Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Recenze uživatele zelvopyr k tomuto seriálu (11)

For All Mankind (2019) 

Kinnaman válí, další herci zdatně pomáhají, seriál zpomaluje a zrychluje a soustředí se krom alternativního dobývání vesmíru také na alternativy ve společenských normách a stereotypech, které by se mohly změnit taky. Tzn. není to otravná propagace feminismu a minorit, spíš se tím tak pěkně kontrastuje doba, a Kennedyho sexuální aféra je jen takový running joke. Civilně a přesvědčivě jsou podány rodinné dopady a rozpady. Jako příznivec hard sci-fi jsem si dost užil naprosto věrohodnou techniku i soulad s reálnými ději v kosmu. A ta nostalgie, kdy NASA neznamenala úředníky a hlavně účetní jako teď... ()

Rudý Měsíc (2019) (S01E01) 

Výborné. První díl nasadí depkovou atmosféru a ukáže (oba hlavní) protagonisty. A postupně představuje jejich motivace a story, hezky historicky zasazuje. Smysl pro detail. Jinak podivná kulisová žvanírna kombinovaná s celkem vysokorozpočtovým použitím funkčních rekvizit z dílny NASA. ()

Postavil Saturn V (2019) (S01E02) 

A tohle chybělo prvnímu dílu - začíná se hrát velice ostrými lokty na všech stranách. Von Braun mohl klidně dostat i větší prostor. ()

Nixonovy ženy (2019) (S01E03) 

Tady jsem dal plný počet za děj na pokraji satiry a frašky. Velmi pěkně uchopený pohled na ženskou roli. Nelze jim skoro všem nefandit, každé pro něco jiného. Dobře napsané postavy! ()

Do propasti (2019) (S01E05) 

Možná i 5*. Vzásadě mi vadilo šustění papírem u těch, co zůstali na Zemi. Hlavní děj se odehrával okolo Měsíce, takže postavy, co se nevyskytovaly tam, dostaly pár replik nebo se aspoň mihly, aby jako že byly furt v ději. Je zde pár milých legrácek doby, hlavně okolo Nixona apod., ale nevím, nedostalo mě to tolik. Manželky těch na Měsíci (jo, myslím i Wayna) to drobet přeháněly se sny. Btw. hlavní role amerických hrdinů (podle pořadí na IMDB) - švéd, novozélanďan, jihoafričanka... první američanka na měsíci je z Londýna... jo, to je ten globalizační efekt, máme tam feminismus, černé, lgbt, ilegální imigranty, teď čekám co tam bude za další progresivistické legrácky :) ()

Zpátky doma (2019) (S01E06) 

Body děje byly dopředu tak mechanicky zjevné, že je to až škoda. Seriál jede v takové maniodepresivní sinusoidě, jednou jsi dole, jednou nahoře. Bujarost/kocovina. Líbí se mi dokončení (?) linky s von Braunem a jsem rád, že Slayton poletí na Měsíc, což v reálu nestihl. Jinak stejné vady jako předchozí díly, trochu moc plkání, trochu moc aktuálna, herci, co zrovna nejsou v ději, mají udržovací štěky (nebo ani to ne). ()

Ahoj Bobe (2019) (S01E07) 

K seznamu bodů, u kterých si nemohli pomoci a museli je tam narvat, přibyl posttraumatický syndrom válečných veteránů, prezidentský harassment, rákosková x liberální výchova dětí. Chybí terorismus a mlácení hlavou o kobereček, ale to se asi taky dočkáme. Taky čekám mladého Trumpa jako Luciferova bratra. Je to ale dějově a herecky velice dobré. ()

Trhlina (2019) (S01E08) 

Silný díl, kterému až škodí natahované citové vydírání. Tak se nám vše posunulo do "psychologického" filmu, kde jsou hlavním aspektem dopady událostí na duševní stav zúčastněných. Zajímavé. Nepřehrané, kupodivu. ()

Plavidlo v nouzi (2019) (S01E09) 

Pořádný dvoj-cliffhanger hodný předposledního dílu. Nebudu na něj brát zřetel, protože je poměrně jasné, kam se bude děj ubírat (jsem zvědav, jestli jsem se trefil). Epizoda je nabitá charakterním herectvím - a ukazuje se, kdo z herců na něj má, a kdo ne. V tomto ohledu drží standard a standartu hodně vysoko. ()

Město na kopci (2019) (S01E10) 

Dokonalost. Herecká i dějová. A potitulková scéna se Sea Dragonem mě nadchla. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama