Reklama

Reklama

Endeavour

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2023), 59 h 8 min (Minutáž: 88–120 min)

Scénář:

Russell Lewis

Hrají:

Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, Jack Laskey, Simon Kunz, Jonathan Hyde, Nigel Cooke, Chris Larkin, John Light, Rosalind Halstead, Tom McKay (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(36)

Seriál se odehrává v 60. letech a soustředí se na začátek kariéry Endeavoura Morse na pozici policejního strážníka. Morse se s partnerem detektivem Fredem Thursdayem zapojí do vyšetřování v Oxfordu. (Viasat)

Recenze uživatele *CARNIFEX* k tomuto seriálu (4)

Pilotní díl (2012) (S01E01) 

Dostatočne vábivý "pilot" nato, aby ste sa odhodlali k sledovaniu "série". Tempo je komorné, pomalé, pričom samotná sila snímku spočíva v elegantnej prezentácii detektívnej práce, ktorá je doslova závislá na "vysokej" inteligencii. Scenár takýchto kriminálok nie je nejakým zdrapom papiera, pričom presne takto si predstavujem tvorbu, ktorá je vyskladaná ako zložité puzzle, pre diváka z pohľadu rozlúštenia príbehu, neriešiteľnou hádankou. Kto má rád Poirota, toto je jasná trefa do čierneho. ()

Věštkyně (2020) (S07E01) 

Príliš čitateľné. To sa pri Endeavour-ovi veru nestáva .. ()

Rága (2020) (S07E02) 

“Black Lives Matter” po Endeavoursky. Nie zlé, klasická šablóna tohto projektu opätovne dodržaná, no nič navyše, bez pridanej hodnoty. Dalo sa .. ()

Zenana (2020) (S07E03) 

Neodporúčam sledovať selektívne. Všetky tri časti na seba vzájomne nadväzujú, ikeď každá jedna z nich samostatne rieši odlišné prípady. Posledná epizóda tejto série ako jediná splnila veškeré očakávania od krimi. ()

Reklama

Reklama