Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Trvalo sice pár dílů, než se to pořádně rozjelo, ale jakmile se tak stalo, tak už to byla jedním slovem paráda. Plno popkulturních narážek, tuny hlášek, nadhled, parodie na různé žánry (díl s paintballem rulezzz!) a výborně napsané a ještě lépe zahrané postavy. No prostě všechno co má pořádný komediální seriál mít. Jenom postava Abeda mi přišla místy až moc přestřelená, ale i na toho se dá časem zvyknout. Po první sérii má Community dostatek potenciálu na to stát se komediálním klenotem, uvidíme jestli si kvalitu udrží i v nadcházející sérii.....Update po 2. sérii: Tak další série pokračovala ve vynikající formě ze závěru sezóny a počtem hlášek, odkazů a výborných postav nemá Community na poli komediálních seriálů momentálně konkurenci. I ten Abed už je cool. Chci na Greendale a chci tam hrát paintball!! ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí první a druhé řady zvedám na ultimátní počet, protože to, jak se v Community pracuje snad s veškerými myslitelnými typy diváctví mě uchvacuje čím dál tím víc. Nejde jen o to, že Dan Harmon "watched TV in the 80´s" což je v dnešní době asi nejčastější kvalifikace na tvůrce seriálu, ale hlavně při tom vstřebal to, JAK seriál funguje a nejenom mísení jednotlivých druhů humoru( prudce osmdesátkový Chevy Chase vs. meta-filmování) , kdy se podobně jako v animovaném Rangovi před kamerami bežně komentuje průběh a funkce příběhu v příběhu samotném, postavy o sobě mluví jako o postavách v podřadném seriálu, kde jsou veškerá klišé pečlivě zkoumána, odkazována, rozkrývána a přitom STÁLE fungují a přitom baví v klasickém sitkomovém narativu. Samotmému by mi stačily ty tuny odkazů, často přecházející v pastiš v rámci episody i celého filmového světa, ale je to to nepřekážející zapojení se všemi ostatními prvky, které tomu dávají ten nerušící výsledný feeling. ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Pro mě je ta Community hlavně první tři série, které jsou uvědomělé, originální, vtipné, doopravdy chytré a kde každý díl bez ohledu na to jaké šílenosti se dějí kolem, sází hlavně na skvělé hlavní postavy... No zbytek už známe. Harmonův odchod se na show extrémně podepsal a po, pravě, třetí sérii bylo znát, že nic lepšího neuvidíme. Čtvrtá série se stala "vtípkem pro zasvěcené", ale pořád tam alespoň fungovala chemie díky skvělému castu. Když se Harmon vrátil do páté série zprvu jsem byl nadšený, opět jsem viděl tu kanonádu gagů a takový ten potenciál toho, že se možná dočkáme smysluplného konce. A pak přišli odchody a hlavně odchod Troye, a to byl podle mě pro show ten hlavní zabiják. Po tom už to šlo celé do háje a na Harmonovi bylo znát, že se mu to sype jak domeček z karet. Postavy si nedrželi obličeje, byly otravní a nevtipní. U šesté série už jsem se nesmál. Jsem rád alespoň za poslední díl, protože díky němu alespoň vím co za tím vším stálo a ikdyž jsem z toho smutnej mám alespoň představu toho co bylo, a toho co Community mohlo být. Těší mě představa, že existuje paralelní vesmír ve kterém se lidé dočkali všech dílů s původním castem a tvůrci... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jj, super seriál, ktery me moc baví. Na takovou vejsku bych chodila moc ráda, takhle moje college experience rozhodne nevypadala. Jedine obrovské minus, ale opravdu obrovske, gigantické mínus je postava Pierce, kterou z celého srdce nenávidím. Chevy Chase je snad nejnesympatictejsi herec na světě a jeho serialova postava je odporna. Skoda, že tam vubec je nebo ze se jako idiot Chevy Chase nezachoval mnohem dřív nez behem 4 sezony. Škoda.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes poměrně žalostnou šestou (asi definitivně poslední) řadu sitcom, který mě po většinu času bavilo sledovat a neotrávilo mě to po pár dílech. Původní parta skvělá, s postupným odchodem jednotlivých členů i celý seriál ztrácel šťávu, ovšem ty absurdní zápletky se povedlo zachovat, ačkoliv už mi leckdy přišlo (hlavně v té poslední sérii), že tvůrci vaří z vody a utahují si z nejrůznějších klišé ne tak povedeně jako dříve...7/10 ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • V niektorých epizódach môžeme počuť narážky na konkurenčný seriál Glee (od r. 2009) od stanice CBS. Ten sa vysielal od rovnakého roku a bol populárnejší ako Community. (David_SVK)
  • Abed je muslim, Troy je členem Svědků Jehovových, Shirley je křesťanka, Annie je židovka, Jeff je agnostik, Britta je ateista a Pierce tvrdí, že je buddhistou (i když je členem vesmírného kultu). (Zuzyzss)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama