Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 662)

tjamja 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé rozvaze snižuji své hodnocení z 5* na 1. Z naprosto skvělého seriálu udělali vrchol trapnosti. Škoda, že neví kdy seriál ukončit. ()

Lucibuska 

všechny recenze uživatele

Od prvního shlédnutí tohoto seriálu jsem jím naprosto pohlcena. I přesto, že nejsem vědec pobaví mě vědecký humor. Postavy jsou skvěle propracované, děj humorný. Pokud si chci pustit něco nenáročného a zároveň zábavného, volím tento seriál. ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Zatím mě to nezaujalo. Moc nemusím Sheldona, ale to se třeba změní. Třeba až budu mít čas tak to zkouknu celé a přehodnotím svoje hodncení a přepíšu komentář. ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější seriál všech dob ! Možná jednou jsem se pousmál, jinak nic. Na Přátele to nemá ani omylem ! ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Penny...Penny...Penny... Mít Dr. Coopera za souseda asi bych jej, nebo sebe zabil. Nebo bych provozoval KOITUS tak hlasitě, až by se konečně odstěhoval. Mohl bych ho strčit do výtahové šachty... výtah stejně nejezdí a on by to bral jako úsporu času i energie, namísto chůze po schodech. Je to tolik způsobů, já toho Leonarda vážně nechápu... :D ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Joujoujou.. Sheldon vladne, Leonard zabiji, Rajesh trumfuje, Howard boduje a Penny je kost.. Vsichni skvely herci, vecne skvelej humor, nejlepsi dej, nejlepsi napady, zadnej dil neni suchej, boze pozehnej tomuhle serialu at nikdy neskonci.. Viva La BBT!!! ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

První série jsou stále výborné a opravdu vtipné (5*). Bohužel s přibývajícím dámským osazenstvem a párováním se s přítomnými pány se hodně vytrácí skutečná zábava (vyplívající o střetu světa geniálních nerdů a jejich sexy sousedky), podobně jako to bývá i v reálném životě... poslední série jsou pro mne už téměř nekoukatelné... škoda. Hodnocení je tedy průměr od geniální první série až po ty naprosto nudné poslední. ()

lacerta 

všechny recenze uživatele

První dvě řady jsem ještě brala jako celkem vtipný seriál. Tak 4* ok. Nechápu, jak je možné, že to tenhle seriál dotáhl na 9 řad. V podstatě je to xx dílů o tom samém a tak nepřekvapí ani děj, ani vtipy. Bohužel nejsem divák, který ocení podivné postavy typu Sheldon (paradoxně možná, kdyby tam nebyl, tak by mě to bavilo o fous víc) a ani nebude nadšený z "krásky" typu Penny. Takže pro mě ztracený čas. Od nesympatických herců a postav, které jsou postupně otravnější a otravnější, až po ujeté zápletky. ()

987Castiel 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej epizóde 9. série som už stratil všetok nádeje na lepšie časy. Niekoľko sérií bolo úžasných a nevidel som problém nedať plné hodnotenie, dokonca je TBBT môj obľúbený sitcom ale kvalita dochádza, nápady sa vytrácajú. Hlavnú príčinu vidím v strate vlastnej identity, pretože ťažiskom popularity boli všetky "science, tech, geek, nerd..." záležitosti ale posledných niekoľko rokov je to už prevažne o vzťahoch - rovnako ako XY iných sitcomov. Dr. Sheldon v podaní Jima Parsonsa je stále výkvet ale už predstavuje jediný motív ďalšom sledovaní. Je mi z toho smutno ale spád akým sa tvorcovia uberajú už nie je hodný plného hodnotenia. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

po 9 letech a porad se tesim na dalsi epizodu, sice uz ne tak moc, ale porad me bavi. Chuck u me byl naprosto mimo, jelikoz mam vaznou alergii na 2 a pul chlapa, ale BBT je jeho veledilo, sice asi neprekona pratele, ale to zhodnotim az casem. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

K posledným sériam znižujem hodnotenie, nakoľko pôvodná podstata filmu sa už vytratila a z filmu sa stal klasický romanticko-rodinný brak. Na začiatku to bolo o asociálnych vedcoch, ktorí mali problém adaptovať sa v "našom" svete, s inteligenciou presahujúcou ďaleko fantáziu obyčajných ľudí, no novými časťami má každí z nich už ženu, či len dievča (Raj dokonca dve) a ústredná myšlienka géniov sa zmenila na myšlienku obyčajných ľudí s bežnými problémami. Vtipy tam ešte stále majú vysokú úroveň, preto aspoň 3*, no to je asi tak všetko z pôvodného konceptu. Kde sú tie časy, keď ešte Leonard Penny len dobýval? Teraz sú už manželia, Howard s Bernadette čakajú dieťa, Sheldon s Amy už spali, Raj sa už vie rozprávať so ženou bez alkoholu - v skratke - už to nieje tá banda úbožiakov, ktorý nevedeli ako sa chovať v bežnom svete. Seriál sa vyvíja, tak isto ako ich postavy, no nepáči sa mi to, lebo tým čím začali tam už dávno nieje... Takže - je to stále fajn, no už to nieje to, čo to bolo na začiatku.. 3* ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Tento sitkom je definícia overrated, hit or miss. Sheldon je síce riadny debil, ale prestane vás baviť aj on... Kaley to zachraňuje ale nič svetoborné... hodnotenie nechápem. Primitívny intelektuálny humor ako stvorený pre homosexuálov (tým nechcem nič povedať samozrejme, ale je to tak)... gíč ()

Vairon 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, některé epizody jsou vážně i vtipné a narážky na vědu nebo třeba i filosofii se mi líbí. Ale jinak se až křečovitě drží schématu vtip o fyzice -> vtip o sexu -> vtip o matematice -> vtip o sexu -> vtip o komiksových hrdinech -> vtip o sexu -> vtip o některé ujeté charakterové vlastnosti jedné z hlavních postav -> vtip o sexu. A tak jednou za pět dílů s vtipem o sexu dokonce spojený i sex samotný. ()

janinka123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny postavy tohoto seriálu jsou skvěle promyšlené a všechny mám ráda. Přesto mám ale nejradši Penny, Amy a Sheldona, který se vždy postará o většinu vtipných momentů. Jeho inteligence mě prostě baví! ()

MrsTecka 

všechny recenze uživatele

Zatím se pohybuji kdesi v první polovině druhé série a čistě vzato je celý seriál o tom, že se lidé v pozadí smějí složitým fyzikálním definicím. Ale právě proto je to tak geniální seriál. ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Je to podobné jako Přátele, ale bohužel Přátele byli první a hlavně, u Přátel oceňuju naprosto geniální výběr charakterů a postav, které dohromady dávají směsici vlastností každého z nás. Kdežto tahle partička jsou jen lidé z nějakého oboru a ne moc podobní nám všem... I specifický červený trpaslík má mnohem lepší charaktery postav, opět vtipně našroubované na přirozené vlastnosti lidí... U tohohle seriálu vidím pouze vtip bez tak silné promyšlenosti. Podobně jako třeba Partička IT. Nemá to tu hloubku... ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

Dookola sa opakujúci ten istý princíp - ktokoľvek koho máme považovať za nadpriemerne inteligentného (máme, ovšem ľudia čo sa s ľuďmi majúcimi PhD z fyziky naozaj stretávajú s tým budú mať problém) zapotí nejaký techno-bable nezmysel, a následne akože blb (v tomto prípade zväčša Penny) ho nejakým stupídnym spôsobom buď zotrie, alebo zotrie seba. A v kuse dookola. Ďalšia vec - Leonarda, totálneho ufňukanca a slizkého zmrda (pri ktorom som asi prvýkrát pochopil, že naozaj dakto môže mať neprekonateľné nutkanie dakomu pridrbať, a to opodstatnene), ktorý mi zaprvé neustále liezol na nervy tým vykrúcaním svojej nechutnej držky nahor, za druhé, svojou neuveriteľnou slizkosťou, za tretie, svojím absolútnym zmrdstvom voči akože "kamarátom" (napr. Howardovi ihneď preberie možnú známosť - a neskôr sa čuduje, že mu ktosi neverí a nenechá ho s priateľkou o samote, alebo sa sám prizná, že sa "znižuje" na Pennyinu "úroveň" len preto, že sa jej chce dostať do nohavičiek), majú evidentne diváci pokladať (a kupodivu aj pokladajú) za toho dobráka. A zaujímavý postreh - naopak Sheldona, ktorý zjavne ako jediný z tej grupy má zásady (Wila Wheatona v kartách nechá vyhrať, napriek tomu že ho mohol poraziť, Penny bez akýchkoľvek okolkov požičia peniaze atď.), diváci považujú za toho najväčšieho čuráka. A sám som geek/nerd - čiže som sa pohyboval/pohybujem sa v týchto kruhoch, ovšem napriek občasnej podobnosti (povrchnej podobnosti - mám na mysli to, že autori používajú ako rekvizity comics, sci-fi, fantasy, gamesy (stolné aj PC/konzolové), con-y) to s realitou veľa spoločné nemá - naozaj som nezažil, aby sa k sebe kamaráti chovali ako idioti. Skutočne, celý ten humor je postavený na akoževtipnosti (idiocii) nerdov z pohľadu akoženormálnych jedincov. S IT Crowd neporovnateľné. Je zaujímavé, že v dobe keď sa ide každý posrať z politickej korektnosti (najmä v USA), a ak by dakto natočil napr. seriál o cigošoch (v ktorom by vždy v pozadí zaburácala salva rehotu, ak by hlavný hrdina čosi čórol/dakomu zapičoval) padali by hlavy, je možné natočiť seriál, ktorý si zjavne robí prdel z ľudí, ktorí sa podieľajú na vývoji technológií bez ktorých sa títo posmievajúci sa dnes nedokážu zaobísť. A BTW: https://www.quora.com/What-are-the-instances-where-The-Big-Bang-Theory-has-copied-scenarios-of-Friends http://news.tvguide.co.uk/10-ways-the-big-bang-theory-ripped-off-friends/ ()

eliskakoz 

všechny recenze uživatele

Kdo by si neoblíbil extrémně inteligentního Sheldona, geeka Leonarda, který záhadně sbalí, nakonec si dokonce i vezme, neuvěřitelně krásnou Penny? Znám jen málo seriálů, kde by si člověk oblíbil snad opravdu každou postavu. TBBT byla pro mě, až třeba do 7. série, nejlepší komedie, I've ever seen. Pak se to ale bohužel pomalu začínalo zvrhávat do jakéhosi mainstreamu, který celý seriál pohltil a stala se z toho jen věc na zaplácnutí volného času. Škoda. ()

RKBoy 

všechny recenze uživatele

polnoc - klop klop PENNY klop klop PENNY klop klop PENNY.. čo je sakra, Sheldon ?! ......... Ale nič necháme to na ráno. po Priateloch to najgeniálnejšie a najoriginálejšie na poli sitcomov. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Seriál doporučím, od 1. do 7. řady za 100%, každá další pak -5% dolů...Tenhle seriál pro českého diváka jednou, a už to bude brzy, zabije český dabing. Snaží se o to od začátku. A jak v dalších řadách herci i realizační tým stárnou a scénaristům ubývá originálních a vtipných vědeckých zápletek, je to čím dál tím víc vztahové a užvaněné. Věřim, že někde na Primě Cool mají nějakou mašinku (vlastně dvě mašinky, druhá je na Top Gear) a ta přehrává BBT pořád dokola a dokola, dokud planeta neshoří po nárazu mega asteroidu (který mohl objevit Rajesh). *** A to jsem velký fanda BBT a rád se k ní vracím. K prvním řadám, až cca k 6. a 7.seasons.. A jelikož jsem si obstaral epizody v původním znění, netýrá moje uši upištěná Penny a můžu se potěšit pěveckými a imitátorskými dovednostmi Simona Helberga. A mnoha dalšími schopnostmi všech postav, včetně zpívajícího Sheldona..Jojo, diváci primy to vědět nemůžou, ale Jim Parsons je opravdu velmi talentovaný muzikant a pěvec. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama