Reklama

Reklama

Život a doba soudce A. K.

(seriál)
  • angličtina The Life and Time of Judge A.K.
Trailer
Česko, (2014–2017), 24 h 11 min (Minutáž: 52–57 min)

Scénář:

Zdeněk Zapletal

Hrají:

David Švehlík, Daniela Kolářová, Jitka Čvančarová, Jiří Bartoška, Marek Daniel, Andrea Buršová, Igor Bareš, Ivana Uhlířová, Jaroslav Plesl, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Soudce je člověk, před kterého předstupují lidé se svými problémy a od kterého očekávají jejich řešení. Soudce je člověk, kterému soudní spory vstupují do soukromí a stávají se součástí jeho života, vědomí, konání i snů. Není lehké žít s cizími záležitostmi a den za dnem hledat unikající pravdu, nezbytnou pro spravedlivé rozhodnutí. I soudce má soukromí a snaží se v něm žít podle vlastních představ, ale ani tady pojmy jako láska, čest nebo pravda nelze jednoznačně definovat. Soudce Adam Klos se snaží pochopit nejen své případy, ale i sám sebe. Třináctidílný seriál o životě a době soudce A. K. vypráví současný, reálný a vnitřně dramatický příběh mladého muže, složitě se prodírajícího civilními soudními spory, charakteristickými pro současnou společnost. Každý z nich se musí snažit pochopit a ukončit svým rozsudkem, svou představou o spravedlnosti. A musí nést nikdy nekončící odpovědnost za to, že se jeho verdikt dotýká bolavých míst našich obyčejných životů. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (29)

Život a doba soudce A. K. (2014) 

Konečně po dlouhé době "hrdina"který má pochybnosti.Pochybnosti o sobě o justici o systému...pánbuzaplať... Neví kdo opravdu je, neví kdo jsou jeho rodiče...snaží se tomu porozumět, ono to ale hlavou nejde... ()

Série 1 (2014) (S01) 

Konečně po dlouhé době "hrdina "který má pochybnosti. Pochybnosti o sobě o justici o systému...pánbuzaplať... Neví kdo opravdu je, neví kdo jsou jeho rodiče...snaží se tomu porozumět, ale lze to bez smíření? ()

Osamělost (2014) (S01E01) 

Ať rozhodnu jakkoliv, vždycky to bude špatně... ()

Chudák skřítek Melichar (2014) (S01E02) 

Příběh nese reálie deset let trvajícího soudu o vlastnické právo loutek Spejbla a Hurvínka a ochranné známky na loutky. V případě výslechu prvního svědka si soud správně vyžádal jeho občanský průkaz k ověření totožnosti, v případě druhého však tuto povinnost opomněl. ()

Luketka (2014) (S01E04) 

Ten Vsetín, co to mělo být? ()

Diskrétní odpad (2014) (S01E05) 

Helenka? Jak na tu částku přišli, není ani dělitelná sedmi... ()

Střelec (2014) (S01E06) 

Psycholožka (Jitka Čvančarová) cituje Dr. Freuda, ale nepřesně, správně zní citát takto: „Kde se dotýkáte duše, léčíte tím, čím jste, ne tím, co znáte.“ Tomu, co se stane mezi psycholožkou Seidlovou (Jitka Čvančarová) a klientem Klosem (David Švehlík), se říká erotická transference. Jde o takzvaný protipřenos reakce na druhý subjekt. V tomto případě se jedná o klienta, jeho vnímání terapeuta je zkresleno vzhledem k nevyřešeným otázkám z minulosti. ()

Rodina (2014) (S01E08) 

Být soudcem a mít svědomí nebude jednoduché... ()

Odlišnost (2014) (S01E10) 

...učitelé- spolehlivé páky systému, vždycky kázali svoje evangelium pod portrétem vládce... ()

Kněz (2014) (S01E11) 

Klose (David Švehlík) hluboce zasáhne případ kněze který soudí a který nenašel odvahu odejít z církve. Tu David Švehlík ve svém životě našel, jeho kroky které vedly do katolického semináře nakonec obrátil ke světskému životu. ()

Místo narození (2014) (S01E12) 

Jiří Černý, zatím herec spíš malých rolí ale velmi mě zajímá... V bytě psycholožky (Jitka Čvančarová) hraje píseň Slip Away (A Warning) od Lou Reeda & Johna Caleho. ()

Exekuce (2014) (S01E13) 

Ne náhodou se používá stejné slovo jako pro popravu... ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá série se z důvodů že Klos, začal soudit trestní právo, dostala blíž ke kriminálním příběhům a je víc akčnější a méně sebezpytná, první série mi vyhovovala víc... ()

Láska (2017) (S02E01) 

Díl se mě nečekaně velmi dotkl-jakési dejavu...Vlasáková uvěřitelná... V tom pajzlu jsme v hajzlu ty to znají, už nás mají, skoro svítá, teď to lítá. V bílý posteli mi tě odstřelí v bílý posteli mi tě odstřelí... ()

Plán (2017) (S02E02) 

Nechat si zaslat peníze na učet 8 dní po vraždě... ()

Bílý svině (2017) (S02E03) 

Je jedno jakou barvu má sviňa? ()

Sestřička (2017) (S02E04) 

Díl se inspiroval případem zdravotní sestry Lužické nemocnice v Rumburku Věry Marešové, která byla obžalovaná z vražd šesti pacientů. Soud ji nakonec zprostil obžaloby, protože důkazy neobstály. Igor (Marek Daniel)  předává zadržený řidičák konspirativně Klosové ( Daniela Kolářová) v knize Hvězda padá od Martina Kurela. Takovou knihu však scénograf a filmový architekt nenapsal. Jednalo se o skryté  poděkování a připomenutí v souvislosti s jeho předčasnou smrtí. Martin Kurel byl scénografem také tohoto seriálu. ()

Reklama

Reklama