Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 11
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 11

Recenze (355)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, koprodukční záležitosti s tehdejší NSR dopadaly povětšinou výborně až skvostně a tenhle seriál je pro mě spolu s "Cirkusem Humberto" absolutní špičkou českých seriálů. Koncem série mu sice trošku dochází dech, ale pořád jen do silného nadprůměru. Napínavé příběhy, skvělé provedení, herecké výkony a báječná hudba Karla Svobody. Myslíte si, že se u nás ještě někdy něco podobného natočí? ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Příběhy kriminalistických průkopníků a jejich metod byly vždy protkány nitkami velmi zajímavých událostí své doby. Objevy této vědní disciplíny, která dodnes zůstává jednou z nejzajímavějších oblastí zkoumání, ovlivnily do značné míry nejen vývoj policejní práce a soudnictví, ale někdy také vývoj společenský. A právě o případech, které nejvíce zasáhly do světa zločinu, zákona a spravedlnosti, pojednává jeden z nejlepších kriminálních seriálů, jenž spatřil světlo světa a který vyniká hlavně svým realistickým pojetím, naprosto strhující atmosférou a dokonalou hudební kulisou. 100 % ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dobrodružstvá kriminalistiky" - chronologický zoznam seriálových epizód: "Stopa", "Jed", "Bertillonáž", "Otisk", "Střela", "Krev", "Rekostrukce", "Tým", "Písmo", "První detektivní sbor", "Modus operandi", "Antropologie", "Krevní skupina", "Mechanoskopie", "Identifikační kresba", "Paprsek", "Pinkertonova detektivní agentura", "Poslední odvolání", "Pes", "Duplikát", "Padělek", "Hon na rozhlasových vlnách", "Volavka", "Portrét duše", "Vlas", "Neznámý". **** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších krimi seriálů, které kdy natočila nebo uvedla česká televize. Rozmanitý ve všech bodech (doba, zločiny, detektivové) přesto výtečně sjednocený formou. Vždy při zemi, vždy věrohodný. Ale také výborně podaný, s výborným hereckým obsazením, které činí některé z postav seriálu nezapomenutelnými, vždy skvěle gradující. Nikdy nenudí, poučí a přestože některé díly byly slabší (zejména v závěru), jako celek zůstává výborný. Z dílů, které mám nejraději, musím jmenovat Otisk s Petrem Kostkou, "vanovou" Rekonstrukci či Poslední odvolání s Bartoškou jako slavným E.S. Gardnerem. Nezapomenutelný je Rösnerův Vidocq či Havelkův Bertillon. Zkrátka výborný televizní počin. ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S04: Přiznám se, že jsem seriál Dobrodružství kriminalistiky, jako malá neviděla. Vysoké hodnocení i silné téma mne dopředu dostatečně silně navnadilo, ale očekávání bylo asi příliš vysoké. Téma, obsazení i nápad je bez debat naprosto bezkonkurenční. Nelíbil se mi divadelní herecký projev a prkenné dialogy. Asi umělecký záměr, ale i tak se mi na to nekoukalo hezky. Mohlo to být nadčasové, ale zub času se do seriálu bohužel pořádně zakousl. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Seriál se nikdy nenatáčel v ateliérech. (M.B)
  • Ve 22. dílu s názvem "Hon na rozhlasových vlnách" má auto, kterým Attorney Decous (Ladislav Frej st.) odjíždí z domu svého bratra, levostranné řízení. Vzhledem k tomu, že se příběh odehrává ve Velké Británii, mělo by být na opačné straně. (ilicz)

Reklama

Reklama