Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Diskuze

Greenpeacak

Greenpeacak (hodnocení, recenze)

Navrhujem rýchlu, nevyhnutnú, bezbolestnú a milosrdnú smrť. Snaha režisérov už pripomína bájne dojenie mŕtvej kravy.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

NightPorter

30 Rock komentoval aktuální dění ve světě, parodoval ho, velké množství vtipů byla politická satira. To je pro mě nepoměrně inteligentnější než klasický schématický humor se šablonovitými postavami, jaký předvádí TBBT. A pokud jde o to, o čem TBBT býval dřív a čím je teď, seriál se jenom nevyhnutelně musel vyvinout, protože z původní vyloženě situační komedie se nedá těžit věčně, a tak se logicky přesunul do vztahovější roviny. Pokud jde o styl humoru či geek popkulturní odkazy, ty jsou stále stejné.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Uživatel Tom Riddle smazal svůj příspěvek.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Já si třeba nemyslím, že to bylo náročný na pochopení, to vůbec, spíš to ale dřív byla fakt sranda u který jsem se zasmála, zato teď mám někdy problém díl dokoukat.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

jo, v zasade mas pravdu, az na to s tim inteligentnim humorem a 30 rock... respektive co beres jako inteligentni humor... ale kazdopadne tady slo spis o to, ze ten serial (big bang) driv byl o trochu necem jinym...

na příspěvěk reagoval Tom Riddle, Tom Riddle

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Zběžně jsem proletěl posledních pár stran diskuze a narazil na cosi o tom, že snad kdysi bývávalo k pochopení TBBT zapotřebí mít znalosti fyziky, historie, a vůbec mít všeobecný přehled. To má být nějaký vtip? Zrovna u big bangu, kde i tomu největšímu stoupovi musí být okamžitě jasné, v čem vtip spočívá? Já fakt nechápu, kde lidi berou tenhle pocit, že Big Bang je (a nebo kdy býval) něco inteligentního, jeho kouzlo (a to že nijak skrytě) spočívá právě snad v tom, že je tak naprosto přístupný všem divákům, proto se vesele točí dál a diváci se za břicho popadají u joků, které se dějí dokolečka a dokola.

 

Pokud skutečně chcete sledovat sitcom který je nejen zábavný, ale i inteligentní, TBBT je celkem jednoznačně jednou z posledních voleb, je to takový "geek" ekvivalent 2 Broke Girls, kde místo joků o sexu a obřích dud Kat Dennings divák dostane joky o vědě (ke kterým samozřejmě není zapotřebí žádných faktických znalostí, protože zrovna jako laik přes vědu tyhle, si i panic užije joky Kat Dennings o sexu) a čím dál otravnějšího Sheldona.

 

Sitcom je žánr, který se ve většině případů nesnaží být inteligentní, diváci sitcomy sledují, aby se zasmáli, ne aby museli přemýšlet, a z toho důvodu právě sitcomy, které se o inteligentní humor pokouší, jsou buď rychle zrušeny (Arrested Development), nebo celou dobu svého trvání zápasí s minimálními ratingy (30 Rock).

 

Jakožto příklad sofistikovaného joku si vezmu na paškál právě Arrested, který jsem nedávno opětovně dokoukal (poprvé včetně čtvrté netflixové řady). Kdo sleduje (ač se domnívám, že na csfd je to málokdo), ví, že v seriálu se opakovaně objevuje herec Henry Winkler, proslulý rolí Fonze z Happy Days. Kdo se aspoň trochu orientuje v seriálovém světě a vystupuje na diskuzích, zná určitě frázi "jump the shark", která se používá prakticky všude, a jedná se o výraz, kdy se seriál víceméně zaprodá, a natolik uhne ze svojí původní myšlenky, že už nemá nic společného s původní podobou seriálu. Někdo snad i ví, že tahle fráze vznikla díky seriálu Happy Days, kde Henry Winkler v roli Fonze doslova přeskočí žraloka, na vodních lyžích ( http://www.youtube.com/watch?v=t4ZGKI8vpcg ) . No, a takový Arrested Development kupříkladu počítá s tím, že jeho divák tohle všechno ví, aby se potom zasmál vtipu, při kterém právník Barry Zuckerkorn, Winklerova postava v AD, o třicet let později od dob Fonze a Happy Days, už podruhé doslova přeskočí žraloka ( http://www.youtube.com/watch?v=gWENaZN7bMM ). To je vtip, na který člověk potřebuje mít přehled, aby ho pochopil, ne joky o Shatnerovi, Star Wars, Indym a podobné banality, kterými byl TBBT vždycky nacpaný. Vzpamatujte se, lidi, a nedělejte, že TBBT je nebo někdy byl něco víc, než úplně průměrná oddychová zábava.

na příspěvěk reagoval Greenpeacak, NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

Amberjack

no esli sis niceho nevsim, tak si mel tech lajn asi vic nez tri, toho si vsimlo i maly dite, ze druha rada byla nekde uplne jinde...

jako nedavno jsem se tu serialu zastaval, ze to neni takovej propadak, jak tu nekteri psali... ale zas na dalsi 3 serie to teda taky fakt nevidim... zas tak dobry, to bohuzel neni... ale vsak nas nikdo nenuti se na to koukat, nastesti.

na příspěvěk reagoval Petaxis

Amberjack

Amberjack (hodnocení, recenze)

Další 3 lajny, to je příjemný zjištění. Úvahy nad tou pokulhávající kvalitou jsou hodně subjektivní. Ničeho takovýho jsem si třeba já vůbec nevšim, 7. série je dokonalá.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Hrabka

Hrabka (hodnocení, recenze)

Nejlepší by bylo kdyby se rozešli s holkama a další tři série dělali kraviny bez nich jak první tři série. :-)

na příspěvěk reagoval NightPorter

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Greenpeacak

Áno a spolu s Českou po 1 dieli a je to otras :D Títo týpcu sa nedajú nadabovať,Sheldon tým duplom.Jediný sitcom čo sa mi páíčil nadabovaný boli Priatelia,SR aj ČR oba boli super dabingy.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Hlášky umelé,nútené,Raj vyložene pózerský a trápny,herci mi prídu akýsi unavení atď..myslím,že pri seriáloch tohto typu,kde sa dlhé série rehocete ako zmyslov zbavení je trocharenie a pojem ako "nájsť si niečo dobré z epizódy" jasný znak toho,kam to všetko speje..píšem to preto,že mám TBBT moc rád,nie že by som potreboval kydať..HIMYM som neprešiel cez prvý diel,absolútne ma to nebavilo,k tomu sa vyjadriť nemôžem.Mne to príde proste tak,že kedysi sa dalo krásne zamerať v konkrétnych dieloch na jednotlivé postavy a dať im viac priestoru v danom dieli,ako napríklad Sheldon a jeho parkovacie miesto a podobne,inokedy Howard vo vesmíre a jeho šialené správanie tam,teraz je to všetko jeden mix,každý sa tam nejak trochu prebere a nič výrazné..dúfam,že majú len slabšiu chvíľku,či sériu,ale trvá to už dlho.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

..Lucas..

jako je to napovazenou... uz je to nejakych 7 let, co zacal bigbang a dokonce skoro 10 let, co zacal himym (prvni tri rady stale radim jako velice kvalitni sitcom, mimoradne odhlizim od zbytku serialu :-D), jak je sakra mozny, ze se krome Modern family (a nejlepsiho serialu po Pratelich - Community, ktery ale absolutne neni pro kazdyho, tak ho sem nepocitam) nic poradnyho za ty roky neobjevilo?? Mozna je to tim, ze ta spicka tvurcu stale dal tvori dalsi a dalsi rady Dva a pul chlapa a tady tech veci? A nikoho novyho k tomu skoro nepustej?

..Lucas..

..Lucas.. (hodnocení, recenze)

Tak podle mě totiž ani jiný lepší sitcom v současnosti není.. Toto a Modern Family, jinak nic už tak dobrého neznám. Pro mě jsou nejlepší Přátelé a nic jinýho se tomu ani nepřiblížilo a to jsem toho viděl hodně.

na příspěvěk reagoval NightPorter

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

pajabuska

ale je... na imdb to rozhodne nekde v prvni 20ce nevidim... tady je to druhy... ale je to vule lidu, holt se s tim musim smirit. :-)

tom.cube

tom.cube (hodnocení, recenze)

NightPorter

Pro většinu lidí je TBBT to nejlepší, co v životě viděli (jednoduše proto, že toho moc neviděli), o čemž svědčí, že jde o 2. nejoblíbenější seriál.

na příspěvěk reagoval NightPorter

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

tak jsem dohnal manko 3. dílů... a byly naprosto, ale naprosto v pohodě... některý díly jsou slabší, některý lepší... ale pořád to nejni žádná katastrofa a člověk se u o toho dobře baví...

to již zmiňovanej HIMYM je pro mě sakra o několik levelů horší... tam když se sakra povede díl, tak je "koukatelnej" a nesere mě....:-)

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama