Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 9
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 9

Recenze (355)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi vryl do hlavy především díky neuvěřitelné hudební úvodní znělce, která je téměř nepřekonatelná. Když k tomu přidáme, že jde o českou tvorbu (kterou dost často zatracuju) a ještě jako bonus kvalitní atmosférické zpracování, které nám nechá nahlídnout do tajů kriminalistiky, nemůžu jinak. 92%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Davej to shrnul naprosto přesně - DK je špička naší televizní tvorby, poutavě a zábavně mapuje historii kriminalistické vědy za doprovodu výborné hudby a za hvězdného obsazení. Celek si drží vysokou úroveň, některé díly jsou na *****, jiné o něco slabší, ale vezmete-li v potaz, že jde o skutečné případy.... PS: Můj nejoblíbenější díl? Andrej Hryc a obrazy mistra Vermeera. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem nedávno psal, že jsem se v 70. a 80. letech na televizi nedíval, tak to asi nebylo uplně pravda. Na seriál Dobrodružství kriminalistiky jsem se díval a dokonce s chutí. Herci se chovalii a vypadali uvolněně, někdy až rozpustile a celé to bylo vpravdě instruktivní, pro diváka podané spíš zábavnou formou. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý - všechno dobré. Ale na mě je to točeno tu a tam zvláštně, až skoro parodicky, odlehčeně, nevím, jak to vyjádřit. Herci přehrávají, jednotlivé díly nejsou schopné vtáhnout do děje. Styl mi nesedí a dejte mi ještě pár let, třeba v tomto seriálu taky poznám ten vybroušený diamant. Kompletní herecká ekipa té doby. A my můžeme coby pamětníci dávných časů lkát, jaké jsme to kdysi měli herce a možná že jaké máme dnes, což? Kdybych měl aspoň něco vypíchnout, chladná tvář Anke Sevenich při soudní řvanici byla neskutečně podmanivá. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obsah - populárně vzdělávací ... forma - nadprůměrně atraktivní ... hudba - kromobyčejně výmluvná. Název mluví sám za sebe, neboť dějiny kriminalistiky spojené s objevováním nových vědeckých metod použitelných pro řešení kriminálních případů prostě a jednoduše JSOU velkým (a divácky vděčným) dobrodružstvím. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Od začátku příběhu je zřejmé, že Keith Hobday (Josef Vinklář) zemřel na infarkt bez zavinění smrti někým jiným. Přestože v tu dobu už byla patologie na takové úrovni, aby to rozpoznala, policie se o zprávu patologa vůbec nezajímala a spustila nesmyslný hon na nevinou oběť Erica Hobdaye (Ladislav Frej). (sator)
  • K natáčení interiérů věznic se filmaři velmi často vydávali do bývalého barokního vězení v Kutné Hoře, které bylo od roku 1945 opuštěno. Vězení však již prošlo úpravou a dnes je v něm Okresní soud. Díky citlivé rekonstrukci zůstaly v objektu zachovány všechny artefakty upomínající na původní účel budovy. (sator)
  • Natáčelo se v pražských čtvrtích Bubeneč a Holešovice, na zámku Filipov a v Čáslavi. (M.B)

Reklama

Reklama