Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Recenze uživatele Helo k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2019) (S01) 

Ron Moore je zpátky a opět ukazuje svojí šikovnost, kdy s pomocí alternativní historie nevtíravě a trefně nastavuje zrcadlo nejen tehdejší, ale i dnešní společnosti. Pro někoho, kdo nemá moc přehled o historii letů do vesmíru, bych ale nejdřív doporučil mrknout alespoň na From the Earth to the Moon a Fight for Space, který tomu dokážou dodat docela zajímavý perspektivy a kontexty - astronautický v prvním případě a byrokraticko-politický v tom druhým. ()

Season 2 (2021) (S02) 

První série stavěla na poměrně dobrý vyváženosti vztahových prvků, politiky s alt. historií a vesmírování, v čemž druhá série naprosto selhala. Dopadlo to tak, že její cca první dvě třetiny jsou silně telenoveloidní, navíc bohužel narozdíl od první série nezajímavě až nudně telenoveloidní. Ale pak přišly poslední tři epizody, který to všechno vynahradily! Vesmír a politika zase začaly hrát silnou a vlastně hlavní roli, vztahový momenty najednou získaly na síle a finále byl totální nářez, kterej by mě v trochu slabší chvilce donutil tomu zase napálit všech pět hvězd. Kvůli nepovedený první polovině ale zkrátka nemůžu... ()

Season 3 (2022) (S03) 

Co se týče telenoveloidnosti, vesmírování a politiky je to rozhodně vyváženější než předchozí série. Pořád to ale nedosáhlo zpátky kvality první série, protože ani tady už jsme se toho nastavování zrcadel moc nedočkali. Dvě vesmírný scény navíc působí jako dost silně inspirovaný Gravitací a Marťanem a CGI mi tu přišlo nejhorší, což je nejvíc vidět ve scénách, který vůbec full CGI bejt nemusely, ale nepochopitelně byly. Pro fanoušky scifi a hlavně tý realističtější je to pořád ale prakticky povinnost. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama