Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

HAL 

všechny recenze uživatele

První řada - po cca desátém dílu následuje několik slabších dílů ze kterých se zdá jako by postavy ztrácely šťávu a břitkost... ale to je jen opatrný nádech před smrští geniálního humoru který přesně navazuje na to čím seriál začal. Brilantním vysokoškolským humorem, satirou korektního chování, dokonalých popkulturních narážek a sem tam i tak trochu pošahaným úletem do vesmíru čiré absurdity. Druhá řada - vrcholy už nejsou tak vysoké, ale celá sezona v průměru pořád cloumá bránicí dost silně na to, abych ji s chutí sjel během dvou dnů. Třetí řada - po prvních dílech se zdá že postavy autorům umírají pod rukama, zábavný nadhled a dělání si srandy z hyperkorektnosti se kamsi vytratil, a popkulturní parodie se také vyskytují jen ve stopovém množství. Čtvrtá řada je na tom místy už docela slušně, a v páté jde dokonce doslova o návrat na vrchol. Six seasons and a movie! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je kvalita jednotlivých dílů velmi proměnlivá, neskutečně typologicky přesné herecké obsazení na to dává zapomenout. Po dlouhé době se tak můžeme těšit z opravdového hereckého koncertu lidí, kteří vědí jak načasovat vtip a - v případě geniálního Chase - jim k tomu mnohdy stačí jen výraz ve tváři. Množstvím vyšinutých a nedospělých jedinců bych Community přirovnal k filmům Wese Andersona (a takových děl není nikdy dost). // Čínský učitel španělštiny señor Chang a Chaseův xenofobní homofob jsou bez debat jedněmi z nejlepších charakterů amerického sitcomu za poslední desetiletí. // S postupujícím časem se z toho vytvořila naprosto svébytná POP POPkulturní parodie na všechno možné i nemožné. Nejlepší je, že každý díl je tématicky úplně jinde než předešlý a přesto se daří udržovat jakýs takýs vývoj postav. Až se divím, že to NBC nechává běžet tak dlouho, za ty xenofobní, sexistické a 9/11 zesměšňující narážky je musí mnozí nedovtipové pekelně klepat přes prsty. ()

Reklama

Džany 

všechny recenze uživatele

V poslední době nejlepší oddechový seriál s vtipnými hláškami, pečlivě napsanými charaktery a skvělou atmosférou. Samotný děj je prostý, ale skvěle a hlavně docela reálně vyobrazený. Obsazení je opravdu úžasné. Nejsympatičtější postavou tu pro mě je bezpochyby Abed, který pobaví už v prvních pár vteřinách pilotního dílu, pak následuje Ken Jeong , co jako učitel španělštiny a poté student vypouští z pusy jeden gag za druhým a sám se tím stává asi nejvtipnější postavou celého seriálu. Za závěrečně scénky musím přihodit tu pátou hvězdu i kdybych nechtěl. ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odkládal Community, ale nakonec po delším přemlouvání jsem to hecl a hned první díl mně velice zaujal a každým dílem jsem to žral více a více! Všechny postavy geniální - Jeff - Britta - Abed - Annie - Pierce - Troy a Shirley tvoří vynikající skupinu a každý má něco do sebe! K tomu ještě seňor Chang a děkan. Každý díl, co jsem zatím viděl, tak mě docela rozsekával. Mezi zatím úplné top epizody: batman, paintball, mafia chicken. První série: 100% Druhá série: 95% Třetí série: 85% (Bohužel druhá půlka série už mi připadala hodně přehnaná oproti prvním dvou řadách, takže doufám, že 4. série bude spíše ve znamení prvních dvou) Ale stále je to jeden z nej. seriálů, co jsem sledoval. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, NE-chci spadnout do dalšího úžasného komediálního seriálu! Jako by už tak těch filmů, Dexterů, Fringeů a Doktorů Housů nebylo dost! A dál? V dubnu tu máme Hru o trůny, v červenci další řadu Breaking Bad... Co se dá dělat: spalte knihy, prodejte herní PC a zatáhněte žaluzie (venku je dneska fakt hezky) - Amerika se nás rozhodla zabít papučovou kulturou. Čekal jsem odvar Big Bang Theory, místo toho jsem dostal něco jako Takovou moderní rodinku na škole prodchnutou pop-kulturními hláškami a odkazy. I´m in. ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Seriál se natáčí na Los Angeles City College v Kalifornii. (Mara12)
  • Úvodnú znelku má na svedomí americká skupina The 88, ktorá skladá hudbu pre mnoho seriálov, znelka sa volá "At Least It Was Here". Skupina po odvysielaní celej série nahrala k znelke celú pesničku. (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama