Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 18
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 18

Recenze (356)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kriminalistický seriál, který se nezabývá objevením jednotlivých kriminalistických metod, ale v jednotlivých dílech představuje konkrétní případy, při kterých byla metoda použita tak, že se stala všeobecně uznávanou a tím pádem i hojně užívanou. Některé z tehdejších postupů byly překonány již v následujících dílech seriálu, některé jsou v dnešní době již nepoužitelné, ale většinou se jedná o základní kameny kriminalistiky, na kterých tento vědní obor dodnes staví. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ukázka filmové a televizní profesionality. Kompletní špička české herecké školy plus peníze z tehdejšího Západního Německa spolu dohromady se šťastnou hvězdou udělaly z tohoto seriálu skutečně vrchol žánru. Nevím, co bych téhle ,,detektivní" sérii (Nejde ale spíše o svého druhu hraný dokument? Něco co známe obvykle z produkce BBC?) vytkl. Dá se jen chválit a chválit... ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší "český" seriál vůbec. Každý díl jiní herci, jiný příběh, jiné prostředí, ale pořád na vysoké úrovni a i když se děj odehrává třeba na divokém západě, nepřijdou vám české kulisy a česká příroda vůbec trapné. Všechny díly navíc doprovází výborná, na naše poměry až nezvykle temná, atmosféra a vynikající herecké podání jak tuzemských, tak německých herců. Autoři současných seriálů (možná až na Četnické humoresky) by si měli Dobrodružství kriminalistiky pouštět pořád dokola, aby se naučili, jak se to má správně dělat. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Skvělý a snad nejlpší český krimiseriál. Zajímavá zápletka, plejáda českách hvězd, u kterých nevadí že se s větším odstupem objevují ti samí herci v jiných rolích v několika epizodách, a to vše pod taktovkou Antonína Moskalyka, nejlepšího českého režiséra, který si tímto seriálem postavil pomník. Každá epizoda se odehrává v jiné době a má skvělý spád a každá epizoda má jiné ladění ( v seriálu jsou epizody, které lze považovat za krimikomedii, ale i ty které zase vypadají jako drsný krmithriller pro otrlé). Mnohdy temnou a mrazivou atmosféru ještě doprovází skvělá a také tajemná hudba Karla Svobody! Mistrovské dílo!! ()

Galerie (409)

Zajímavosti (121)

  • V epizodě "Identifikační kresba", který se odehrává v roce 1932, jezdí vozidla po asfaltu, přestože se v té době jezdilo po dlažebních kostkách. (M.B)
  • Seriál se nikdy nenatáčel v ateliérech. (M.B)

Reklama

Reklama