Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Renie42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle seriálu jsem vyrůstala. V pubertě jsem si říkala, že budu také lítat s helikoptérou, když ji tam řídila pilotka Biggi. Úplně jsem se v tom viděla. Kromě Kobry 11 je to německý seriál, který opravdu můžu. S rozpětí let vidím, jak některé scény, které mají být dramatické, jsou nakonec tak trochu úsměvné, že by se to doopravdy nemohlo stát. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Možná by ten seriál bylo lepší zpracovat, tak že by ten vrtulník neměli. A my se mohli dívat, jak lidi marně čekaj na pomoc, který se nedostanou, protože Německo má ekonomickou krizi v lékářství, tak nemůžou nakoupit nové vrtulniky a tímpádem se nikdy nikoho nepodaří zachránit. Takhle je to jen obyčejná nuda, kdy všechny díly si jsou podobný jak vejce vejci. 15% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Náhodou, Medicopter je podle mého názoru velmi dobrým německým seriálem, i když trošku slabší než mojí oblíbení Specialisté a Rex... Tento solidní seriál jsem sice už pár let neviděl, ale když jsem byl malý, strašlivě mě to bavilo a rád jsem na to koukal. Vždycky jsem potom chtěl letět v Medicopteru a nakonec se mi to splnilo... Kdyby tento seriál znovu vysílali, myslím, že bych ho i teď velmi rád uvítal. Ono je to totiž velmi dobré drama s koukatelnou akcí. Pro mě 65% a to až s odstupem času... ()

OliverCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě zaráží nízké hodnocení, rozhodně si to nezaslouží odpad. Už od svých 11 let jsem na tento seriál spěchal ze školy domů, naprosto jsem hltal každý díl. Pamatuji si, jak jsme si v družině hráli na posádku medicoptru 117 a dokonce jsem si plánoval, že až vyrostu budu pilotovat vrtulník. Je to seriál plný sympatických herců, akce a napětí i ten občasný humor tomu nechybí. Samozřejmě tento seriál nelze řadit do reálných věcí ze života, je snad všem jasné, že záchranné posádce vrtulníku nepůjde každou akci o život, a nebudou se účastnit práce policistů, jako tak v některých dílech bylo. Ovšem nejedná se o dokument, a proto nechápu názory některých z vás a snížený počet hvězd jen kvůli tomu, že takto to v reálném životě nechodí. Nevím jaký názor bych na to měl momentálně, ale ve svém dětství jsem rozhodně nekoukal na odpad, naopak jsem se díval na jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, v tě době nejlepších co jsem znal. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

V rámci německých seriálů rozhodně jeden z těch lepších. Pro mě osobně je to seriál mého dětství. Jednou jsem v televizi zkouknul první díl a pak jsem se neubránil sledování dalších dílů. Postavy se mi silně vryly do paměti a některé jejich záchranné akce taky. Některý díl je nudný, jiný lepší, další zas perfektně vygradovaný - nicméně i tak se to pro mě stalo nezapomenutelnou klasikou. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Overaly pro potřeby seriálu vyrobila dnes již neexistující německá firma Fire Fly Fashion a červené bundy pro lékaře a zdravotníky vyrobila firma Fristads. Bundy bylo svého času možné i zakoupit, samozřejmě bez nášivek Medicopteru 117. (patrik1177)
  • Herec Urs Remond, který hrál v seriálu doktora Marka Harland, si zahrál v seriálu již dříve, a to pilota letadla v epizodě „Jak štvaná zvěř“. (patrik1177)
  • Herci se často pouštěli i do odvážných scén a kaskadéry se nechali dublovat jen v některých případech. Díky extrémním bezpečnostním opatřením nedošlo k žádným vážným zraněním. I při akčních scénách platilo, že na prvním místě je bezpečnost. Serge Falck, který hrál saniťáka Petera Bergera, si na řece Dunaji při natáčení epizody čtvrté řady s návzem „Inferno“ přivodil luxaci zad. (patrik1177)

Reklama

Reklama