Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 8
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 8

Recenze (355)

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z EPIZODY VLAS: "Jestli mě policie bude potřebovat najde mě v kuchyni." // "Láska je hezká věc, dokud nedojde na peníze." // "Klamat úřady se nevyplácí a dělat z nás blbce už vůbec ne." // "Vlasy nejsou u soudu nezvratným důkazem." "Tak se jím musejí stát." // "Ale jestli je to vaše další hovadina, tak si mě nepřejte." // "Vám se přirozeně omlouvám, což nadřízení nedělají často." // "Nechtěl jsem jí zabít, ale ona byla mrcha!" ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jako velká milovnice krimi v různých polohách jsem byla velmi potěšena tímto seriálem, který mapuje vývoj kriminalistiky a dopad nových poznatků vědy na vyřešení zločinů. Zajímavé případy, vycházející ze skutečnosti a skvělé obsazení i režie (opět smekám před panem Moskalykem). Výborně jsem se bavila a navíc se dozvěděla spoustu zajímavých věcí. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, koprodukční záležitosti s tehdejší NSR dopadaly povětšinou výborně až skvostně a tenhle seriál je pro mě spolu s "Cirkusem Humberto" absolutní špičkou českých seriálů. Koncem série mu sice trošku dochází dech, ale pořád jen do silného nadprůměru. Napínavé příběhy, skvělé provedení, herecké výkony a báječná hudba Karla Svobody. Myslíte si, že se u nás ještě někdy něco podobného natočí? ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál jsem s radostí sledoval ještě na tehdejší Československé televizi a později na České televizi. Né, že by se tam odehrávaly nějaký extra kriminální zápletky, ale člověk se v jednotlivých dílech dozvěděl, co všechno v průběhu času vzniklo nového v kriminalistických disciplínách a jak k tomu všemu došlo. Hlavně v té době měla Československá televize kvalitní scénáristy a také kvalitní herce, kteří fakt hráli a né jako dneska, když si to ty košťata na tom place odříkaj a nedají do toho žádné emoce. No prostě, herecké výkony dnešních rádoby herců jsou nekoukatelné a kdyby se tento seriál točil v dnešní době, tak by se na to nekoukal ani Čáryfuk a to už je co říct!!! Tento seriál vznikl v koprodukci s našimi západními sousedy a v každém díle vidíme jiný případ, který vykresluje počátek toho daného kriminalistického oboru. Dozvíme se v něm mnoho zajímavých informací, které ještě dodnes používají policejní sbory na celém světě k odhalení všech možných zločinů. V každém díle hraje vždy jiná plejáda známých i neznámých herců, kteří jsou oděni v kostýmech vždy z toho daného období ve kterém se děj odehrává. V seriálu se taktéž podíváme do různých světových destinací a to nejen na evropském kontinentu. Fakt mě to bavilo a je fakt velká škoda, že ti čeští  budižkničemové nejsou schopni v dnešní době natočit zábavný a zároveň i vzdělávací kriminální seriál na který by se dalo koukat. Né, to oni si radši točej různé Kriminálky Anděly, Policie Modravy a další nesmyslný bezduchý shity, které samozřejmě přebrali zpoza velký louže, kde těch Kriminálek je nekonečně mnoho a všechny jsou na jedno brdo. Vždycky se tam stane vražda, pak přijede banda zakuklených kryploidů, kteří půl hodiny sbíraj pro normálního smrtelníka neviditelný důkazy a pak vždycky dostanou toho správnýho vraha, kterej se vždycky přizná i když je to většinou vždycky zkušenej kriminálník, tak se stejně pod tíhou těchto nepřímých důkazů přizná. A půlka přitroublých američanů na to kouká s otevřenou hubou a diví se a diví a nevěřícně kroutí tou vepřovou hlavou. A takhle to jde každý týden a týden dokud je smrt nerozdělí. Pak si člověk pustí tento klenot bývalé Československé televize a to ho fakt pohladí po duši, ať už promakanými příběhy, kvalitními hereckými výkony anebo skvělou hudbou Karla Svobody. Už se nám nevrátí pohádka našeho mládí a proto tomuto seriálovému skvostu s mojí oblíbenou kriminální tématikou dávám stoprocentních 100%. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výjimečný formát. 1. Skvělý výchozí námět psaný historií kriminálního zločinu. 2. Výčet hereckého obsazení vzhledem k množství postav sice obsáhlý, ale i ty méně známé, či v době natáčení začínající figurky dotvářejí zkušenější herecké figury. 3. Perfektní výprava navozující dobovou atmosféru. 4. Parádní ústřední, chápej úvodní, melodie. 5. Jednotlivé díly tvoří samostatný celek, takže divák nemusí seriál sledovat postupně a stejně se orientuje. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Natáčeno na dostihovém závodišti v Karlových Varech a obci Pecínov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se na hradě Pernštejn, Olomouci, Klášteru Doksany, zámku Dobříš, Pražském hradě - Rodolfově galerii, Praze - Vyšehradě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Seriál se nikdy nenatáčel v ateliérech. (M.B)

Reklama

Reklama