetko ostatné zlyháva, on teda nesklame nikdy. ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Fran Fine (Fran Drescher) obdivuje zpěvačku Barbru Streisand. Ačkoliv je její jméno proneseno skoro v každém dílu, hrála jen v jedné epizodě. (Nancy...)
  • Fran Dre vystřídala v průběhu natáčení celkem okolo 900 různých oblečení. Z toho - 231 kostýmů, 200 horních dílů (blůzy, trička, vesty...), 63 sukní, 149 šatů, 68 společenských obleků, plavek, triček v kompletu se stejnými kalhoty, 46 kabátů, 34 županů, 33 kalhot, 58 sak a blejzrů a 18 pyžam a negližé. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama