Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 662)

Demonic189 

všechny recenze uživatele

1. SERIA - klasicky začiatok vacsiny serialov, bojazlive vystrkavanie rôžkov, opatrne predstavovanie postav a nesmele vtipky *** a 1/2, 2. SERIA - vykročenie tou najspravnejšou nohou, 99% časti tejto serie je priam genialnych a ja nariekam smiechom a hltam slovo za slovom (Ano, Sheldon je genialna postava, ktora nema momentalne na obrazovkach konkurenciu), hlavne epizody s Terminatorkou, susedkou, darčekmi, matkou či Leonardovou frajerkou su fenomentalne *****, 3. SERIA - mierne poľavenie v dobre nakročenom smere, avšak i tak skvela zabava **** a 1/2, 4. SERIA - uz tu mame akosi mnoho postav a časti, kde viac dominuju už niesu tak "kulervouci" ako to bolo v začiatkoch tohto serialu. Ale i tak je mnoho epizod takpovediach fantastickych a tie jednoznačne dominuju ****, ()

strycekmaso 

všechny recenze uživatele

Asi vám budu připadat jako totální neznalec, ale podle mě je to děsný seriál. Nemám moc v oblibě seriály, hlavně ty, které vysílá Prima cool. Někdo řekne nějakou přiblblou repliku a ozve se ten příšerný umělý smích, který dělá z toho diváka naprostého vola. Dokážu snad sám zjistit jestli mi ten vtip připadal legrační nebo ne! Umělý smích prostě pohrdá nebo se vysmívá divákovi, který na to kouká. Herecké výkony nejsou moc dobré. Prostě tahle komerční slátanina mě minula. Nejraději bych tyhle seriály zrušil!! ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí pěti sérií měním hodnocení ze čtyř na plný počet. Tuhle partu si prostě zamilujete. Důrazně však varuji před českým dabingem, který je příšerný a dělá z mimořádného zážitku v podobě výborných hereckých výkonů (jejichž nedílnou součástí je také hlasový projev protagonistů - hlavně Sheldona a Howarda) tuctový sit-com. Pokud nevládnete dobrou angličtinou, potom sáhněte po verzi s titulky. Nebudete litovat. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnevtipnejších seriálov označovaných ako vtipné. Totálne nesympatické postavy produkujúce lacný a prvyplánový humor, ktorý môže rozosmiať len fakt tých prízemných. Užívateľ Aldoran zhrnul podstatu seriálu dokonale ... ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Při tom nepřeberném množství amerických sitcomů, jaká sociální skupinka nám ještě schází? Čím přilákáme nové diváky? Ano, sestavíme skupinku geniálních fyziků (ovšem, kromě tebe Wolowitzi!) a budeme je konfrontovat s námi smrtelníky. A ono to zafungovalo... k obrazovkám zasedlo i pár lidiček, dokazujících si tak svůj intelekt. Na fyziku jsem absolutní mimoň, ovšem postava Sheldona mi vystačila na hodně dlouho. Když jeho temná síla začala pomalu upadat, tvůrci přihodili Amy. V pozdějších dílech už mi ale začala poněkud vadit předvídatelnost většiny eskapád. ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Čtveřice nerdů narazí na reálný svět v podobě poněkud barbínkovské nové sousedky. Jejich každodenní patálie s pro ostatní lidi banálními věcmi jsou vtipně podány. Leonard, snažící se dobýt srdce přes chodbu bydlící krasavice. Howard, snažící se dobýt srdce (a nejen to) každé ženy a dívky, kterou potká. Rajesh, který je tak stydlivý, že není schopný promluvit před jakoukoliv ženou (a dívkou, kromě matky a sestry). A nakonec nejgeniálnější a zároveň nejasociálnější součást čtyřlístku, Leonardův spolubydlící Sheldon, který chápe každý již zaznamenaný vědecký jev, ale není schopný pochopit lidské bytosti. Do jejich světa se alespoň částečně snaží nahlédnout výše zmíněná Penny. Seriál je splněným snem každého geeka ()

007. 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál. Nelepší jsou první tři epizody, v dalších dvou mi to trochu kazí Sheldonova přítelkyně a co jsem měl možnost vidět díly ze šesté řady, tak ta je zatím ještě o trochu slabší, ale po dokoukání celé řady je i ta šestá skvělá. jestli v sedmé řadě natočí díl o prvním intimním zážitku Amy a Sheldona, tak to bude určitě nejlepší díl ze všech. Přesto pořád 100% za originální nápad, kdy je seriál postaven na jedné obyčejné holce a samých doktorech a inženýrech a se sheldonem mám mnohé společného. Po třech dílech sedmé řady jsem nadšen, první a třetí díl je suprovej. Jen tak dál. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Hodně rychle si získala moje sympatie takhle průměrná pětka [suma (IQ Leonarda + Sheldona + Raje + Wolowitze a Penny) / 5 = průměrné IQ], nic proti Nebrasce, ale s unikátními jednotkami. Seriál je sice postavený na Sheldonovi Cooperovi, který vlastní zřejmě nejširší sbírku asociálních poruch, ale celkovou atmosféru geek přátel skvěle doplňuje Rajesh, který je jinak mimo filmové plátno strašně veselý a pohodový člověk, v kontrastu se strašně nesympatickým až úchylným Wolowitzem alias "židem když se mi chce". Kupodivu nejméně vtipným je v celé partičce hlavní postava Leonard, i když je to on, kdo první otevře ostatním oči nad sebou samými svou zamilovaností do Penny, která je sympatická a... toť vše. ()

Chip89 

všechny recenze uživatele

Seriál, u kterého se vždycky strašně nasměji a to jim z padesáti procent vůbec nerozumím. Stejně asi jako Penny:D Bavím se směji a říkám si, že jsem šťastná, že jsem méně inteligentní. Jen český dabing mi leze na nervy na tohle se člověk musí koukat v originále jinak to není ono. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Spolu s Ajťáky zahájily tyto dva seriály boom zájmu o ty asociální nerdy za počítačem a ukázaly, že v téhle oblasti jsou sitcomové možnosti ještě neprobádané a naopak velice dobře využitelné. Sheldon představuje dnes již legendární prototyp namyšleného nerda, který se v žádném jiném seriálu v takové formě nevyskytl. Rajova neschopnost komunikace s ženami je mnohem absurdnější, než v jakémkoliv jiném seirálu. Prostě svět ajťáků přináší nové neotřelé postavy a stejně tak roustoucí svět ajťáků už konečně potřeboval nějaký seriál o nich samotných. :-) ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Co ještě o Big Bangu napsat a nenosit dříví do lesa... Snad možná tu malinkatou drobnůstku, bez které by to bylo naprosto dokonalé: Penny. Je jasné, že pro fungování většiny scén musí být tahle postava co nejvíc ´antigeekovská´, ale občas tvůrci zajdou do extrému a to mi pak prostě kazí dojem. Aby i po oznámení toho nejznámějšího faktu z filmového nebo vědeckého světa zůstala civět s otevřenou pusou a zmohla se jen na vyjevené "What???" a vzápětí si objednala desítky bot... to se pak člověk zákonitě musí ptát, čím Leonard přemýšlí když o ni tolik stojí... Protože je víc než zjevné, že tihle dva se k sobě nehodí ANI NÁHODOU a tak tomuto vztahu nefandím, prostě nemůžu... Ale jak jsem řekla v úvodu, je to jenom drobnost kterou vždycky zasype lavina té nejlepší zábavy. A Jima Parsonse nejde nemilovat... :) ()

waska 

všechny recenze uživatele

Nemá chybu, výborní jsou všichni v čele se Sheldonem. A vůbec to není s přibývajícími díly trapné a opakující se, jak tu někde zaznělo.. ()

Mastersn 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejlepší komediální seriál jaký jsem kdy viděl,pokaždé tu najdu něco nového čemu se ze srdce zasměju.Tuhle partičku fakt žeru."Přátelé" a jim podobní nechť jdou se zahrabat.Navíc seriál si drží pořád stejnou úroveň od první řady nastavenou. ()

florik 

všechny recenze uživatele

Opravdu mi ňakej 40ti letej homoušsej idiot nepřijde vtipný. Narozdík od Neila P. Harrise ne. Tom Riddle to skvěle vystihl. Není to dobrý seriál, ale co je dobré - intro. Takže za něj tu hvězdu! ()

Blondpipi 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu, co týpek to pako, a z nějakýho důvodu paka milujeme :) A i když né úplně všechny gagy jsou tu založeny na yntelychentním humoru, blbinky typu Sheldonova klepání na dveře ...Penny, Penny, Penny, Penny, Penny, Penny, Penny, Penny, Penny, Penny......mě prostě baví :) Palec hore, kalhoty dole...i když u téhle čtveřice prototypu vědců, bych o to snad ani nestála, a pak že chytrý mozky jsou přitažlivý, cha cha.... ()

wolfinek11 

všechny recenze uživatele

Teorie velkého třesku patří mezi mé nejoblíbenější seriály. A to oprávněně, neboť Sheldnův humor opravdu stojí za to. Mohla bych na to koukat stále dokola. Nechci nic vytýkat dabérům, avšak v originálním znění je seriál mnohem lepší. ()

Heinz93 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru nejkvalitnější seriál posledních let, který si stále drží velmi vysokou úroveň. Jen tak dál. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama