Reklama

Reklama

Království

(seriál)
Trailer 7
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videa (136)

Trailer 7

Recenze (74)

Laerry 

všechny recenze uživatele

U Reign se můžete královsky bavit - ale pouze v případě, že si ho připustíte jako svoje guilty pleasure. Historie se bát nemusíte - tvůrci se o ni stejně moc nezajímají, ale spíše o románovou předlohu, která se soustřeďuje na romantické trable královny Marie Stuartovny a jejího ansáblu dvorních dam. Jde o šílený mix The Tudors s Gossip Girl, který má úchylku v krásných NE-dobových kostýmech a moderně znějící hudbě, která však nikdy nepřekročí tenkou linii mezi šmrncovní volbou a nehorázným kýčem. Reign se zpočátku může jevit jen jako další teen dramedy od stanice CW - jenže jsou tu britští herci, anglický venkov snažící se suplovat za Francii, poutavý mystický sub-plot, občas odvážné násilné i erotické scény (CW se překonává!), ale především spousta děje - co se stihne stát během jediné epizody, se většinou v jiném seriálu roztáhne do celé série. Opravdu se nestačíte divit - scénáristi se rozhodli netrápit diváky filozofujícími dialogy a vsadili na nepředvídatelnost děje. Takže nakonec nejde jen o romanci pro náctileté holčiny, ale o svižnou zábavu (u které nemusíte moc myslet), jenž může zaujmout i pánské diváky (v rámci GP). ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Je opravdu neuvěřitelné, co CW je schopná pustit do éteru za srágory, už jsem od nich viděl hodně kravin ale tohle bych zařadil na vrchol. Herci vybraní z úplného dna, dialogy na úrovni venezuelských telenovel, do toho moderní hudba, postavy se chovají jako malomocný idioti. Pro CW je vlastně úplně jedno, do kterého prostředí ty svoje vztahy použijí, prostě od čehokoliv od nich, můžeme čekat to samé, postavy opět jako z časopisu a hlavně řešení vztahů na prvním místě, prostě to, co od CW čekáte. CW przní historii jak se jen dá, i ta poslední čistička hoven na hradu je oblečená v luxusních šatech a je krásně namalovaná i kdyby měla dělat dvanáctky v kamenolomu. Opravdu pokud chcete intriky a propletený děj, pusťte si něco jiného, toto nudí, a nasere vás to, že jste zbytečně ztratili hodinu života. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem v první sérii odhlédla od těch historických nepřesností a toho, jak byli všichni krásní, voňavý a čisťouncí, a když jsem odhlédla od toho, že se děj odehrával na Francouzském dvoře, kde nikdo nemluvil francouzsky, či alespoň s francouzským přízvukem, všechno to byli briti/amíci jak polena. Ovšem jak seriál postupoval, tak děj mi přišel pořád víc stupidní a zdálo se mi, že nedokáží vymyslet žádnou pořádnou zápletku, která by zaujala. Obzvlášť v druhé sérii se mi stávalo, že jsem obracela oči v sloup tak 5x během jednoho dílu. Třetí série to maličko vylepšila, ale i tak, spousta nesmyslů, nelogičností a strašně debilní chování valné většiny postav. Snad nejvíc mě z celého seriálu iritovalo, že když si někdo někoho vzal, tak pak remcali, že je to na furt a že spolu budou až do smrti a když je to pak přestalo bavit, tak se rozešli a najednou nebylo anulování vůbec žádný problém. No, nakonec 3*, ale možná ještě změním názor a snížím. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 19 Dokoukáno: 3 Zahozeno: 15+1_Kdo čekal další Tudorovce, tak bude zklamán. Dalo se to ale čekat, přeci jen je to CW. Sice je to historický seriál, ale architektura, oblečení a hudba jsou úplně mimo. Takže spíš čekejte něco jako historickou Gossip Girl (ale ne tak kvalitní). 45% ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (38)

  • Michel de Nostredame, nazývaný Nostradamus, prišiel na francúzsky dvor až po smrti Henricha II. v roku 1559, kedy sa stáva radcom Kataríny Medicejskej, ale seriál sa odohráva v roku 1557. (vavrinec)
  • Kráľ František II. (Toby Regbo) spomína, že ho považujú za slabého a chorého kvôli obrazu. Myslí tým obraz, na ktorom je namaľovaný spolu so sestrou, ktorá však vedľa neho stojí a on preto vyzerá popri nej príliš malý. V skutočnosti bol ale František II chorý celý život a skonal ako 16-ročný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama