Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

MiiRA 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odkládal Community, ale nakonec po delším přemlouvání jsem to hecl a hned první díl mně velice zaujal a každým dílem jsem to žral více a více! Všechny postavy geniální - Jeff - Britta - Abed - Annie - Pierce - Troy a Shirley tvoří vynikající skupinu a každý má něco do sebe! K tomu ještě seňor Chang a děkan. Každý díl, co jsem zatím viděl, tak mě docela rozsekával. Mezi zatím úplné top epizody: batman, paintball, mafia chicken. První série: 100% Druhá série: 95% Třetí série: 85% (Bohužel druhá půlka série už mi připadala hodně přehnaná oproti prvním dvou řadách, takže doufám, že 4. série bude spíše ve znamení prvních dvou) Ale stále je to jeden z nej. seriálů, co jsem sledoval. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na rozdíl od BBT/HIMYM si zachoval stejnou úroveň i v dalších dílech. Nehraje si na nic a v zásadě si ze všeho dělá prdel. Osobně se mi líbí vyobrazení Abeda, coby vyobrazení teenagera závislého na filmech a seriálech, který se snaží svoje zážitky z jejich pozorování, promítnout do obyčejného a nudného života. Myslím že jeho role hezky vystihuje i dnešní pop-kulturní dobu. Každému se někdy postesklo nad Přátelema, každá slečna chce být ověšená taškama od Gucciho... ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nakonec nechám stopu na těch zlých třech hvězdách, ačkoliv to trochu bolí. Community jsou dost možná nejodvážnějším sitcomem a stejně si stojí i v šuplíku nejoriginálnějších. Tam září. Problém je, že ohromně válí i v oboru "absolutně nevyvážené". Tam bych řekl, že rovnou vedou. Jsou tam díly, kterým se jiné seriály nedokáží přiblížit ani v té nejlepší formě, ale když na takové díly čekáte přes 3-4 extrémně připitoměle nudné části, kdy je problém epizodu dokoukat, tak to bolí. Perfektní momenty, perfektní postavy atd..to vše platí. Ale povětšinou v blátě. Ačkoliv byl nášlap druhé řady neuvěřitelný a celkově měla určitě silnější kusy než první, výsledný dojem je stále rozplizlý. Žeru odvahu tvůrců, ale nějak to nestačilo. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

První řada - dokonalá. Druhá řada - dokonalá. Třetí řada - taky celkem dokonalá. Čtvrtá řada - úpadek. Pátá řada - dokonalá. Šestá řada - dokonalá, #SaveGreendale #AndAMovie. Geniální krok vrátit zpět showrunnera Dana Harmona. Kvalita zůstala zachována i s odchodem některých ústředních postav a příbytkem nových. Abed > Sheldon. Není to až tak pořad vyloženě pro geeky jako takové, ale znalci filmů a seriálů a trop v nich použitých fakt budou mít žně (já měl). Skvěle namíchaná Greendale 7, i když občas hlavní světlo bere Jeff víc než by bylo zdrávo. I vedlejší postavy si zaslouží zmínku, objevují se tu často, koneckonců jsou všichni na jedné škole, tak ještě aby ne. A když všechno ostatní selže, můžete si dopřát jednu z mnoha parodií - parodií je špatné slovo - spíše poct, vzdání holdu nějakému žánru, ať už westernům, počítačovým hrám, post-apo, animákům, dystopiím nebo obyčejnému policejnímu seriálu. Občas mě zaráží, jak komplexně jsou některé vtipy plánovány, jmenovitě hlavně Britta jako hrdý vlastník použitého iPodu Nano nebo Beetlejuice. Spolu s Parks & Rec a 30 Rockem jsou to geniální seriály, které bohužel u nás zdá se mi nemají takovou komunitu. A to jeden čas běžely vždy ve čtvrtek večer na tvůrčí NBC. Teď už jen čekat jestli film vyjde a jestli někdy admini ČSFD dají možnost změnit hvězdičky na Meow Meow Beenz. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně všestranné. Někdy jsou jak nerozlučná rodina, jindy se ničí desítkami ironických průpovídek. Jednou mají sílu v dialozích a podruhé v nepřeberném množství popkulturních odkazů, protože Abed velmi pravděpodobně viděl všechno. Ale ať už na to jdou vážně nebo mnohem častěji s humorem nejtěžšího kalibru, funguje to na výbornou. Onen dodatečný punc jedinečnosti totiž dodává fakt, že díky děkanovi, rok od roku vtipnější Brittě i mému oblíbenci Jeffovi dostává seriál excelentní říz díky necenzurovaným a přitom zcela nenásilným narážkám na úplně všechny sociální skupiny, vyznání či orientace. V téhle studentské všehochuti jsou právě takové nečekané vtípky přesně odměřeným ostrým kořením. A nejde než žasnout nad tím, že ani po zombies, dokumentu, mafiánech, animáku, muzikálu, loutkách či paintballu tvůrcům nedošly nápady. Jenže jedna věc je inspirace, druhá věc pak celkový dojem. V posledních dvou sezónách totiž i vzhledem ke stoupajícímu počtu odchodů stálých tváří šlape parta z Greendale až překvapivě často vedle a stálý úsměv proto mění téměř do nenápadné křeče. Díky definitivnímu finále, které zcela v duchu oněch šesti let boří vyprávěcí hranice, přesto mávám Community s plnou spokojeností. Konečně mám pocit, že právě tuhle epizodu psal Dan Harmon pro ty fanoušky, jejichž šeptanda dotáhla seriál z nenápadných vod až na pozici dlouholetého nerdovského kultu. ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Donald Glover (Troy) pri jednom interview povedal, že pre záverečný diel prvej série (1x25) bolo pečených v skutočnosti až 8 obrích sušienok. (David_SVK)
  • Tato epizoda, která se po návratu svého původního tvůrce Dana Harmona snaží znovu nastartovat celý seriál, často naráží na 9. sérii (2009) seriálu Scrubs: Doktůrci (od r. 2001). Ta byla pro tento seriál také zásadní, protože se tvůrci snažili znovu oživit seriál s téměř celým novým obsazením. Na konci epizody v závěrečném shrnutí dokonce můžeme vidět shrnutí Zacha Braffa z epizody Náš první den ve škole (2009) ze Srubs: Doktůrci. Posléze se ukáže, že Abed (Danny Pudi) ukazuje studijní skupině tento díl na svém notebooku. (tom.nosek)
  • Chevy Chase, který ztvárnil 7x rozvedeného Pierce Hawthorna, byl ve skutečnosti potřetí ženatý. (7trpasliku)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama