Reklama

Reklama

Da Vinciho případy

(seriál)
  • Kanada Da Vinci's Inquest
Krimi / Mysteriózní / Drama
Kanada, (1998–2005), 68 h 28 min (Minutáž: 44–47 min)

Tvůrci:

Chris Haddock

Hrají:

Nicholas Campbell, Donnelly Rhodes, Venus Terzo, Ian Tracey, Sarah Strange, Alex Diakun, Sarah-Jane Redmond, Gerard Plunkett, Suleka Mathew, Gwynyth Walsh (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(91)

Obsahy(1)

Vancouverský koroner Dominic DaVinci je často prchlivý a někdy ukvapený ve svých závěrech, ale se svými partnery - vyšetřovateli řeší kriminální případy s přehledem a zkušeností bývalého policejního detektiva. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nova tenhle seriál zabila nesmyslným vysílacím časem, protože jinak si neumím vysvětlit to nízké hodnocení a dokonce řeči o tuctovosti. A přitom je to právě naopak! "Da Vinciho případy" ani zdaleka nejsou bratrem kriminálních seriálů, které momentálně plní obrazovky v českých domácnostech. Zapomeňte na "Kriminálky Las Vegas/ Miami/ N.Y.", "Sběratele kostí" nebo "Myšlenky zločince" s jejich supermoderními přístroji schopnými po pěti vteřinách vytisknout DNA profil pachatele a všech jeho příbuzných do pátého kolena, nebo na kriminalisty s psychoanalytickými dovednostmi vyrovnávajícími se sjezdu soudních psychiatrů... Místo toho se zpátky nalaďte na starou a poctivou policejní práci. Zjistěte, že případy se mimo rychlé konzultace s patologem a laboratoří řeší především mravenčí prací spočívající v neustálém zpovídání podezřelých a svědků a v následném skládání střípků jejich výpovědí do jasného celku. Nedivte se pomalému tempu a častému čekání. Nenechte se překvapit tím, že vyšetřovatelé v podstatě "jen" neustále někam jezdí a baví se přitom mezi sebou, s kolegy, s informátory. Nekruťte hlavami nad úplatky nebo nad tím, že někdo rovnou uklouzne a spadne mezi špínu, kterou by měl sám uklízet. Zjistěte, že politikaření a kostlivci ve skříních vlivných osob vám mohou pomoct k prosazení vašich cílů. Dívejte se a poslouchejte "obyčejné" rozhovory a nechte se vtáhnout jejich kouzlem, spočívajícím v dokonalém odraze reality. Pak "Da Vinciho případy" rozhodně doceníte a výše zmiňované seriály vám přijdou jako samoúčelná exhibice... "Da Vinciho případy" jsou totiž návratem ke skutečné kriminálce. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se řadí mezi ničím zvláštní a neoriginální seriály. Poměrně často jsem se u něho nudil. Bohužel ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tuctový krimiseriál. Hvězdička navíc aspoň za Iana Traceyho, kterého si možná pamatujete jako Spidera ze seriálu "Vražedné pobřeží" (na Nově mu v tomto seriálu dali i stejného dabéra, jakého měl ve VP, což po těch letech oceňuji). ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama