Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstala. V pubertě jsem si říkala, že budu také lítat s helikoptérou, když ji tam řídila pilotka Biggi. Úplně jsem se v tom viděla. Kromě Kobry 11 je to německý seriál, který opravdu můžu. S rozpětí let vidím, jak některé scény, které mají být dramatické, jsou nakonec tak trochu úsměvné, že by se to doopravdy nemohlo stát. ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie odpady. Nemci vedia točiť seriály a to sa im musí nechať. Seriál bol verný povolaniu, každý príbeh bol nápaditý, zároveň sa prelínal s osudmi záchranárov. Nechýbalo napätie, hudba bola ukážková. Zbožňujem tento seriál a nikdy naňho nedám dopustiť. Rada si ho zapnem aj po rokoch, pretože sa dal pozerať, a aj veľa naučil o ľudskom správaní sa, o morálke, o kolegialite, o tom, že svoju prácu treba vykonávať zodpovedne. Klobúk dole tvorcom aj hercom. ()

Reklama

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může tento seriál tak hanobit a hodnocením jsem šokován. Navic přirovnaní ke Kobře 11 také nechápu. Až na to, že to natočili Němci a je to seriál plný akce, s ni nemá nic společného. Naopak se mi zdá velmi originalní. Existuje snad seriál podobného typu - zachraný vrtulnik v akci? Ano, je pravda, že mnoho situaci je nerealných, hlavním hrdinům jde neustále o život atd. Kdyz vsak berete seriál nadneseně, tak je to napětí, akce, adrenalin. Diky vedlejším dějům hlavně o životě postav a vzajemným vztahům i vtip a hůmor. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Možná přeháním, viděl jsem náhodně jediný díl, ale natočené to je celkem zručně, relativně uvěřitelně a občas je to i vtipné. I když je to už Xtý seriál na podobné medicínsko-záchranářské téma a při pravidelném sledování to asi je i poněkud nudné, neboť z daného schématu holt nelze vytřískat nekonečné množství překvapivých situací... ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Stejně jako v případě řady amerických seriálů i Medicopter 117 se stal námětem pro počítačovou hru. Nakonec vznikly celkem tři hry, které RTL nabízelo v době vysílání seriálu ve svém e-shopu na internetu. (patrik1177)
  • Seriál sledovalo v Německu v průměru 6 milionů lidí. Největší úspěch zažila druhá část druhé řady s názvem „Mission ohne Ausweg“, kterou sledovalo 6,75 milionu diváků. V mírné převaze jsou mezi nimi ženy, kterých je 53,8 %. (patrik1177)
  • Seriálový pes Gonzo nebyl záchranářem jen na plátně, ale i ve skutečnosti. Čtyřnohý hrdina vycvičen pro záchranu lidí v lavinách, díky čemuž nemusel před natáčení prodělat žádnou velkou přípravu. Jeho páníčkem byl Thomas Hlous, který vedle svého zaměstnání provozoval také školu pro výcvik záchranných psů, specializujících se na mezinárodní zásahy v oblastech postižených zemětřesením. (patrik1177)

Reklama

Reklama