Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer

Recenze (297)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. série:Což o to, potenciál na atmosférickou zombie šlehu tu byl slušný. Tvůrci přeci jen v některých pasážích efektivně ukazovali, že jako pohled na rozpad společnosti a rozlez viru to může být slušná podívaná. Jenže tvůrci ty nejzajímavější věci tak nějak přeskočili a i když mě armádní linka docela bavila, pořád se nemůžu zbavit dojmu, že se potenciál vydařilo vytěžit jen tak nějak z poloviny. Postavy navíc nejsou kdovíjak sympatické a nepovedený závěr napovídá, že teď už se pojede spíše ve šlépějích staršího bratříčka. A podruhé na to samé se mi koukat zrovna nechce.60% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jako výplň mezi "hlavním" seriálem FtWD funguje se střídavými úspěchy (atmosféra, počátek apokalypsy), jako samostatný seriál zhruba stejně tak. Jedna, nanejvýš dvě sympatické, či alespoň zajímavé postavy na celý seriál nestačí. O to větší je škoda, že po audiovizuální stránce to svého staršího "bratříčka" často překonává. Uvidíme, jestli se k druhé sérii vůbec vrátím... ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// 1. řada - víceméně zklamání, protože po pilotu mi to (alespoň mě) připadalo, že se tady budou přeci jen snažit o něco vážnějšího, resp. podrobnějšího, při té cestě zombie apokalypsou. Ten seriál měl všechny předpoklady k luxusnímu dramatu na pozadí toho dobře známého a již několikrát viděného, ale pak někdo dostal ten blbej nápad s vojenskou okupací a půlka řady šla do kopru. Ten časovej skok tam byl asi nejzásadnější a taky nejhorší. Jinak herecky i režijně to zůstalo prvotřídní, o tom žádná a finále leccos napravilo, takže vlastně ty dojmy nakonec nejsou tak hrozné, jak jsem se po páté epizodě bál. Ale fakt, že příští řada se dost pravděpodobně vydá klasickou cestou Rickovi party, mě teda dost trápí a upřímně doufám (jsem naivka), že s roztažením na více epizod se třeba dočkáme nějakého komplexnějšího děje, bez zbytečné akce a propracovanějším světem (!) okolo hlavních postav. A tím světem myslím skutečně to, že postavy budou neustále v pohybu a budou objevovat, co z jejich civilizace ještě funguje a co už je dávno ztracené, a ne, že se zavřou na lodi (ačkoliv moře a luxusní loď je pořád lepší nápad, jak farma) a stráví tam deset dílů jen aby zjistili, že mají kupu mrtváků celou dobu zavřenou v kuchyni. To bych asi nerozdýchal. 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak mě první série bavila o několik levelů více než celé TWD, tak s dalšíma sériema to klesalo a klesalo až se to dostalo na přiblblou úroveň TWD. Občas tam problikne geniání nápad nebo silná scéna, ale v zásadě je to (stejně jako TWD) telenovela pro lidi co se vyhraňují proti telenovelám. Rozjezd čtvrté série sliboval příjemnou změnu, a chvíli to opravdu vypadalo na smysluplný obrat o 180° ale po pár dílech to, i přes nové (nebo přenesené), postavy zase začalo trpět tím samým alzheimerem jako předtím.... Celý TWD svět je snad ta nejpřeceňovanější seriálová zaležitost posledních deseti let. Přehlídka břídilství, diletantství, lenosti a naprostého opovrhování divákem jako uvažující bytosti.. ()

Corpsegrinder

všechny recenze uživatele

Je zábavnější strávit začátek zombie apokalypsy v kómatu než při vědomí a řešit sračky. Zatim nechávám bez hodnocení protože z úcty k Walking tomu chci dát šanci při dalších dílech (nerad bych dopadl jako lidi co původní WD odepsali po první sérii a připravili se tak o nejlepší seriál všech dob) ale nevidim to dobře. Nesympatický postavy hraný hnusnejma hercema tenhle seriál neutáhnou protože právě WD má sílu v charakterech. Navíc jelikož jde o začátek tak zombíci jsou ještě čerstvý, to znamená že nám tu chodí lidi vod marmelády, a jak každej hororovej fanoušek ví, marmeládníky nemá nikdo rád. Zatim zklamání. P.S. obsah seriálu zde vůbec nesedí. ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • V epizodě zazní píseň „California Dreamin'“ od The Mamas & The Papas. (Duoscop)
  • Pilotný diel sa stal s viac ako 10 miliónmi zhliadnutí v prvý večer vysielania, najsledovanejším v histórii televízneho vysielania. (Marceloo)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama