Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

První řada - dokonalá. Druhá řada - dokonalá. Třetí řada - taky celkem dokonalá. Čtvrtá řada - úpadek. Pátá řada - dokonalá. Šestá řada - dokonalá, #SaveGreendale #AndAMovie. Geniální krok vrátit zpět showrunnera Dana Harmona. Kvalita zůstala zachována i s odchodem některých ústředních postav a příbytkem nových. Abed > Sheldon. Není to až tak pořad vyloženě pro geeky jako takové, ale znalci filmů a seriálů a trop v nich použitých fakt budou mít žně (já měl). Skvěle namíchaná Greendale 7, i když občas hlavní světlo bere Jeff víc než by bylo zdrávo. I vedlejší postavy si zaslouží zmínku, objevují se tu často, koneckonců jsou všichni na jedné škole, tak ještě aby ne. A když všechno ostatní selže, můžete si dopřát jednu z mnoha parodií - parodií je špatné slovo - spíše poct, vzdání holdu nějakému žánru, ať už westernům, počítačovým hrám, post-apo, animákům, dystopiím nebo obyčejnému policejnímu seriálu. Občas mě zaráží, jak komplexně jsou některé vtipy plánovány, jmenovitě hlavně Britta jako hrdý vlastník použitého iPodu Nano nebo Beetlejuice. Spolu s Parks & Rec a 30 Rockem jsou to geniální seriály, které bohužel u nás zdá se mi nemají takovou komunitu. A to jeden čas běžely vždy ve čtvrtek večer na tvůrčí NBC. Teď už jen čekat jestli film vyjde a jestli někdy admini ČSFD dají možnost změnit hvězdičky na Meow Meow Beenz. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Povedené dvacetiminutovky se zvláštním typem humoru, který vypadá místy až naivně dětsky. Pak ale najednou přijde Chevy Case nebo Chang a práskne do toho takovou neskutečnou černou bombu... Záleží ale díl od dílu - někdy se jedná o nadprůměrné až geniální náměty (kuřecí mafie), jindy je to takové nicneříkající proplouvání. Každopádně skvěle namixované charaktery. Ooh, that's nice. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Community je seriál o partě lidí, kteří z různých důvodů uvíznou na jedné mizerné škole. Liší se od sebe věkem, původem i náturou, přesto jim jejich vzájemné sympatie a všechno to přátelské pošťuchování věříte. Charismatického "vůdce smečky", morousovskou blondýnu nebo geniálního geeka jsme viděli už jinde, ale originální popkulturní odkazy a mile nekorektní humor vám ušetří pořádný kopanec do bránice. Doufám jenom, že tvůrci budou mít dost rozumu seriál včas ukončit, podobně nadšená jsem totiž byla i z prvních sérií How I met your mother... P.S. Ne nadarmo má Chevy Chase pověst skvělého komika-nahrávače. Jeho "děda" Pierce je prostě boží. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Fascinující zrcadlo (nejen) vysokoškolské komunity, které těží z výjimečného castingu, skvělého míchání vtipů a humorných scének. Po viděni první a začátku druhé sezony jsem ještě neměl díl, v kterém bych se nudil nebo nezasmál. Chemie mezi postavami funguje bez jediné výtky a všechny vnitřní témata i charaktery jsou skvěle broušeny jak diamanty. Ta střelba popkulturních (já bych přímo řekl čistě amerických, protože to cílení na amerického diváka je veliké) odkazů a scének je bezchybná, stejně jako detaily v pozadí (socha LG, Abel pomáhající rodit). Na tenhle komediální seriál jsem čekal deset let a s čistým svědomím mohu dát 5*. PS: poprvé v životě mám pocit, že nějaký seriál chci vidět znovu. Snad to nebudou natahovat na 10 sérií, ale najdou rozumný kompromis (a v posledním díle konečně zničí Glee club). Ve zkratce, druhá sezona ještě lepší než první. Annie, mnami! PPS: jinak slabší 4 sezonu těžce zvedl devátý díl... S01 95%, S02 100%, S3 90% : 60% S5: 50% (snížení na 4*) Nejlepší okamžiky: kuře-kmotr, paintball, killer chan, porod, D&D, dokument, paintball2, fotbálek, videohra, 409 maňáskové! ... PPPS: kvalita od 3. sezony výrazně upadá a po klinické smrti v TV bude S06 běžet na Yahoo! Screen, bezplatné sledování a pilotní projekt tohoto internetového serveru ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne priemerná ale nápaditá záležitosť. Jediným problémom Community je že akokoľvek dobre vytvorené, zahrané a obsadené charaktery sa v určitom momente prestanú posúvať do predu a len prešľapujú v príbehoch, kde má každý svoje miesto - Jeff a jeho záverečné preslovy, Abed a Troy ako dvojica mysliaca za hranicu reality, Pierce ako rasista a samotár, Shirley ako milá maminka veriaca v Ježiša atď. Jediným veľkým kladom celého seriálu, že aj keď sa po príbehovej rovine neposúva ďalej, tak po formálnej si vystriedal niekoľko odlišných žánrov a splnil ich na výbornú, či už sa jednalo o horor, western, sci-fi, animák, alebo počítačovú hru. Je to pozerateľná záležitosť, ktorá bola zaujimáva len prvú sériu, potom to začalo všetko upadať. Skončil som teraz tretie sériu a už sa k tomuto seriálu nemienim vracať. Čakal som niečo omnoho pamätnejšie. Postavy sa snažia ako môžu dostať sa divákovi pod kožu a ako vidím tak sa im to aj podarilo. Mňa to ale akosi obišlo. ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Keith David (Elroy Patashnik), který se přidal do seriálu v 6. sérii, mluvil jako vypravěč už ve 3. sérii ve 14. díle. (Salem)
  • Během 4. série se vedení show dohodlo s Chevy Chasem, představitelem Pierce Hawthorna, na jeho ukončení působení v seriálu, a proto se v posledních dílech této série neobjevoval. Chase kromě sporů s Danem Harmonem, tvůrcem seriálu, který skončil po 3. sérii, veřejně prohlašoval, že mu show nepřijde vtipná a že sitcomy jsou nejnižší formou televizní zábavy. Nedlouho před svým odchodem také vyslovil nadávku "negr" před svými afroamerickými kolegy Donaldem Gloverem a Yvette Nicole Brown, když byl rozčarován ze svého scénáře. (Céčko)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama