Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na německé seriály rozhodně "příjemná" změna, při čemž se tedy musíme přenést přes těch pár obvyklých super-explozí všeho, co létá, jede, plove či pouze leze, neustále klišácky stejných epizod a neuvěřitelných hlášek (V originálu má být "hláškami" mimochodem něco naprosto jiného, než to, co na hlášky pasoval jako obvykle povedený dabing.) ()

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, zase tí Nemci. Nevedia to s kinematografiou a aj tak si nedajú pokoj. Všetko, všetko zlé... A úplne by stačil jeden jediný diel. Niečo sa zomelie, priletí vrtuľník, všetko zachráni, pomedzi to sa riešia nejaké banalne vzťahy čo nestoja ani za reč a ide sa ďalej od jedného dielu k druhému. No načo ich točili viac? Skutočný zabijak času. Tak ako sú Nemci špecialisti na zbytočné herné simulátory (traktor, vysokozdvižný vozík, kosenie trávy a pod.), tak aj na serialy. No nedá sa mi inak hodnotiť... odpad! ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Ale kdepáák, tohle není odpad! Medicopter je seriál, který drží vše v solidním průměru a nemá se za co stydět. Nabízí nádherné záběry na Německo-Rakouskou přírodu, mnoho drsných příběhů a nebezpečných situací. Před pár lety jsem se na Medicoptera díval často a bavilo mě to, takže jít pod 3 hvězdičky by mi šlo proti srsti. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Na natočenie scény zrútenia Medicopteru 117 bol použitý skutočný vrtuľník, z ktorého boli odstránené turbíny. (patrik1177)
  • Seriál vznikl v koprodukci německé komerční RTL, která produkovala také seriál Kobra 11 (od r. 1996), a rakouské veřejnoprávní ORF, která často spolupracuje s německými soukromými televizemi. (patrik1177)
  • Seriál sledovalo v Německu v průměru 6 milionů lidí. Největší úspěch zažila druhá část druhé řady s názvem „Mission ohne Ausweg“, kterou sledovalo 6,75 milionu diváků. V mírné převaze jsou mezi nimi ženy, kterých je 53,8 %. (patrik1177)

Reklama

Reklama