Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Donedávna môj najobľúbenejší seriál -dokonca záľuba. Epizódy sú úplne skvelé, napínavé, plné emócií, dokonca aj vtipné. Herci už možno nepôsobia tak sympaticky (na pár výnimiek), ale ich rola a charaktery sú úchvatné. Veľkým plusom pre tento seriál je aj fakt, že postavy niekedy aj umierajú -dokonca aj tie hlavné. Misie záchranárov sú nabité napätím a emóciami, čo mi presne sadá na môj vkus a vyráža mi dych, keď vidím, ako riskujú svoje životy kvôli pacientom a neustále sami padnú do nešťastia, či dokonca umrú, takže často vyroním aj slzy. Ale napriek tomu, zápory tohto seriálu sa proste nedajú prehliadnuť, i keď mne osobne neprekážajú. Napr. keď nastane výbuch tesne vedľa vrtuľníka, ostane nepoškodený. To je len jeden z mála záporov, ktoré mi však úprimne ani nevadia, ale zdajú sa mi hlúpe. Čo sa týka postáv, najsympatickejší mi je jednoznačne pilot Thomas Wächter, toho úplne milujem a stal sa ďalším dôvodom, prečo zbožňujem tento seriál :D No a sám vrtuľník, najkrajší, aký som videla -absolútna nádhera, bez ktorej by tento seriál ani nemohol byť taký úžasný :) ()

RoxaNie 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie odpady. Nemci vedia točiť seriály a to sa im musí nechať. Seriál bol verný povolaniu, každý príbeh bol nápaditý, zároveň sa prelínal s osudmi záchranárov. Nechýbalo napätie, hudba bola ukážková. Zbožňujem tento seriál a nikdy naňho nedám dopustiť. Rada si ho zapnem aj po rokoch, pretože sa dal pozerať, a aj veľa naučil o ľudskom správaní sa, o morálke, o kolegialite, o tom, že svoju prácu treba vykonávať zodpovedne. Klobúk dole tvorcom aj hercom. ()

Reklama

DrobnohledX odpad!

všechny recenze uživatele

Deutchehumus. Neuvěřitelná helikoptéra, která i když je vypnutá odstartuje během několika málo sekund. Seriál ve kterém se neustále řeší osobní problémy hlavních "hrdinů", především pak kdo měl s kým koitus, proč, kdy, jak a kde. Za zmínku stojí fakt, že do seriálu byly vybraní ti nejméně sympatičtí herci. Tyhle německé sračky jsou zřejmě součástí německého folkloru, protože jim zřejmě rozumí jen němci. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na německé seriály rozhodně "příjemná" změna, při čemž se tedy musíme přenést přes těch pár obvyklých super-explozí všeho, co létá, jede, plove či pouze leze, neustále klišácky stejných epizod a neuvěřitelných hlášek (V originálu má být "hláškami" mimochodem něco naprosto jiného, než to, co na hlášky pasoval jako obvykle povedený dabing.) ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak někdo může tento seriál tak hanobit a hodnocením jsem šokován. Navic přirovnaní ke Kobře 11 také nechápu. Až na to, že to natočili Němci a je to seriál plný akce, s ni nemá nic společného. Naopak se mi zdá velmi originalní. Existuje snad seriál podobného typu - zachraný vrtulnik v akci? Ano, je pravda, že mnoho situaci je nerealných, hlavním hrdinům jde neustále o život atd. Kdyz vsak berete seriál nadneseně, tak je to napětí, akce, adrenalin. Diky vedlejším dějům hlavně o životě postav a vzajemným vztahům i vtip a hůmor. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • 1. epizoda 4. série s názvem Geisterflieger (Zbloudilý let) měla být původně odvysílána 11. září 2001. Kvůli teroristickým útokům v New Yorku, které se odehrály ve stejný den, epizoda odvysílána nebyla, protože některé scény z této epizody byly až nápadně podobné teroristickému útoku na Dvojčata v Manhattanu. Epizoda byla proto odvysílána až 17. září 2002. Pro fanoušky to však způsobilo zmatek, protože v této epizodě byl vysvětlen odchod zdravotního bratra Ralfa Stallera (Wolfgang Krewe) a jeho přítelkyně Jenny Neuhausové (Simone Heher) a příchod nového zdravotního bratra Enrica Continiho (Tom Mikulla). Proto později vznikly 2 verze této epizody. 4. série tedy začala epizodou Rettet Susi (Zachraňte Susi) 18. září 2001. Tato epizoda měla být původně 2. epizodou 4. série. (patrik1177)
  • V seriálu Dr. Stefan Frank (od r. 1995), konkrétně ve 4. epizodě 5. série s názvem Der Todesprung (Skok smrti), se na pár minut objevil záchranářský vrtulník Medicopter 117 i s celým týmem B ze seriálu Medicopter 117 ve složení pilotka Biggi Schwerinová (Sabine Petzl), záchranář Ralf Staller (Wolfgang Krew) a Dr. Gabriela Kollmannová (Anja Freese). Během jejich scén zazněl i originální soundtrack ze seriálu Medicopter 117. (patrik1177)

Reklama

Reklama